Reggeli rutin és az iskolakezdés?

A tanév alatt szigorú határidőknek van kitéve a gyerek. Korábban kell kelni, mint eddig, időt kell szánni házifeladatokra, gyakorlásra stb., ez egyik napról a másikra nagyon megterhelő lehet. Már augusztusban igyekezzünk hozzászokatni, hogy korábban kell majd kelnie és korábban lefeküdnie. A kis szervezete hozzászokik és nem lesz olyan megterhelő a szeptemberi beállás. A nyaralás alatt is próbáljuk meg, ha minimálisan is, de tartani a rutint. Így a gyerek nem lesz annyira megterhelve szeptemberben a hirtelen beállt rendszertől és a szülők is könnyebben tudják majd kezelni őt.

Több fejtörő

Az óvodához képest több, és bonyolultabb feladatoknak lesz kitéve. Ez nagyon kimerítő lehet neki eleinte, ezért ajánlott már nyáron felkészíteni erre. Elkezdhetjük akár naponta betűs, számos oktató játékokkal foglalkoztatni, hogy ne érje nagy stresszként majd a sok új megtanulandó dolog. Ha bemutatjuk neki mire számíthat, könnyebben fogja áthidalni a nehézségeket.

Így tedd könnyebbé az iskolakezdést

A testmozgás pótlása az iskola alatt

Az óvodához képest kevesebbet fog mozogni és többet ülni a iskolapadban. Ettől a mozgás csökkenéstől fáradékonyabb lehet. Órákat kell koncentrálnia, tanulnia mindennap és a mozgás is sokkal kevesebb a mindennapjaiban. A rendszeres mozgás nem csak a testi, hanem a mentális egészségre is hatással is van. Találjunk egy rendszert, amelyben az iskolai tesiórákon kívül is mozgunk a gyerekkel. Ez segíteni fog levezetni a tanórák okozta stresszt, jobban fog aludni és ezzel jobban fog tudni koncentrálni is. Igyekezzünk minél több időt a szabad levegőn tölteni. Fontos, hogy a hétvégéket hagyjuk meg neki pihenésre és lazításra.

Vásárolj időben - szerezz be mindent az iskolakezdéshez

Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást. Az akciók már augusztusban elkezdődnek, ilyenkor még a választék is nagy. Ezekkel az akciókkal sokat spórolhatsz, mert még kedvező áron hozzájuthatsz az olyan iskolakezdéshez szükséges dolgokhoz, amik a gyereknek is tetszenek.

A Gyerekruhaklub is kedveskedik iskolakezdési akciókkal a látogatóknak. 😊

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza