🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz 🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz lejárat: 0 3 : 1 7 : 3 5 : 0 0

Vegyük példának Melindát, a 38 éves anyának először egy kislánya, majd egy kisfia született. A terhességei ugyanolyan gondtalanul kezdődtek, azonban a másodiknál életében először ekcémája alakult ki.

Ebből arra következtetett, hogy a bőrével kapcsolatos terhesség alatti elváltozások a fiú babákhoz köthetőek.

Az amerikai Ohio State University kutatói 2017-es kutatásukban tudományosan is alátámasztották, hogy a női test másként reagál akkor, ha fiú babával várandós, vagy ha lány babával.

A kutatásban megállapították például, hogy a lányokat váró kismamák szervezete nagyobb mértékben reagált a gyulladásokra, baktérium okozta fertőzésekre, mint azoké akik fiút vártak.

Ez a megnövekedett érzékenység felerősítheti a lánnyal várandós kismama egyéb betegségének (pl.: asztma) tünteteit.

Na de miben mutatkozik meg, hogy én fiú vagy lány babát várok?

Jogosan merül fel a kérdésed, éppen ezért össze is szedtünk Neked néhány egyéb feltételezést is a terhesség alatt felmerülő "jelekkel" kapcsolatban.

Dr. Alex Polyakov szülész-nőgyógyász alátámasztásai (vagy cáfolásai) alapján pedig ki is derül, hogy melyekből tudsz következtetni babád nemére.

A pocak alakja, azaz a terhes has - Fiús pocak vagy lányos pocak?

A pocak alakja

Feltételezés: Sokak szerint a pocak alakja egy árulkodó jel a baba nemére vonatkozóan. Ha a hasad inkább “hegyes”, akkor az fiút jelezhet, ha gömbölyded, akkor pedig lányt.

Ez igaz lenne?

Dr. Polyakov azt állítja, hogy az izomtónus, a test alakja, a súlygyarapodás és a csecsemő pozíciója határozza meg a pocak alakját nem pedig a baba neme.

A pocakod alakjából tehát nem célszerű kisbabád nemére következtetned.

Ha néztétek a Discovery Channel Állítólag... című, nagy sikernek örvendő műsorát akkor Jamie Hyneman és Adam Savage itt biztosan a "Megcáfolva" (busted) konklúzióval zárná ezt a feltételezést. :)

Étvágy változás terhesség alatt - kívánósság fiú vagy lány

Étvágy változás

Feltételezés: Amanda a groovybabies.com.au ausztrál oldal szerkesztője állítja, hogy akik lányokat vártak, azok az édeset kívánják, míg a fiús kismamák a sósat.

Nézzük igaz-e:

Dr. Polyakov szerint ez nem így van, ugyanis a kívánósság bizonyos ásványianyag hiányosságokból, például vas- vagy kalciumhiányból eredeztethető.

Elmondása szerint a különféle ízek utáni vágyakozásnak valószínűleg a megnövekedett illatérzet az oka, ami pedig az orr terhesség alatti véráram fokozódásból eredeztethető.

Konklúzió ismét: Megcáfolva.

Reggeli rosszullét

Feltételezés: Amanda szerint a lányos kismamák gyakrabban panaszkodnak reggeli rosszullétre, mint fiút váró társaik.

Dr. Polyakov úgy véli ebben van némi igazság. Azzal magyarázza, hogy a lányt váró kismamák HCG hormon szintje magasabb, ami súlyosbíthat a reggeli rosszulléteken.

Azonban, mivel a fiús kismamákra is jellemző a reggeli rosszullét, így ez a feltételezés nem állapítható meg pontosan.

Konklúzió: Előfordulhat.

Fokozott szőrnövekedés

Feltételezés: Úgy tartják, ha a pocakon megnövekszik a szőr mennyisége az azt jelenti fiút vársz, mivel a férfi hormonok (tesztoszteron) felelősek a szőrzet növekedéséért.

Dr. Polyakov azonban azt mondja, hogy egy kisfiú által előállított férfi hormon elég jelentéktelen mennyiségű, plusz a terhesség alatti hormonális "forgalom" többnyire egyirányú: az anya felől a baba felé.

Az orvos állítása szerint a megnövekedett hasi szőrzet inkább a nő testében bekövetkező hormonváltozás eredményéből eredeztethető.

Konklúzió: Megcáfolva.

Szóval, hogy és mikor derül ki a baba neme?

a baba neme

Ultrahang

Ha biztosra akarsz menni, akkor válaszd az ultrahangot.

TIPP: A 20 hetes vizsgálat pontosabb, mint a 12 hetes.

NIPT-teszt

Lehetőséged van még NIPT-tesztre, ami baba DNS-ét vizsgálja a kismama véráramában.

A NIPT-teszt egy kiemelkedően pontos - több mint 99 százalékos - módszer, ami méri a Down-szindróma kockázatát, és további rendellenességek szűrésére is alkalmas, mindamellet, hogy babád neme is kiderül elvégzése után.

Már a terhesség 10. hetében és ikerterhesség esetén is elvégezhető.

Kínai fogantatási naptár

Ezt már csak érdekességből gondoltuk megemlíteni Neked. :)

A kínai fogantatási naptárat Pekinghez közel találták egy kínai királyi sírhelyen.

A naptár körülbelül 700 éves, jelenleg egy pekingi intézetben található. Segítségével meghatározható az anya életkora és a gyermek fogantatási hónapja alapján a születendő gyermek neme.

 F - fiú, L - lány Az anya életkora a fogantatás napján (18-31 év)
A fogantatás hónapja 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Január L F L F L F F L F L F L F F
Február F L F L F F L F L F L F L L
Március L F L L F L F F F L F L L F
Április F L F L L F F L L F L L L L
Május F L F L F F L L L L L F L L
Június F F F L L L F F F L L F L L
Július F F F L L F F L L F F F L L
Augusztus F F F L F L L F F F F F L L
Szeptember F F F L L F L F L F F F L L
Október F F L L L F L F L F F L L L
November F L F L L F L F L L L L F L
December F L F L L L L F L L L L F F
 F - fiú, L - lány Az anya életkora a fogantatás napján (32-45 év)
A fogantatás hónapja 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Január F L F F L F L F L F L F F L
Február L F L F F L F L F L F L F F
Március F F F L F F L F L F L F L F
Április L F L F L F F F F L F L F L
Május L L L L F L F F L F L F F L
Június L L L L L F L L F L F L F L
Július L L L L L L F L F F L F L F
Augusztus L F L F L F L F L F F L F L
Szeptember L L L L F L F L F L F F L F
Október L L L L F F L F L F L F F L
November L L F F F L F L F L F F L F
December F F F F F F L L L F L F L

Forrás: http://naptarak.com/naptarak_kinai

Már kiderült a baba neme? 

Ne felejts el webáruházunkban szétnézni, mert bármilyen nemű is lesz a babád, nálunk találni fogsz neki babaruhát és akár nyomonkövetheted fejlődését ruhaméretekben is, ha megadod VIP tagságunknál a születési dátumát.

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza