Blabla blog

Mind azonnal odáig voltunk a történetért, a dalokról nem is beszélve. Csodálatos téli látványvilág mellett megjelenik a humor és a dráma is.

Összegyűjtöttük azokat az érdekességeket a meséről, amiket talán nem is sejtettél. ❄️

 • Elsa eredetileg főgonosz lett volna, de annyira jól sikerült a híres Let it go (Legyen hó) című dal, hogy a dalhoz igazították a szereplőt és az utolsó pillanatban megváltoztatták.
 • A mesében megjelenő jégvágás egykor létező foglalkozás volt.
 • Amikor Elsa jégpalotáján kezdtek dolgozni a készítők a Kanadában található Québecbe utaztak, hogy egy ottani jégből készült hotelből merítsenek ötletet. A Hotel De Glace szállodában azóta nyílt egy Jégvarázs nevű lakosztály az ott dolgozók a film iránti tiszteletének jeléül.
 • Josh Gad nagy részét improvizálta Olaf szövegének, mert azt tekintette céljának, hogy megnevettesse a producereket.
 • Anna és Hans közös dala, a Love is an Open Door (Nyitom a szívem) volt az első alkalom, hogy egy Disney-filmben duettet ad elő egy jó és egy rossz karakter.
 • Aranyhaj (rövid barna hajjal) és Flynn Rider is feltűnnek a filmben, méghozzá Elsa koronázási ünnepségén.
 • A Jégvarázs volt az első kizárólag a Disney gondozásában megjelenő olyan animációs film, ami Golden Globe-díjat nyert a kategóriájában.
 • Olaf neve egy szójáték, nagyon hasonlít az “oh laugh” angol kifejezésre, ami azt jelenti “nevess”.
 • Jennifer Lee az első női rendező, aki Disney-filmet készített.
 • A történet Hans Christian Andersen A Hókirálynő című meséjén alapul.
 • Hans, Kristoff, Anna és Sven nevével Hans Christian Andersen előtt tisztelegnek. (Ha gyorsan egybe olvasod a neveket, majdnem kijön Hans Christian Andersen neve)
 • Az előkészítési fázisban a stáb tagjai az USA-ban, Kanadában és Norvégiában kutatták a vastag hó tulajdonságait. (Hogyan reagál a külöböző világításokra, hogyan viselkedik a hó, ha vki különböző ruhadarabokban elesik rajta stb.)

Ha ti is szeretitek a Jégvarázst, nézzetek szét Gyerekruha Klub webshopjában, megannyi jégvarázslatos ruhadarab közül válogathattok. 😊

Ha szeretitek a meséket, olvashatsz érdekességeket Mickey egérről és SpongyaBobról is.  

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő Útmutató a megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásához A bölcsőde vagy óvoda kiválasztása sosem egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a szülő és gyermeke életében egyaránt változás következik be, hanem azért is, mert számos szempontot kell figyelembe vennünk és átgondolnunk, mielőtt kiválasztjuk a gyermekünk számára legmegfelelőbb bölcsődét vagy óvodát. Ezek azok a helyek, ahol gyermekünk az iskola megkezdése előtt belekóstolhat a tanulás legelső fázisába, ahol szocializálódhat és ahol barátokat szerezhet, továbbá fontos ez a szakasz gyermekünk önbizalmának kiépítése és megerősítése szempontjából is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan intézményt válasszunk, ahol gyermekünk testileg és lelkileg is kiteljesedhet, s ahová szeret visszatérni, hiszen így mi is sokkal könnyedébben, lelkiismeret-furdalás nélkül engedjük őt el a nap elején. 2021. március 10. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza