Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a leghíresebb Disney karakterről és párjáról. 

 • Mickey egeret azután álmodta meg Walt Disney, hogy eladta a Universal Picturesnek Oswald-ot, a Szerencsés Nyuszit. 1928 tavaszán egy élő egérke ihlette meg a Laugh-O-Gram stúdióban, Kansas City-ben.
 • Mickey egér első szava a hotdog volt, az 1928-ban megjelent Willie gőzhajóban szólalt meg először, ezzel ez volt az első hangos rajzfilm. Ettől kezdve 1946-ig maga Walt Disney kölcsönözte a hangját, majd később hangszál problémái miatt hagyott fel a szinkronizálással.
 • Mickey egeret eredetileg Mortimernek hívták volna, de Walt Disney felesége, Lilian szerint a név túlságosan merevnek és nagyképűnek hangzott, így változtattak a döntésen. Az ötletet azonban nem vetették el teljesen, mivel Mickey riválisaként többször feltűnik egy Mortimer nevű egér.
 • Mickey egérnek azért van 4 ujja, mert Walt Disney szerint 5 ujj túl sok lett volna egy egérnek.
 • 1978-ban a karakter ötvenedik születésnapja alkalmából saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en (Hírességek sétánya), ezzel pedig ő lett az első mesehős, aki ezt a megtiszteltetést kiérdemelte.
 • Mickey és Minnie soha nem házasodtak össze a vásznon, de az őket szinkronizáló Wayne Allwine és Russi Taylor a való életben férj és feleség voltak.

 • Walt Disney az első világsikerét a Mickey egérrel érte el, ez a figura segített neki abban, hogy létrejöjjön a későbbi mesebirodalma. Interjúiban gyakran hangoztatta, hogy a kis dolgokból néha milyen nagy dolgok születnek.
 • Az első Mickey egér nevével fémjelzett promóciós termék egy írótábla volt, amely 1930-ban került az üzletek polcaira.
 • Mickey egérnek van egy nővére, Amelia Fieldmouse, és két unokaöccse, Morty és Ferdy. A két unokaöccs karaktere csupán egyetlen, 1934-es epizódban kapott szerepet, a nővére viszont visszatérő képregény karakter volt.
 • A rajzfilm 1935-ben, a The Band Concert című epizóddal tűnt fel először színesben.
 • Ub Iwerks animátor rajzolta meg a figurát, ekkor még vékonyabb karjai és teltebb csípője volt. 1939-re nyerte el az általunk ismert formáját.

Ha ti is szeretitek a legendás Mickey egeret és párját Minnie-t, akkor nézzetek szét webshopunkban.

Ha szeretitek a meséket, olvashatsz érdekességeket a Jégvarázsról, és SpongyaBobról is. 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Tippek apukáknak: hogyan alakítsunk ki erős köteléket a babával? Az édesanya és a gyermek közötti kötelék már a beágyazódás első pillanatától kezdve nagyon erős. A megszületést követően a kismamák általában több időt töltenek a csecsemőjükkel, így az édesapák számára nehéz közel kerülni gyermekükhöz. Mindezek ellenére az édesapák is alakíthatnak ki ugyanolyan erős és mély köteléket a babával, csak ez több időt vesz igénybe. Mivel az apukák nem tapasztalják meg a terhesség és a szülés gyönyöreit, így nekik cselekedeteik által kell közelebb kerülniük gyermekeikhez. A baba megszületése utáni pár hónap meghatározó időszak a gyerkőc életében, ekkor kezdi megtapasztalni a körülötte lévő világot és az életében fontos személyeket is, így ez egy remek fázisa lehet az édesapa és a csecsemő közti kapocs megerősítésének. Ahogyan nőni kezd a baba, úgy alakul ki kétirányú kapcsolat közte és az édesapa között, hiszen a gyermek ismerni fogja édesapja hangját és szokásait, amire mosollyal és nevetéssel válaszol majd. Miket érdemes azonban tenni, hogy ez a kötelék kialakuljon? 2021. január 22. 3 perc olvasási idő Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza