1. Induljon a lepke- és virággyűjtés!

Mindössze egy befőttes üvegre és egy hálóra van szükség, és már indulhat is a lepkevadászat! Színesebbnél színesebb lepkefajok várják, hogy gyermekeid felfedezzék őket, amelyekkel nemcsak eldugott hegyi réteken, hanem a saját kertünkben is találkozhatunk. Kölcsönözzetek ki tanulmányokat, biológiakönyveket, egyéb ismeretterjesztő műveket a könyvtárból, és jegyzeteljétek ki, melyik lepkéről mit lehet tudni. A befogott lepkéket majd engedjétek vissza a természetbe, ahova tartoznak. Ugyanezt megtehetik a gyerkőcök a növényekkel és virágokkal is.

2. Látogassatok meg egy országot... a szobátokból!

Ehhez mindössze egy földgömbre és pár ismeretterjesztő könyvre, filmre lesz szükségetek. A gyerekek a fölgömböt megpörgetve, csukott szemme felváltva tegyék az ujjukat valahova a térképen. Járjatok utána, mit lehet tudni mindarról az országról, földrészről, amelyre esett a választás. Ezzel nemcsak a gyerkek fantáziáját fejlesztitek, hanem izgalmasan tudhatnak meg érdekes tényeket más országokról, kultúrákról egyaránt.

 

nyari-program2

3. Építsetek bunkert a kertben!

Néhány párna, pléd vagy takaró segítségével a kert egy árnyékosabb részében tökéletes kerti bunkert építhettek, ahova aztán a gyerekek könnyedén bekuckózhatnak. Rendezzétek be könyvekkel, játékokkal, valamint öntsetek kis tálakba rágcsálnivalót és limonádét is, hogy a gyerkőcöknek ne kelljen elhagyniuk új bunkeruket, ha megéheznének.

4. Készítsetek házi fagyit, jégkrémet!

A gyerekek gondolják ki, milyen ízben szeretnék elkészíteni a fagyit, jégkrémet, és a megszokott nevek helyett találjanak ki neki valamilyen fantázianevet, ami még izgalmasabbá teszi a folyamatot! A legegyszerűbb mód, ha egy joghurtba pálcikát dugva lefagyasztjátok azt, azonban nyugodtan kísérletezhettek különböző gyümölcsökkel és ízekkel! Ma már számos recept és elkészítési mód létezik.

 

fagyi

5. Készítsetek időkapszulát, és ássátok el akár a kertben, akár egy közeli réten!

A gyerekek leírhatják, mik szeretnének nagykorukban lenni, hogyan képzelik el a jövőjüket, akár levelet is írhatnak annak, aki megtalálja az időkapszulát. Gyűjthetnek képeket szeretteikről, kedvenc játékaikról, akár még csokit, cukorkát is rakhatnak egy befőttesüvegbe vagy dobozba, amit aztán jól lezárva eláshattok akár az udvaron, akár egy erdőben, réten. Készítsetek pontos térképet arról, hova is temettéte el őket, hogy később megtalálhassák és kiáshassák majd az időkapszulát.

6. Tervezzetek ruhát!

Szerezzetek be néhány egyszínű, akár fehér pólót, vegyetek textilfestéket, filctollat, egyéb elemeket a díszítéshez, és indulhat a ruhakészítés! Minél színesebb, annál jobb!

Ha pedig szimplán új ruhadarabbokal frissítenéd fel gyermeked nyári ruhatárát, nézz szét újdonságaink között!

7. Készítsetek sárkányrepülőt!

Ehhez mindössze hurkapálcikára vagy vastagabb fára, valamint madzagra, ruhaanyagra, ragasztóra, tűzőgépre és szalagokra lesz szükségetek. Az interneten ma már számos videó és leírás elérhető arról, hogyan lehet sárkányrepülőt készíteni, azonban ha inkább a biztonságos utat választanád, és nem szeretnéd, hogy gyermekeid maguk készítsék el, akkor már készen is könnyedén beszerezhetsz egyet valamelyik játékboltból.

8. Gyártsatok vízibombát, és indulhat a bombacsata!

Vegyetek vízibomához alkalmas lufikat, töltsétek meg őket vízzel a kerti csapnál vagy a fürdőszobában, és töltsetek meg velük egy vödröt! Ezt követően foglalják el a gyerekek a bázisukat a kertben, bújjanak be egy bokor mögé, és indulhat a harc! Az nyer, aki a legtöbbet célbatalál!

 

vízibomba

9. Ismerkedjetek meg minél több csillaggal!

Az esti órákban feküdjetek ki az ég alá, és térképezzétek fel az éjszakai égboltot. Próbáljatok meg minél több konstallációt és csillagot felismerni, amihez használjatok csillagtérképet. Ma már számos ilyen térkép letölthető az internetről, amelyek segítik az eligazodást.

10. Mozzizatok otthon!

Sötétítsetek eb egy szobában otthon, készítsetek popcornt vagy nachost mártogatóssal házilag, indítsátok el a gyerekek kedvenc filmjét a televízión, és kész is a házi mozi! Sorbanállás nélkül, kényelmesen, az otthonok melegéből nézhetitek kedvenc meséiteket, filmjeiteket.

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő 10 Anyák napi program az egész családnak Ahogy a mondás is tartja, a legnagyobb és legszebb ajándék, amelyet valakinek adhatsz, az az időd. Nincs ez másként az Anyák napját illetően sem, a legértékesebb pillanatok ugyanis mind az együtt töltött idő örömeiből születnek. Noha a koronavírus miatt most sokan nem tölthetik együtt ezt a különleges napot, mi mégis összegyűjtöttük Nektek a legjobb programokat, amelyekkel maradandóvá tehetitek ezt a napot. Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, milyen Anyák napi ajándékötleteink vannak, akkor olvassátok el blogbejegyzésünket a témában! 2021. Április 28. 3 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza