Blabla blog

Reggeli rutin és az iskolakezdés?

A tanév alatt szigorú határidőknek van kitéve a gyerek. Korábban kell kelni, mint eddig, időt kell szánni házifeladatokra, gyakorlásra stb., ez egyik napról a másikra nagyon megterhelő lehet. Már augusztusban igyekezzünk hozzászokatni, hogy korábban kell majd kelnie és korábban lefeküdnie. A kis szervezete hozzászokik és nem lesz olyan megterhelő a szeptemberi beállás. A nyaralás alatt is próbáljuk meg, ha minimálisan is, de tartani a rutint. Így a gyerek nem lesz annyira megterhelve szeptemberben a hirtelen beállt rendszertől és a szülők is könnyebben tudják majd kezelni őt.

Több fejtörő

Az óvodához képest több, és bonyolultabb feladatoknak lesz kitéve. Ez nagyon kimerítő lehet neki eleinte, ezért ajánlott már nyáron felkészíteni erre. Elkezdhetjük akár naponta betűs, számos oktató játékokkal foglalkoztatni, hogy ne érje nagy stresszként majd a sok új megtanulandó dolog. Ha bemutatjuk neki mire számíthat, könnyebben fogja áthidalni a nehézségeket.

Így tedd könnyebbé az iskolakezdést

A testmozgás pótlása az iskola alatt

Az óvodához képest kevesebbet fog mozogni és többet ülni a iskolapadban. Ettől a mozgás csökkenéstől fáradékonyabb lehet. Órákat kell koncentrálnia, tanulnia mindennap és a mozgás is sokkal kevesebb a mindennapjaiban. A rendszeres mozgás nem csak a testi, hanem a mentális egészségre is hatással is van. Találjunk egy rendszert, amelyben az iskolai tesiórákon kívül is mozgunk a gyerekkel. Ez segíteni fog levezetni a tanórák okozta stresszt, jobban fog aludni és ezzel jobban fog tudni koncentrálni is. Igyekezzünk minél több időt a szabad levegőn tölteni. Fontos, hogy a hétvégéket hagyjuk meg neki pihenésre és lazításra.

Vásárolj időben - szerezz be mindent az iskolakezdéshez

Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást. Az akciók már augusztusban elkezdődnek, ilyenkor még a választék is nagy. Ezekkel az akciókkal sokat spórolhatsz, mert még kedvező áron hozzájuthatsz az olyan iskolakezdéshez szükséges dolgokhoz, amik a gyereknek is tetszenek.

A Gyerekruhaklub is kedveskedik iskolakezdési akciókkal a látogatóknak. 😊

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő Útmutató a megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásához A bölcsőde vagy óvoda kiválasztása sosem egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a szülő és gyermeke életében egyaránt változás következik be, hanem azért is, mert számos szempontot kell figyelembe vennünk és átgondolnunk, mielőtt kiválasztjuk a gyermekünk számára legmegfelelőbb bölcsődét vagy óvodát. Ezek azok a helyek, ahol gyermekünk az iskola megkezdése előtt belekóstolhat a tanulás legelső fázisába, ahol szocializálódhat és ahol barátokat szerezhet, továbbá fontos ez a szakasz gyermekünk önbizalmának kiépítése és megerősítése szempontjából is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan intézményt válasszunk, ahol gyermekünk testileg és lelkileg is kiteljesedhet, s ahová szeret visszatérni, hiszen így mi is sokkal könnyedébben, lelkiismeret-furdalás nélkül engedjük őt el a nap elején. 2021. március 10. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza