😷 Fő a biztonság! Szerezzetek be az egész családnak szájmaszkot! 😷 Fő a biztonság! Szerezzetek be az egész családnak szájmaszkot! lejárat: 1 1 : 0 1 : 3 8 : 5 2

Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a leghíresebb Disney karakterről és párjáról. 

 • Mickey egeret azután álmodta meg Walt Disney, hogy eladta a Universal Picturesnek Oswald-ot, a Szerencsés Nyuszit. 1928 tavaszán egy élő egérke ihlette meg a Laugh-O-Gram stúdióban, Kansas City-ben.
 • Mickey egér első szava a hotdog volt, az 1928-ban megjelent Willie gőzhajóban szólalt meg először, ezzel ez volt az első hangos rajzfilm. Ettől kezdve 1946-ig maga Walt Disney kölcsönözte a hangját, majd később hangszál problémái miatt hagyott fel a szinkronizálással.
 • Mickey egeret eredetileg Mortimernek hívták volna, de Walt Disney felesége, Lilian szerint a név túlságosan merevnek és nagyképűnek hangzott, így változtattak a döntésen. Az ötletet azonban nem vetették el teljesen, mivel Mickey riválisaként többször feltűnik egy Mortimer nevű egér.
 • Mickey egérnek azért van 4 ujja, mert Walt Disney szerint 5 ujj túl sok lett volna egy egérnek.
 • 1978-ban a karakter ötvenedik születésnapja alkalmából saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en (Hírességek sétánya), ezzel pedig ő lett az első mesehős, aki ezt a megtiszteltetést kiérdemelte.
 • Mickey és Minnie soha nem házasodtak össze a vásznon, de az őket szinkronizáló Wayne Allwine és Russi Taylor a való életben férj és feleség voltak.

 • Walt Disney az első világsikerét a Mickey egérrel érte el, ez a figura segített neki abban, hogy létrejöjjön a későbbi mesebirodalma. Interjúiban gyakran hangoztatta, hogy a kis dolgokból néha milyen nagy dolgok születnek.
 • Az első Mickey egér nevével fémjelzett promóciós termék egy írótábla volt, amely 1930-ban került az üzletek polcaira.
 • Mickey egérnek van egy nővére, Amelia Fieldmouse, és két unokaöccse, Morty és Ferdy. A két unokaöccs karaktere csupán egyetlen, 1934-es epizódban kapott szerepet, a nővére viszont visszatérő képregény karakter volt.
 • A rajzfilm 1935-ben, a The Band Concert című epizóddal tűnt fel először színesben.
 • Ub Iwerks animátor rajzolta meg a figurát, ekkor még vékonyabb karjai és teltebb csípője volt. 1939-re nyerte el az általunk ismert formáját.

Ha ti is szeretitek a legendás Mickey egeret és párját Minnie-t, akkor nézzetek szét webshopunkban.

Ha szeretitek a meséket, olvashatsz érdekességeket a Jégvarázsról, és SpongyaBobról is. 

szerző Gyerekruha Klub
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza