Összegyűjtöttük azt a 18 szükséges dolgot, mire szükséged lehet, ha együtt mentek valahová.

1. Pelenkázó táska

Az első maga a táska, amiben a szükséges dolgokat tartod a baba számára. Ebben a táskában tarhatod a saját dolgaidat is, ezért célszerű nagy táskát választani sok rekesszel. Kaphatóak kimondottak pelenkázó táskák, amik kinézetre nem különböznek egy átlagos táskától, azonban sok minden elfér bennük és sok tároló zsebbel rendelkeznek.

2. Hordozható pelenkázó alátét

Pelenkázásra útközben is szükség lehet, de sajnos nem mindig áll rendelkezésre pelenkázó asztal. Ez az alátét abban segít, hogy bármilyen helyzetben tiszta körülmények között, könnyedén tehetsd tisztába a babát. Létezik eldobható és többször használatos formája is. Általában mintás, ami megkönnyíti a pelenkázást, mert leköti a babát.

3. Pelenka

A csecsemőknek mindig szükségük van új pelenkára még akkor is, ha a legkevésbé gondolnánk. Általában 5-6 pelenkára van szükség attól függően, hogy mennyi ideig vagyunk úton a babával.

4. Pólya/takaró

Egy könnyed puha takaró bármikor jól jöhet a babának. Ha hirtelen lehűl a levegő, vagy a baba elalszik a szabadban, akkor megnyugtatja és melegen tartja egy jól megválasztott pólya vagy takaró.

Pólya/takaró

5. Nedves törlőkendő

Nem csak utazáshoz! A táskába kisebb csomag törlőkendő ajánlott, azonban autóba egy 60 darabos csomag szükséges. Ezekkel a nedves törlőkendőkkel könnyű megtisztítani a baba arcát, kezeit, popsiját és ami piszkos lesz, valamint a szülők is tudják használni, ha szükségük van rá.

6. Kézfertőtlenítő

A dolgok piszkosabban és ragadósabbak lesznek, ha kisbabával vagyunk. Szeretjük távol tartani magunkat és a babánkat a káros baktériumoktól. Ha biztosabbra akarunk menni, hogy ne legyen beteg a baba egy kültéri kaland után, akkor érdemes kézfertőtlenítőt használni.

7. Popsikenőcs és naptej

A baba érzékeny és finom bőrét védeni kell. A pelenkázás során fellépő irritáció kiütéseinek kezelésére mindig legyen nálunk popsikenőcs. Ez apróbb sebesülésekre is hatásos. Például, ha a baba már totyog és elesik, akkor bekenhetjük a sebet popsikenőccsel, ami enyhíti a fájdalmat és gyulladáscsökkentő is. A baba bőrére fokozottan kell vigyázni, ha a napon tartózkodunk. Kapható naptej kimondottan babáknak akár kis kiszerelésben, ami biztos védelmet nyújt a napégés ellen.

8. Cumi

A babáknál gyakran megesik, hogy nyügösek és zajosak. Ha a babát felzaklatja valami, akkor sokat segíthet a megnyugtatásában a cumi. Az a cumija legyen nálunk, amelyiket a legjobban szereti.

9. Cumisüveg/ivópohár

Nem minden esetben tudjuk megszoptatni a babánkat, ilyenkor jó, ha van nálunk cumisüveg már előre megtöltve. Ezt bárhol elővehetjük és megetethetjük a kicsit. Ajánlott még, hogy legyen nálunk víz a piciknek cumisüvegben vagy nagyobbacskáknak ivópohárban. Amennyiben tápszert is fogyaszt a pici, javasolt a tápszert és a vizet külön csomagolni és szükség esetén összekeverni.

Cumisüveg/ivópohár
 

10. Vízálló kistáska (Wet/Dry táska)

Ezek a kistáskák több célt is szolgálnak. Ha olyan helyen tartózkodunk, ahol nem tudjuk kidobni a pelenkát, vagy ha a baba ruhái nagyon piszkosak lettek és átkellett öltöztetni, akkor ebbe a vízálló, jól lezárható tárolóba beletudjuk tenni a piszkos dolgokat és nem fognak beszennyezni semmit maguk körül. A szagokat is segít visszatartani és elválaszthatjuk a nedves és száraz dolgokat a kistáskában egymástól. Ha nincs kéznél ilyen kistáska, akkor helyettesíthetjük zárható zacskóval.

11. Váltóruha

Egy totyogó könnyen összekoszolja magát, bárhol is van. Ha a szabadtéri játékról, vagy csak etetésről beszélünk is ajánlott, hogy legyen nálunk váltóruha a babának, így mindig tisztán tarthatjuk őt és a környezetét.

Szerencsére a szükséges ruhákat mind beszerezhetitek a Gyerekruha Klubnál! 😁

Ajánlott, hogy egy teljes szett legyen nálunk: body, felső (hosszú ujjú/rövid ujjú), nadrág/leggings, zokni.

12. Játék és rágóka

A babát megnyugtatja egy új közegben, ha vele van a kedvenc játéka otthonról és, mint játék is le tudja kötni bárhol. A rágóka akkor jön jól, ha babának jön a foga, ami miatt viszket és fáj az ínye. Egy lehűtött rágóka rágcsálása enyhíti a viszketést és a fájdalmat, így kevésbé lesz nyűgös.

13. Ennivaló

Ajánlott, hogy mindig legyen nálunk ennivaló a babáknak, ha nagyobbak már nem mindig elég számukra az anyatej vagy tápszer. Praktikus gyümölcspürét vinnünk vagy bébiételt kiskanállal. Ezeket nem minden esetben szükséges melegíteni, így könnyen tálalható és fogyasztható.

14. Babahordozó

Ez akkor lehet hasznunkra, ha a baba nagyobbrészt az ölünkben van. Ennek a segítségével rögzíthetjük a babát a felsőtestünhöz, így a kezeink szabadon maradnak. Praktikus a mindennapokban, ha a babával mozgunk. A babahordozó kendő minimális helyen elfér.

Babahordozó

15-16. Előke és büfikendő

Az előke, vagy másnéven partedli vagy szakállka, abban segít, hogy az etetéskor megvédjük a baba ruhácskáját a lecsorgó ételtől. Ezt minden etetéskor ajánlott ráadni a babára, fogzás esetén a ruha átnedvesedését előzhetjük meg. A büfikendő legalább, olyan szükséges, de az már a saját ruhánk védelmére. Büfiztetéskor minden esetben ajánlott a vállunkra teríteni, ezzel védhetjük meg a felsőnket az esetleges visszaköszönő ételtől.

17. Melltartó betét

Ez a párnácska akkor segít, ha szivárog a tejünk. A melltartóba helyezve felfogja a szivárgást és segít száraznak maradni. Ebből kapható sokféle anyagú, méretű, mosható és egyszer használtos is. Ha tartunk magunknál, akkor elkerülhetünk kínos helyzeteket.

18. Szoptatós kendő/úti takaró

Nem csak az édesanya érezheti magát kényelmetlenül nyilvános helyen való szoptatás közben, hanem a körülette lévő embereket is zavarhatja. Erre megoldás, ha eltakarjuk a műveletet. Egy ilyen kendő több célt is szolgálhat, akár takaróként vagy üléshuzatként is hasznáhatjuk. 

És persze magadról se feledkezz meg! 😊 Jól jöhet egy üveg víz és rágcsálnivaló, ha úton vagytok!

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza