😷 Fő a biztonság! Szerezzetek be az egész családnak szájmaszkot! 😷 Fő a biztonság! Szerezzetek be az egész családnak szájmaszkot! lejárat: 1 1 : 0 2 : 3 1 : 1 2

2009 óta havonta frissül az utónévjegyzék. Amely név még nincs bejegyezve, azt hivatalos eljárásban a Miniszterelnökség Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárságán kell kérvényezni, formanyomtatványon. A Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetében az utónévbizottság dönti el anyakönyvezhető a név vagy nem.

Számos alapelvet szem előtt tartanak a bizottságnál, többek között a külföldi nevek csak magyar helyesírással jegyezhetők be. A fantázianevek akkor elfogadhatók, ha a hangzásában és jelentésében nem hat károsan a gyermek személyiségfejlődésére.

Bemutatjuk a legnépszerűbb és legkülönlegesebb neveket.

Legnépszerűbb lánynevek

Az Annát és a Hannát adták a legtöbb lány babának Magyarországon 2019-ben. Szorosan utána követleznek a Zoé, Emma és a Luca. A korábban ritka névnek számító Léna manapság már benne van az első tízben a népszerűségi listán. A hagyomásnak számító nevek közül a Zsófia van benne az első tízben.

Különleges lánynevek

A különleges lánynevek közül a Kloé rendelkezik a legnagyobb népszerűséggel. Kedvelt volt még a Zsüliett, a Szeréna és a Dzsenna.
A 2019-ben anyakönyvezhető új lánynevek között található a Lilibet, amely az Elizabet becézett változata. Bekerült a listába a Hürrem, amely egy török eredetű név, jelentése vidám, boldog. Adhatjuk kislányunknak a Hébé nevet, aki a fiatalság istennője, valamint a Pippa nevet, amely a Filippa becézése.

nevek

Legnépszerűbb fiúnevek

A Bence már évek óta vezeti a fiú névadási listát Magyarországon. 2019-ben kedvelt volt még a Balázs, Dániel, Zoltán és a Gergő. A korábban ritkának számító Benett név már az első húszban található a népszerűségi listán.
Kezdenek visszatérni az ősi magyar nevek, ilyen például a Zétény.

Különleges fiúnevek

A különleges fiúnevek közül népszerű volt a Maximus, Kolin, Eliot, Szantiágó és a Joel.
2019-ben új bejegyzett fiúnevek között van a Lior, amely héber eredetű és jelentése: én vagyok a fény. Megtalálható a listán a Terenc, amely a latin Terentiusból ered, a Terence (viselő pl.: Terence Hill) magyarosított változata. Adhatjuk a kisfiúnknak a Dárkó nevet, amely szláv eredetű és Isten ajándékát jelenti. Végül, de nem utolsó sorban bekerült a listába a Parker, ami egy angol családnév, jelentése parkfőnök.

Névadó ünnepség

Keresztelő helyett egyre népszerűbb névadó ünnepséget tartani, amelyen pap vagy lelkész helyett anyakönyvvezető vesz részt és emléklapot állít ki. Templom helyett a polgármesteri hivatalban tartják és keresztszülők helyett névadó szülőket választanak.

Ha bővebben szeretnéd átböngészni a magyar utónevek jegyzékét, akkor azt a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetének honlapján, ITT megtekintheted

Ne felejtkezzünk el a népszerű nevek mellett a népszerű gyerekruhákról sem a gyermekeidnek.

Folyamatosan töltjük fel termékeinket az újdonságainkba. Ne maradj le a legfrissebb ruhákról nézz szét webáruházunkban!

szerző Gyerekruha Klub
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza