Mind azonnal odáig voltunk a történetért, a dalokról nem is beszélve. Csodálatos téli látványvilág mellett megjelenik a humor és a dráma is.

Összegyűjtöttük azokat az érdekességeket a meséről, amiket talán nem is sejtettél. ❄️

 • Elsa eredetileg főgonosz lett volna, de annyira jól sikerült a híres Let it go (Legyen hó) című dal, hogy a dalhoz igazították a szereplőt és az utolsó pillanatban megváltoztatták.
 • A mesében megjelenő jégvágás egykor létező foglalkozás volt.
 • Amikor Elsa jégpalotáján kezdtek dolgozni a készítők a Kanadában található Québecbe utaztak, hogy egy ottani jégből készült hotelből merítsenek ötletet. A Hotel De Glace szállodában azóta nyílt egy Jégvarázs nevű lakosztály az ott dolgozók a film iránti tiszteletének jeléül.
 • Josh Gad nagy részét improvizálta Olaf szövegének, mert azt tekintette céljának, hogy megnevettesse a producereket.
 • Anna és Hans közös dala, a Love is an Open Door (Nyitom a szívem) volt az első alkalom, hogy egy Disney-filmben duettet ad elő egy jó és egy rossz karakter.
 • Aranyhaj (rövid barna hajjal) és Flynn Rider is feltűnnek a filmben, méghozzá Elsa koronázási ünnepségén.
 • A Jégvarázs volt az első kizárólag a Disney gondozásában megjelenő olyan animációs film, ami Golden Globe-díjat nyert a kategóriájában.
 • Olaf neve egy szójáték, nagyon hasonlít az “oh laugh” angol kifejezésre, ami azt jelenti “nevess”.
 • Jennifer Lee az első női rendező, aki Disney-filmet készített.
 • A történet Hans Christian Andersen A Hókirálynő című meséjén alapul.
 • Hans, Kristoff, Anna és Sven nevével Hans Christian Andersen előtt tisztelegnek. (Ha gyorsan egybe olvasod a neveket, majdnem kijön Hans Christian Andersen neve)
 • Az előkészítési fázisban a stáb tagjai az USA-ban, Kanadában és Norvégiában kutatták a vastag hó tulajdonságait. (Hogyan reagál a külöböző világításokra, hogyan viselkedik a hó, ha vki különböző ruhadarabokban elesik rajta stb.)

Ha ti is szeretitek a Jégvarázst, nézzetek szét Gyerekruha Klub webshopjában, megannyi jégvarázslatos ruhadarab közül válogathattok. 😊

Ha szeretitek a meséket, olvashatsz érdekességeket Mickey egérről és SpongyaBobról is.  

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Tippek apukáknak: hogyan alakítsunk ki erős köteléket a babával? Az édesanya és a gyermek közötti kötelék már a beágyazódás első pillanatától kezdve nagyon erős. A megszületést követően a kismamák általában több időt töltenek a csecsemőjükkel, így az édesapák számára nehéz közel kerülni gyermekükhöz. Mindezek ellenére az édesapák is alakíthatnak ki ugyanolyan erős és mély köteléket a babával, csak ez több időt vesz igénybe. Mivel az apukák nem tapasztalják meg a terhesség és a szülés gyönyöreit, így nekik cselekedeteik által kell közelebb kerülniük gyermekeikhez. A baba megszületése utáni pár hónap meghatározó időszak a gyerkőc életében, ekkor kezdi megtapasztalni a körülötte lévő világot és az életében fontos személyeket is, így ez egy remek fázisa lehet az édesapa és a csecsemő közti kapocs megerősítésének. Ahogyan nőni kezd a baba, úgy alakul ki kétirányú kapcsolat közte és az édesapa között, hiszen a gyermek ismerni fogja édesapja hangját és szokásait, amire mosollyal és nevetéssel válaszol majd. Miket érdemes azonban tenni, hogy ez a kötelék kialakuljon? 2021. január 22. 3 perc olvasási idő Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza