Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a leghíresebb Disney karakterről és párjáról. 

 • Mickey egeret azután álmodta meg Walt Disney, hogy eladta a Universal Picturesnek Oswald-ot, a Szerencsés Nyuszit. 1928 tavaszán egy élő egérke ihlette meg a Laugh-O-Gram stúdióban, Kansas City-ben.
 • Mickey egér első szava a hotdog volt, az 1928-ban megjelent Willie gőzhajóban szólalt meg először, ezzel ez volt az első hangos rajzfilm. Ettől kezdve 1946-ig maga Walt Disney kölcsönözte a hangját, majd később hangszál problémái miatt hagyott fel a szinkronizálással.
 • Mickey egeret eredetileg Mortimernek hívták volna, de Walt Disney felesége, Lilian szerint a név túlságosan merevnek és nagyképűnek hangzott, így változtattak a döntésen. Az ötletet azonban nem vetették el teljesen, mivel Mickey riválisaként többször feltűnik egy Mortimer nevű egér.
 • Mickey egérnek azért van 4 ujja, mert Walt Disney szerint 5 ujj túl sok lett volna egy egérnek.
 • 1978-ban a karakter ötvenedik születésnapja alkalmából saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en (Hírességek sétánya), ezzel pedig ő lett az első mesehős, aki ezt a megtiszteltetést kiérdemelte.
 • Mickey és Minnie soha nem házasodtak össze a vásznon, de az őket szinkronizáló Wayne Allwine és Russi Taylor a való életben férj és feleség voltak.

 • Walt Disney az első világsikerét a Mickey egérrel érte el, ez a figura segített neki abban, hogy létrejöjjön a későbbi mesebirodalma. Interjúiban gyakran hangoztatta, hogy a kis dolgokból néha milyen nagy dolgok születnek.
 • Az első Mickey egér nevével fémjelzett promóciós termék egy írótábla volt, amely 1930-ban került az üzletek polcaira.
 • Mickey egérnek van egy nővére, Amelia Fieldmouse, és két unokaöccse, Morty és Ferdy. A két unokaöccs karaktere csupán egyetlen, 1934-es epizódban kapott szerepet, a nővére viszont visszatérő képregény karakter volt.
 • A rajzfilm 1935-ben, a The Band Concert című epizóddal tűnt fel először színesben.
 • Ub Iwerks animátor rajzolta meg a figurát, ekkor még vékonyabb karjai és teltebb csípője volt. 1939-re nyerte el az általunk ismert formáját.

Ha ti is szeretitek a legendás Mickey egeret és párját Minnie-t, akkor nézzetek szét webshopunkban.

Ha szeretitek a meséket, olvashatsz érdekességeket a Jégvarázsról, és SpongyaBobról is. 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza