Az Anyák napi Ajándékötletek leírása előtt egy kis történelemmel is foglalkozzunk.

Tudtad-e, mikor és hogyan alakult ki az Anyák napja?

Az anyák megünneplésének a története az ókori Görögországba nyúlik vissza, amikor is tavaszi ünnepséget tartottak Rheának az istenek anyjának. 

Angliában az 1600-as években az anyák megünneplése keresztény színezetet is kapott, mert húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapját tartották és ünnepelték meg az édesanyákat. 

Az Egyesült Államokban először 1872-ben Bostonban ünnepelték az édesanyákat és 1907-ben Anna M. Jarvis próbálta az anyák napját nemzetközi ünneppé nyilváníttatni. Rengeteg idejének és energiájának köszönhetően 1914-ben Woodrow Wilson amerikai elnök hivatalosan is ünneppé nyilvánította. 

Az ünnepet a virágkereskedők, üdvözlőlap-gyártók, cukorka- és ajándék-kereskedők “felkarolták” és Európában is propagálni kezdték az ünnepet.

Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából. A legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án tartották meg. 1928-ban miniszteri rendelet is született és hivatalosan is ünnepelték az anyák napját.

Kezdhetjük már a napot az Édesanyák köszöntésével

A legfontosabb étkezése a reggeli, így már a reggeli meglepetésével is kedveskedhetünk az édesanyáknak. Lepd meg egy tündéri reggelivel! Ébreszd finom illatokra, kezdődjék a nap egy meghitt reggelivel, csupa ellenállhatatlan falattal!

Legegyszerűbb reggeli receptek a smoothiek. Egy kis fagyasztott gyümölcs vagy zöldség és mehet is a turmixba minden. Idény gyümölcsökkel a legfinomabb, apa vagy nagyi pedig segít az elkészítésében. Mangós-zöld teás smoothie recept itt vagy egy Reggeli frissítő smoothie recept!

Egy szeretettel teljes reggeli egy cuki kézzel készített üdvözlőkártyával már jól indíthatja a napot az édesanyáknak. 

A Gyerekruha Klub mögött is emberek, anyukák és apukák vannak, így egyik munkatársunk emlékezett vissza a gyerekkorában az anyák napjára!

Gyerekként én mindig a kedvenc reggelijével leptem meg édesanyámat, egy kézzel készített egyedi kis üdvözlőkártyával, amiben egy versikét írtam le anyukámnak, hogy mennyire szeretem. 🥰

Szeretlek kavics egyedi feliratötletekkel

Egy séta közben gyűjtött lapos kavicsok segítségével egyedi Szeretlek Kavics ajándékot lehet készíteni. Rövid idézetek vagy egyszerű kis mintákat ráfestve a kőre egyedi ajándék lehet anyák napjára. Temperával, filccel is dolgozhattok, ahhoz hogy fényes és lekezelt legyen a kavics lakkozzátok is le. 

Szeretlek kavics
 

Anyák napi üdvözlőkártya

Egy kézzel készített üdvözlőkártya örök emlék maradhat. Köszönetet, jókívánságot vagy akár minden féle titok is belekerülhet, ami csak rád és édesanyádra tartozik. 😉 Nagymamáknak hasonló technikával könyvjelzőt is lehet készíteni, ha tudjátok róla hogy könyvmoly. 

Anyák napi üdvözlőkártya

A személyes kedvencünk az anyák napi kényeztető kosár

Lehet kosár, doboz, vödör vagy bármilyen ötletes kis tartó, amiben mindenféle kényeztető dolog belekerülhet. Ettől fogja igazán jól érezni magát! Kedvenc tusfürdő illatgyertyával, mellé egy finom csokoládé vagy kézzel készített kekszek. Bármilyen ötlet egyedivé teszik a kényeztető kosarat. Lényeg, hogy az járjon a fejedben mi az amit a legjobban szeret, természetesen rajtad kívül. 😊

Anyák napi kényeztető kosár

2020 egyedi anyák napi kép a képben fotó

Bár ez az egyeid ajándék ötlet profi fotóst igényel, de érdemes rászánni az időt, hiszen egy egyedi és klassz ajándék készülhet el anyának és nagyonak is egyaránt!

Anyák napi kép a képben

Ehhez az ajándékhoz viszon elengedhetetlen gyermekünk szép ruhácskában való megjelenése!

Nálunk is elérhetőek alkalmi ruhák, ingek, nadrágok, blúzok, hogy a tökéletes ajándék elkészüléséhez csinos ruhában legyen gyermeked!

Ezzel az anyák napi verssel köszöntjük mi is az édesanyákat, nagymamákat!

Ámong Ágnes: Anyák napjára

Ébresztem a napot, hogy ma szebben keljen.
Édesanyám felett arany fénye lengjen.

Ébresztem a kertet, minden kának ágát,
Bontsa ki érette legszebbik virágát.

Ébresztem a rigót s a vidám cinegét,
dalolja mindegyik legszebbik énekét.

Ébresztem a szívem, forróbban dobogjon,
az én Édesanyám mindig mosolyogjon!

Fotók: Pinterest

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza