Blabla blog

Az Anyák napi Ajándékötletek leírása előtt egy kis történelemmel is foglalkozzunk.

Tudtad-e, mikor és hogyan alakult ki az Anyák napja?

Az anyák megünneplésének a története az ókori Görögországba nyúlik vissza, amikor is tavaszi ünnepséget tartottak Rheának az istenek anyjának. 

Angliában az 1600-as években az anyák megünneplése keresztény színezetet is kapott, mert húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapját tartották és ünnepelték meg az édesanyákat. 

Az Egyesült Államokban először 1872-ben Bostonban ünnepelték az édesanyákat és 1907-ben Anna M. Jarvis próbálta az anyák napját nemzetközi ünneppé nyilváníttatni. Rengeteg idejének és energiájának köszönhetően 1914-ben Woodrow Wilson amerikai elnök hivatalosan is ünneppé nyilvánította. 

Az ünnepet a virágkereskedők, üdvözlőlap-gyártók, cukorka- és ajándék-kereskedők “felkarolták” és Európában is propagálni kezdték az ünnepet.

Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából. A legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án tartották meg. 1928-ban miniszteri rendelet is született és hivatalosan is ünnepelték az anyák napját.

Kezdhetjük már a napot az Édesanyák köszöntésével

A legfontosabb étkezése a reggeli, így már a reggeli meglepetésével is kedveskedhetünk az édesanyáknak. Lepd meg egy tündéri reggelivel! Ébreszd finom illatokra, kezdődjék a nap egy meghitt reggelivel, csupa ellenállhatatlan falattal!

Legegyszerűbb reggeli receptek a smoothiek. Egy kis fagyasztott gyümölcs vagy zöldség és mehet is a turmixba minden. Idény gyümölcsökkel a legfinomabb, apa vagy nagyi pedig segít az elkészítésében. Mangós-zöld teás smoothie recept itt vagy egy Reggeli frissítő smoothie recept!

Egy szeretettel teljes reggeli egy cuki kézzel készített üdvözlőkártyával már jól indíthatja a napot az édesanyáknak. 

A Gyerekruha Klub mögött is emberek, anyukák és apukák vannak, így egyik munkatársunk emlékezett vissza a gyerekkorában az anyák napjára!

Gyerekként én mindig a kedvenc reggelijével leptem meg édesanyámat, egy kézzel készített egyedi kis üdvözlőkártyával, amiben egy versikét írtam le anyukámnak, hogy mennyire szeretem. 🥰

Szeretlek kavics egyedi feliratötletekkel

Egy séta közben gyűjtött lapos kavicsok segítségével egyedi Szeretlek Kavics ajándékot lehet készíteni. Rövid idézetek vagy egyszerű kis mintákat ráfestve a kőre egyedi ajándék lehet anyák napjára. Temperával, filccel is dolgozhattok, ahhoz hogy fényes és lekezelt legyen a kavics lakkozzátok is le. 

Szeretlek kavics
 

Anyák napi üdvözlőkártya

Egy kézzel készített üdvözlőkártya örök emlék maradhat. Köszönetet, jókívánságot vagy akár minden féle titok is belekerülhet, ami csak rád és édesanyádra tartozik. 😉 Nagymamáknak hasonló technikával könyvjelzőt is lehet készíteni, ha tudjátok róla hogy könyvmoly. 

Anyák napi üdvözlőkártya

A személyes kedvencünk az anyák napi kényeztető kosár

Lehet kosár, doboz, vödör vagy bármilyen ötletes kis tartó, amiben mindenféle kényeztető dolog belekerülhet. Ettől fogja igazán jól érezni magát! Kedvenc tusfürdő illatgyertyával, mellé egy finom csokoládé vagy kézzel készített kekszek. Bármilyen ötlet egyedivé teszik a kényeztető kosarat. Lényeg, hogy az járjon a fejedben mi az amit a legjobban szeret, természetesen rajtad kívül. 😊

Anyák napi kényeztető kosár

2020 egyedi anyák napi kép a képben fotó

Bár ez az egyeid ajándék ötlet profi fotóst igényel, de érdemes rászánni az időt, hiszen egy egyedi és klassz ajándék készülhet el anyának és nagyonak is egyaránt!

Anyák napi kép a képben

Ehhez az ajándékhoz viszon elengedhetetlen gyermekünk szép ruhácskában való megjelenése!

Nálunk is elérhetőek alkalmi ruhák, ingek, nadrágok, blúzok, hogy a tökéletes ajándék elkészüléséhez csinos ruhában legyen gyermeked!

Ezzel az anyák napi verssel köszöntjük mi is az édesanyákat, nagymamákat!

Ámong Ágnes: Anyák napjára

Ébresztem a napot, hogy ma szebben keljen.
Édesanyám felett arany fénye lengjen.

Ébresztem a kertet, minden kának ágát,
Bontsa ki érette legszebbik virágát.

Ébresztem a rigót s a vidám cinegét,
dalolja mindegyik legszebbik énekét.

Ébresztem a szívem, forróbban dobogjon,
az én Édesanyám mindig mosolyogjon!

Fotók: Pinterest

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő Útmutató a megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásához A bölcsőde vagy óvoda kiválasztása sosem egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a szülő és gyermeke életében egyaránt változás következik be, hanem azért is, mert számos szempontot kell figyelembe vennünk és átgondolnunk, mielőtt kiválasztjuk a gyermekünk számára legmegfelelőbb bölcsődét vagy óvodát. Ezek azok a helyek, ahol gyermekünk az iskola megkezdése előtt belekóstolhat a tanulás legelső fázisába, ahol szocializálódhat és ahol barátokat szerezhet, továbbá fontos ez a szakasz gyermekünk önbizalmának kiépítése és megerősítése szempontjából is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan intézményt válasszunk, ahol gyermekünk testileg és lelkileg is kiteljesedhet, s ahová szeret visszatérni, hiszen így mi is sokkal könnyedébben, lelkiismeret-furdalás nélkül engedjük őt el a nap elején. 2021. március 10. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza