🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz 🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz lejárat: 0 5 : 2 3 : 4 5 : 1 0

Nincs olyan szülő, aki ne emlékezne a széllel érkező Mary Poppins-ra, Bambira, Dumbora, Micimackóra, vagy Mickey egérre! Ezek a kedves és jóságos mesebeli lények gyermekkorunk legkedvesebb figurái voltak. Része volt az életünknek: ha szomorkásak voltunk, édesanyánk bekapcsolta nekünk a Walt Disney mesét és egyből jobb kedvre derültünk. De vajon a te gyermeked tudja, hogy mindezt egyetlen ember álmodta meg? Tudja, hogy a Disney az nem egyszerűen egy márka, hanem egy csodálatos ember, Walt Disney nevéből származik?

Walt Disney kastély

Hogyan készültek az első Walt Disney rajzfilmek?

Walter Elias Disney az 1900-as évek elején született Chicago városban. Családjának szegénysége miatt a nagyvárosból el kellett költözniük Missouriba. Disney már ekkor is rajzolgatott. Neki is, mint minden más gyereknek voltak hóbortjai és csínytevései. A legnagyobb ezek közül talán az volt, hogy 5 éves korában kátránnyal állatfigurákkal dekorálta ki kisvárosi farmjuk házának fehér falát. Emiatt szülei nagyon megbüntették.

Annak ellenére, hogy édesapja teljesen más szakmát szeretett volna fiának, Walt Disney már 7 évesen minden szabadidejét azzal töltötte, hogy állatfigurákat rajzolt a nagynénjétől kapott rajzpapírokra.

Ezt követően a világ leghíresebb rajzfilmkészítője és producere – nagy szerencsénkre – 18 évesen határozott úgy, hogy reklámgrafikusként fog dolgozni.

Eleinte csak rajzolgatott, majd egyperces fekete-fehér reklámfilmeket egy helyi kis moziban. De hogyan működött a filmgyártás akkoriban, mikor a technika még közel sem volt ennyire fejlett ezen a területen? Megrajzolták a figurákat, majd papírból kivágták és összeillesztették úgy, hogy kezeik és lábaik külön mozgathatóak legyenek. Minden mozgásfázist befényképeztek, amiket egymásra helyezve olyannak tűnt, mintha mozogna a figura.

Disney eleinte óriási mértékű adósságból építette fel vállalatát és alkotta meg szebbnél-szebb történeteit.

Törekvő személyisége, remek vállalkozói vénája és ötletessége volt az, ami segítette a kezdetleges technikát továbbfejleszteni. Általa juthattak el hozzánk ezek a csodálatos mesebeli történetek.

Ha szereted a Disney-t válogass színes kínálatunkból!

Walt Disney elképesztő erejű fantáziája nélkül gyermekeink sem ismerhetnék ezeket a gyönyörű és értékes történeteket.

Walt Disney verdák

Disneyland, ahol az álmok valóra válnak!

Disney volt az egyetlen, akinek sikerült valóra váltania a megálmodott történetek valóságos világát. Vidámparkot épített a Walt Disney mesékből, ahol találkozhatunk gyermekkorunk kedvenc figuráival, sőt akár be is sétálhatunk Csipkerózsika kastélyába. Ki az, aki ne szeretné újra átélni ezeket a csodálatos élményeket? Amerika után Európában is megépült Disneyland, így elérhetőbb számunkra a csodák világa!

Érdeksség: Tudtad, hogy Walt Disney volt az, aki a filmgyártás történelmében élete során a legtöbb Oscar-díjat nyerte el? 59 alkalommal kapott jelölést és 26 díjjal büszkélkedhet!

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza