🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz 🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz lejárat: 0 5 : 0 5 : 1 0 : 1 9

A friss levegő jótékony hatásai

 A szabadban töltött idő kiváló lehetőség arra, hogy kiszabaduljatok a négy fal közül. Újdonsült anyukaként nem könnyű elszakadni a mindennapi feladatoktól és időt találni egy hosszabb kirándulásra, azonban épp ez a jó a túrázásban: bárhol csinálhatod, hiszen nem igényel sok szervezést. Nem kell messzire menned ahhoz, hogy élvezd a szabadban töltött időt, akár az otthonodhoz közeli vagy távoli úticélt is választasz, mindenképpen élmény lesz a kimozdulás. Séta, túra közben pedig mesélhetsz gyermekednek a természetben megtalálható növényekről, állatokról, így ő is tapasztalatra és élményre tesz szert, és többet ért meg a körülötte lévő világból. Ha pedig külföldre utaztok, akkor is kiváló mód lehet a séta a régió és a kultúra megismerésére.

 Mindezek mellett a levegőn töltött idő pedig ellenállóbbá és alkalmazkodóbbá teszi a gyerkőcöd, hiszen erősíti az immunrendszert is. Fontos azonban, hogy rétegesen öltöztessük a kicsinket, nehogy megfázzon az időjárás gyors változásai miatt. A réteges öltözködéshez nálunk mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet!

Készíts tervet!

Ha első alkalommal indultok sétálni, túrázni a gyerkőccel, akkor érdemes olyan útvonalat választani, amelyet már jól ismersz, így nem érhetnek meglepetések az úton. Pontosan tudni fogod, milyen hosszú lesz a séta, így könnyebben be tudod tervezni a megállókat is, hiszen ismerni fogod, melyek ezekre a kiváló helyek.

Ha hosszabb sétára, túrára indultok, akkor tartsd észben, hogy a gyerkőcök hamarabb fáradnak, mint a felnőttek, így több pihenőre lesz szükségük. Ha a babád meghatározott időközönként szokott enni vagy aludni, akkor próbáld meg eköré szervezni a napot, így nagyjából be tudod kalkulálni, mennyi időtök is lesz túrázni. Fontos, hogy további időt vesz majd igénybe az etetés és az esetleges pelenkacsere is, így ezekkel is számolnod kell.

A gyermekek könnyedén megunhatják a monoton sétát, túrát, így fontos, hogy olyan útvonalat válassz, amely sok látványosságot tartogat. A gyerkekek ugyanis sokkal motiváltabbak akkor, ha érdekes látnivalók, például egy vízesés vagy tó vár rájuk az úton. Jó, ha készülsz játékokkal, mesékkel, dalocskákkal is, amelyekkel lekötheted a figyelmüket a hosszú séta során. Emellett gyűjtsetek leveleket, kavicsokat, amelyek emlékeztetnek majd titeket a közös élményekre!

tura-babaval2

De mire lesz pontosan szükséged?

Hordozó, babakocsi

Ha pici babával indulsz útnak, akkor gondoskodnod kell a baba elhelyezéséről is. Talán a legkényelmesebb mód erre a hordozókendő használata, hiszen így gyermeked hozzádsimulva, a biztonságot adó ölelésedből szemlélheti és fedezheti fel a világot. Ha csak egy sétára mentek, akkor a babakocsi használata is megfelelő lehet. A hosszabb túrához azonban ajánlott a háti hordozó használata, hiszen így te és a baba is kényelmesen kelhettek útra.

Ennivaló és kellékek

Érdemes az útra ennivalót és snacket csomagolni, hogy mindig legyen kéznél valami, amit a gyerekek rágcsálhatnak. Fontos a megfelelő mennyiségű víz is, hiszen a gyermekek könnyedén kiszáradhatnak, főként egy nyári napon.

Figyelj arra, hogy lehetőség szerint minél egészségesebb ennivalót csomagolj oda, például teljes kiőrlésű szendvicset és kekszeket, sok gyümölcsöt és magvakat is. Ezeket érdemes egy ételhordóba elcsomagolni, így könnyedén hozzáférhettek. Ha pedig egy-egy megálló alkalmával több időt szántok az evésre, akkor jó, ha kéznél van egy pléd is, amelyre le tudtok telepedni.

Minőségi ruházat és pelenka

Fontos a gyermeked megfelelő ruházatának a kiválasztása is. Válassz minél jobb minőségű pamut darabokat, és öltöztesd gyermeked rétegesen. Az atléta, póló kiváló választás lehet egy hosszú ujjú felső alá, ha pedig hidegebb, kevésbé napos időben indultok útra, érdemes egy pulóvert és egy kabátot vagy mellényt is odacsomagolni. Ha babával túráztok, ne felejtkezz el a váltópelenkákról, illetve a pelenkázáshoz szükséges kellékekről sem: popsitörlő, popsikrém, pelenkázó alátét.

Fényvédő és szúnyogriasztó

Már a tavasz első napsugaraikor érdemes beszerezni egy jó minőségű, a babákon is nyugodtan alkalmazható fényvédő krémet. A legjobb az lenne, ha direkt napfénytől védett helyen tudnátok túrázni, például erdőben, azonban ha a napfény elkerülhetetlen, akkor fontos a fényvédő használata is. A hat hónapnál fiatalabb gyermekek bőre még nagyon érzékeny a napfényre, így mindenképp parfüm- és alkoholmentes krémet válassz. Emellett fontos még a szúnyog- és bogárriasztó használata is, azonban figyelj arra, hogy két hónaposnál fiatalabb baba esetében kerüld ennek a használatát!

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza