🚀 Ingyenes Szállítás 7.500 Ft felett  kupon:#maradjotthon 🚀 Ingyenes Szállítás 7.500 Ft felett  kupon:#maradjotthon lejárat: 0 3 : 0 9 : 3 7 : 3 6

Pontosan honnan is ered a Halloween és mit ünneplünk? 🎃

A Halloween ősi kelta eredetű ír ünnep, október 31. éjszakáján tartjuk. Főként az angolszász országokban tartják, de egyre népszerűbb a világ különböző tájain.
1840 körül került Észak-Amerikába ez az ünnep, amikor sok  ír földműves vándorolt ki Írországból, akik magukkal vitték az ősi kelta eredetű népszokásaikat és hitvilágukat is.
Az idők során több hasonló római kori ünneppel vegyült, ezért sok ókori mediterrán elemet is tartalmaz. Az ír szokásokkal egybe vetve ilyen a bulizás, tökfaragás (korábban íreknél karórépa), almahalászat és csoki osztás.

A hiedelem szerint ezen az ünnepen az élők és a holtak világa közötti határ megszűnik. A Rossz szellemek megzavarhatják az élők életét, ezért kell íjesztő álruhába bújni, hogy elűzzék a rosszat. A modern Halloween már édességgel, izgalmas jelmezekkel és sok játékkal telik.

A Gyerekruha Klub webáruháza pár jelmezzel bővelkedik, de támadt pár ötletünk hogyan hozhatnánk közelebb hozzátok a Gyerekruha Klub ruhácskáit, mint Halloween-i jelmezeket!

Így összegyűjöttük nektek az alapdarabokat a Halloween jelmezhez! 👻

De miért is jó neked hogy az alapdarabokat bemutatjuk? Ezekből a ruhákból különböző jelmezeket lehet készíteni!

DE HOGYAN?

DIY Halloweeni jelmezek Amerikából és további Gyerekruha Klubos tippünk 🕷

Jelmez ötletek Babáknak

Jelmez ötletek Totyogóknak

 

Jelmez ötletek Tinédzsereknek - ebben a videóban néhány díszítési ötletet is találtok egy házi Halloween bulihoz

 

Így készítsd otthon Halloween jelmezt 

Ötletek és kiegészítők

Pók 🕷

Pókláb esetén fekete harisnyára és vattára lesz szükséged. A fekete harisnyák lábszárait levágjuk és kitömjük vattával. Ezeket a kitömött szárakat hozzávarrjuk a gyerkőcön lévő fekete ruha oldalaihoz és készen is van a pókocskánk. Ha a lábakat egy vékony cérnaszállal a kézhez varrjuk, akkor egyszerre fognak mozogni a gyerkőc kezével.
Pluszként a gyerek hátára fehér szigetelőszalaggal készíthetünk keresztet, vagy egyéb jellegzetes pókmintázatokat. 

Halloweeni pók

Kép forrása

Múmia 

A legelterjedtebb a WC papíros megoldás, de van egy sokkal szebb és tartósabb megközelítés, méghozzá a géz. Gézzel körbetekerjük a gyermek testét, ami alá teshez simuló vagy test színű vagy fehér ruházatot adjunk rá. A géz nem szakad el és nem esik le. Ha még realisztikusabb hatást szeretnénk, akkor kenjünk be a gézt sárga vagy barna ételfestékkel. Ez a fajta festék biztosan nem fogja irritálni a gyerkőc bőrét. Akár még a cipőjére is tekerhetjük, mert ez az anyag bírni fogja. 

Halloweeni múmia

Kép forrása

Tüllszellem 👻

A szellem egy nagyon népszerű jelmez Halloweenkor, de mi tudunk egy szebb megoldást. Szükség van egy hatalmas fehér tüllszoknyára és fekete kivágott kartonpapírra. A kislányunkra adjunk fehér kiegészítőket és fehér felsőt, akár még fehér arcfestést is bevethetünk. A tüllszoknyára ragasszuk rá a kivágott fekete szellem szemeket és a szájat. Egyben csinos és ötletes. 

Halloweeni tüllszellem

Kép forrása

Denevér 🦇

Szükségünk van egy kör alakú (vagy poncsó) fekete anyagra, aminek a széleibe rojtokat vágunk, ami hasonlít a denevér szárnyának rojtjaihoz. Fekete ruházatot adunk alá és kész is a denevérkénk. Denevérfüleket akár fekete kartonpapíról is kivághatunk és egy fekete hajráfra ragaszthatjuk. 

Halloweeni denevér

Kép forrása

JÁTSZUNK?

Küldj kommentben képet a gyerkőcöd házilag készített jelmezéről és aki legtöbb lájkot kapja a képére, azt megjutalmazzuk egy 10 000 Ft értékű kuponnal!

szerző Gyerekruha Klub
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza