🚀 Ingyenes Szállítás 7.500 Ft felett  kupon:#maradjotthon 🚀 Ingyenes Szállítás 7.500 Ft felett  kupon:#maradjotthon lejárat: 0 3 : 1 0 : 4 0 : 3 2

Nincs olyan szülő, aki ne emlékezne a széllel érkező Mary Poppins-ra, Bambira, Dumbora, Micimackóra, vagy Mickey egérre! Ezek a kedves és jóságos mesebeli lények gyermekkorunk legkedvesebb figurái voltak. Része volt az életünknek: ha szomorkásak voltunk, édesanyánk bekapcsolta nekünk a Walt Disney mesét és egyből jobb kedvre derültünk. De vajon a te gyermeked tudja, hogy mindezt egyetlen ember álmodta meg? Tudja, hogy a Disney az nem egyszerűen egy márka, hanem egy csodálatos ember, Walt Disney nevéből származik?

Walt Disney kastély

Hogyan készültek az első Walt Disney rajzfilmek?

Walter Elias Disney az 1900-as évek elején született Chicago városban. Családjának szegénysége miatt a nagyvárosból el kellett költözniük Missouriba. Disney már ekkor is rajzolgatott. Neki is, mint minden más gyereknek voltak hóbortjai és csínytevései. A legnagyobb ezek közül talán az volt, hogy 5 éves korában kátránnyal állatfigurákkal dekorálta ki kisvárosi farmjuk házának fehér falát. Emiatt szülei nagyon megbüntették.

Annak ellenére, hogy édesapja teljesen más szakmát szeretett volna fiának, Walt Disney már 7 évesen minden szabadidejét azzal töltötte, hogy állatfigurákat rajzolt a nagynénjétől kapott rajzpapírokra.

Ezt követően a világ leghíresebb rajzfilmkészítője és producere – nagy szerencsénkre – 18 évesen határozott úgy, hogy reklámgrafikusként fog dolgozni.

Eleinte csak rajzolgatott, majd egyperces fekete-fehér reklámfilmeket egy helyi kis moziban. De hogyan működött a filmgyártás akkoriban, mikor a technika még közel sem volt ennyire fejlett ezen a területen? Megrajzolták a figurákat, majd papírból kivágták és összeillesztették úgy, hogy kezeik és lábaik külön mozgathatóak legyenek. Minden mozgásfázist befényképeztek, amiket egymásra helyezve olyannak tűnt, mintha mozogna a figura.

Disney eleinte óriási mértékű adósságból építette fel vállalatát és alkotta meg szebbnél-szebb történeteit.

Törekvő személyisége, remek vállalkozói vénája és ötletessége volt az, ami segítette a kezdetleges technikát továbbfejleszteni. Általa juthattak el hozzánk ezek a csodálatos mesebeli történetek.

Ha szereted a Disney-t válogass színes kínálatunkból!

Walt Disney elképesztő erejű fantáziája nélkül gyermekeink sem ismerhetnék ezeket a gyönyörű és értékes történeteket.

Walt Disney verdák

Disneyland, ahol az álmok valóra válnak!

Disney volt az egyetlen, akinek sikerült valóra váltania a megálmodott történetek valóságos világát. Vidámparkot épített a Walt Disney mesékből, ahol találkozhatunk gyermekkorunk kedvenc figuráival, sőt akár be is sétálhatunk Csipkerózsika kastélyába. Ki az, aki ne szeretné újra átélni ezeket a csodálatos élményeket? Amerika után Európában is megépült Disneyland, így elérhetőbb számunkra a csodák világa!

Érdeksség: Tudtad, hogy Walt Disney volt az, aki a filmgyártás történelmében élete során a legtöbb Oscar-díjat nyerte el? 59 alkalommal kapott jelölést és 26 díjjal büszkélkedhet!

 

szerző Gyerekruha Klub
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza