Blabla blog

Nincs olyan szülő, aki ne emlékezne a széllel érkező Mary Poppins-ra, Bambira, Dumbora, Micimackóra, vagy Mickey egérre! Ezek a kedves és jóságos mesebeli lények gyermekkorunk legkedvesebb figurái voltak. Része volt az életünknek: ha szomorkásak voltunk, édesanyánk bekapcsolta nekünk a Walt Disney mesét és egyből jobb kedvre derültünk. De vajon a te gyermeked tudja, hogy mindezt egyetlen ember álmodta meg? Tudja, hogy a Disney az nem egyszerűen egy márka, hanem egy csodálatos ember, Walt Disney nevéből származik?

Walt Disney kastély

Hogyan készültek az első Walt Disney rajzfilmek?

Walter Elias Disney az 1900-as évek elején született Chicago városban. Családjának szegénysége miatt a nagyvárosból el kellett költözniük Missouriba. Disney már ekkor is rajzolgatott. Neki is, mint minden más gyereknek voltak hóbortjai és csínytevései. A legnagyobb ezek közül talán az volt, hogy 5 éves korában kátránnyal állatfigurákkal dekorálta ki kisvárosi farmjuk házának fehér falát. Emiatt szülei nagyon megbüntették.

Annak ellenére, hogy édesapja teljesen más szakmát szeretett volna fiának, Walt Disney már 7 évesen minden szabadidejét azzal töltötte, hogy állatfigurákat rajzolt a nagynénjétől kapott rajzpapírokra.

Ezt követően a világ leghíresebb rajzfilmkészítője és producere – nagy szerencsénkre – 18 évesen határozott úgy, hogy reklámgrafikusként fog dolgozni.

Eleinte csak rajzolgatott, majd egyperces fekete-fehér reklámfilmeket egy helyi kis moziban. De hogyan működött a filmgyártás akkoriban, mikor a technika még közel sem volt ennyire fejlett ezen a területen? Megrajzolták a figurákat, majd papírból kivágták és összeillesztették úgy, hogy kezeik és lábaik külön mozgathatóak legyenek. Minden mozgásfázist befényképeztek, amiket egymásra helyezve olyannak tűnt, mintha mozogna a figura.

Disney eleinte óriási mértékű adósságból építette fel vállalatát és alkotta meg szebbnél-szebb történeteit.

Törekvő személyisége, remek vállalkozói vénája és ötletessége volt az, ami segítette a kezdetleges technikát továbbfejleszteni. Általa juthattak el hozzánk ezek a csodálatos mesebeli történetek.

Ha szereted a Disney-t válogass színes kínálatunkból!

Walt Disney elképesztő erejű fantáziája nélkül gyermekeink sem ismerhetnék ezeket a gyönyörű és értékes történeteket.

Walt Disney verdák

Disneyland, ahol az álmok valóra válnak!

Disney volt az egyetlen, akinek sikerült valóra váltania a megálmodott történetek valóságos világát. Vidámparkot épített a Walt Disney mesékből, ahol találkozhatunk gyermekkorunk kedvenc figuráival, sőt akár be is sétálhatunk Csipkerózsika kastélyába. Ki az, aki ne szeretné újra átélni ezeket a csodálatos élményeket? Amerika után Európában is megépült Disneyland, így elérhetőbb számunkra a csodák világa!

Érdeksség: Tudtad, hogy Walt Disney volt az, aki a filmgyártás történelmében élete során a legtöbb Oscar-díjat nyerte el? 59 alkalommal kapott jelölést és 26 díjjal büszkélkedhet!

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő Útmutató a megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásához A bölcsőde vagy óvoda kiválasztása sosem egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a szülő és gyermeke életében egyaránt változás következik be, hanem azért is, mert számos szempontot kell figyelembe vennünk és átgondolnunk, mielőtt kiválasztjuk a gyermekünk számára legmegfelelőbb bölcsődét vagy óvodát. Ezek azok a helyek, ahol gyermekünk az iskola megkezdése előtt belekóstolhat a tanulás legelső fázisába, ahol szocializálódhat és ahol barátokat szerezhet, továbbá fontos ez a szakasz gyermekünk önbizalmának kiépítése és megerősítése szempontjából is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan intézményt válasszunk, ahol gyermekünk testileg és lelkileg is kiteljesedhet, s ahová szeret visszatérni, hiszen így mi is sokkal könnyedébben, lelkiismeret-furdalás nélkül engedjük őt el a nap elején. 2021. március 10. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza