1. Ágyba reggeli, közös ébredezés

Az édesanyák mindenkinél keményebben dolgoznak, hiszen a munkabeli fáradalmak mellett még az otthoni teendők is javarészt rájuk várnak. Fáradtságot nem ismerve végzik el a ház körüli tennivalókat, főznek és mosnak a család többi tagjára, s emellett még magukra is kell időt szakítaniuk. Épp ezért megérdemlik, hogy egy napra végre pihenhessenek. A reggeli a legfontosabb étkezése a napnak, amelyet az ágyban elfogyasztva biztosan jól indul majd a reggel. A gyerekek készíthetnek palacsintát, zabkását, akár omlettet is, azonban fontos, hogy mindez felnőttek, az édesapa vagy nagyszülők jelenlétében történjen!

 

reggeli

2. Közös biciklizés/séta és piaclátogatás a családdal

A reggelit követően itt az ideje a mozgásnak! Egy ilyen szép reggelt csak egy közös séta vagy biciklizés tehetne szebbé a család többi tagjával. Szívjatok friss levegőt és élvezzétek a napsütést, ha pedig van kutyusotok, vigyétek őt is magatokkal! Ha a belvárosban laktok, nézzetek el a helyi piacra is, hiszen rengeteg friss zöldséget és gyümölcsöt, pékárut és egyéb finomságokat tudtok itt beszerezni, amelyek kiváló alapanyagként szolgálnak az ebédhez, vacsorához is.

 

piac

3. Családi túra, botanikus kert látogatása piknikkel egybekötve

Ha a sétánál, biciklizésnél kicsit többre vágytok, akkor látogassatok el a legközelebbi botanikus kertbe. Vigyétek magatokkal a piacon beszerzett finomságokat, és ebéd gyanánt piknikezzetek! Ha még ennél is messzebb mennétek, akkor a túrával egybekötött kirándulás lesz a ti programotok! A túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Olvasd el bejegyzésünket, hogy megtudd, milyen intézkedéseket érdemes tenni a gyerkőccel való kirándulás előtt.

 

tura

4. Közös kertészkedés, virágágy gondozása

Ez a program biztosan maradandó lesz mindannyiótók számára, hiszen akárhányszor rápillantotok a közösen elültetett növényekre, virágokra, garantáltan eszetekbe jutnak majd a kertben eltöltött pillanatok. Az ambrózia és a jonquilla nárcisz egyaránt a kölcsönös szeretetet, míg a rózsaszín szegfű az anyai szeretetet jelképezik, így ezeket különösen a figyelmetekbe ajánljuk.

 

gardening

5. A legpihentetőbb program: szépítkezés, masszázs

Noha nem feltétlen családi program, könnyen azzá tehetitek! Kísérjétek el az édesanyákat a szalonba, s ők végtelenül hálásak lesznek egy pihentető masszázsért, hogy a mindennapok fáradalmait kipihenjék, és felfrissülve vághassanak neki az elkövetező napoknak! Ha pedig rendelkezik kedvenc kozmetikussal, fodrásszal, akkor foglaljatok időpontot egy kozmetikai arckezelésre, vagy egy fodrászati szépítkezésre is, hiszen ezek nemcsak a kívülről, hanem belülről is ragyogtatják az édesanyákat! Ha pedig

 

szepitkezes

6. Családi fotóalbum összeállítása, festés

Ragadjátok meg az alkalmat a családi képek készítésére, és készítsetek belőlük színes albumot! Ha szeretnétek, régi képeket is felhasználhattok ezekhez, azonban ügyeljetek arra, hogy ne legyen egyhangú az album. Használjatok jópofa matricákat, kereteket, szalagokat, és díszítsétek fel úgy, hogy tükrözze a szeretetteljes pillanatokat. Azok, akik éreznek kihívást magukban, pedig kézzel rajzolhatnak, festhetnek az albumok lapjaira is, hogy még személyesebbé tegyék az album lapjait.

 

csaladi album

7. Anya-lánya jóga

A mindennapok elengedhetetlen részét képezi a mozgás, akár sétáról, akár tornázásról legyen is szó. Most megragadhatjátok az alkalmat, hogy egy közös anya-lánya jógán vegyetek részt, ahol nemcsak az édesanyák, hanem lányaik is kikapcsolódhatnak. A jóga különösen ajánlott, hiszen számos pozitív hatással rendelkezik: nemcsak az elmét nyugtatja meg és csendesíti el, hanem segít az alvás minőségének javításában, erősíti a tüdőt, segít a testi fájdalmak, például a hátproblémák leküzdésében is.

 

joga

8. Családi vásárlás, shopping

Mivel kinyitottak az üzletek és plázák, az óvintézkedéseket betartva itt az ideje egy elragadó ruhadarab vásárlásának! Válasszatok olyat, amelyet az édesanya bátran kihasználhat a mindennapokban és különleges alkalmakon is. A gyerekek ruháiról pedig a Gyerekruha Klub gondoskodik, hiszen nálunk csakis a legjobb minőségű ruhákat szerezhetitek be gyermekeiteknek!

9. Grillezés, kerti főzés

Mivel a mindennapokban az édesanyák főznek a legtöbbet, így itt az ideje, hogy a vacsorát végre valaki más készítse e! Ha jó az idő, akkor izzítsátok be a kerti grillt vagy a bográcsot, és készítsetek valami igazán finomat! Grillezzetek zöldségeket és húsokat, amit friss salátával és sajtokkal fogyasszatok el! Mindezek mellé pedig az édesanya kedvenc, jól behűtött bora illik csak igazán!

 

bbq

10. Közös filmezés, meseolvasás

Ezt az eseménydús és emlékezetes napot zárjátok le a család kedvenc filmjének megnézésével, vagy olvassatok közösen mesét a gyerekekkel.

olvasas

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza