Nincs olyan szülő, aki ne emlékezne a széllel érkező Mary Poppins-ra, Bambira, Dumbora, Micimackóra, vagy Mickey egérre! Ezek a kedves és jóságos mesebeli lények gyermekkorunk legkedvesebb figurái voltak. Része volt az életünknek: ha szomorkásak voltunk, édesanyánk bekapcsolta nekünk a Walt Disney mesét és egyből jobb kedvre derültünk. De vajon a te gyermeked tudja, hogy mindezt egyetlen ember álmodta meg? Tudja, hogy a Disney az nem egyszerűen egy márka, hanem egy csodálatos ember, Walt Disney nevéből származik?

Walt Disney kastély

Hogyan készültek az első Walt Disney rajzfilmek?

Walter Elias Disney az 1900-as évek elején született Chicago városban. Családjának szegénysége miatt a nagyvárosból el kellett költözniük Missouriba. Disney már ekkor is rajzolgatott. Neki is, mint minden más gyereknek voltak hóbortjai és csínytevései. A legnagyobb ezek közül talán az volt, hogy 5 éves korában kátránnyal állatfigurákkal dekorálta ki kisvárosi farmjuk házának fehér falát. Emiatt szülei nagyon megbüntették.

Annak ellenére, hogy édesapja teljesen más szakmát szeretett volna fiának, Walt Disney már 7 évesen minden szabadidejét azzal töltötte, hogy állatfigurákat rajzolt a nagynénjétől kapott rajzpapírokra.

Ezt követően a világ leghíresebb rajzfilmkészítője és producere – nagy szerencsénkre – 18 évesen határozott úgy, hogy reklámgrafikusként fog dolgozni.

Eleinte csak rajzolgatott, majd egyperces fekete-fehér reklámfilmeket egy helyi kis moziban. De hogyan működött a filmgyártás akkoriban, mikor a technika még közel sem volt ennyire fejlett ezen a területen? Megrajzolták a figurákat, majd papírból kivágták és összeillesztették úgy, hogy kezeik és lábaik külön mozgathatóak legyenek. Minden mozgásfázist befényképeztek, amiket egymásra helyezve olyannak tűnt, mintha mozogna a figura.

Disney eleinte óriási mértékű adósságból építette fel vállalatát és alkotta meg szebbnél-szebb történeteit.

Törekvő személyisége, remek vállalkozói vénája és ötletessége volt az, ami segítette a kezdetleges technikát továbbfejleszteni. Általa juthattak el hozzánk ezek a csodálatos mesebeli történetek.

Ha szereted a Disney-t válogass színes kínálatunkból!

Walt Disney elképesztő erejű fantáziája nélkül gyermekeink sem ismerhetnék ezeket a gyönyörű és értékes történeteket.

Walt Disney verdák

Disneyland, ahol az álmok valóra válnak!

Disney volt az egyetlen, akinek sikerült valóra váltania a megálmodott történetek valóságos világát. Vidámparkot épített a Walt Disney mesékből, ahol találkozhatunk gyermekkorunk kedvenc figuráival, sőt akár be is sétálhatunk Csipkerózsika kastélyába. Ki az, aki ne szeretné újra átélni ezeket a csodálatos élményeket? Amerika után Európában is megépült Disneyland, így elérhetőbb számunkra a csodák világa!

Érdeksség: Tudtad, hogy Walt Disney volt az, aki a filmgyártás történelmében élete során a legtöbb Oscar-díjat nyerte el? 59 alkalommal kapott jelölést és 26 díjjal büszkélkedhet!

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő Érdekes tények a januárban született gyerekekről A január általában az újévi fogadalmak, az újrakezdés és az új dolgok kipróbálásának az ideje. Ha pedig az év első hónapjában születik a kisbabád, akkor ez az év számodra még izgalmasabban indul, hiszen új taggal bővül a család. Fontos azonban tudni, hogy a januárban született babákra nem csak úgy érdemes hivatkozni, mint ,,újévi babák” vagy ,,téli gyerekek”. Kutatások bizonyítják, hogy a januárban születettek boldogabbak, mint az átlag és nagyobb valószínűséggel válik belőlük orvos, mint a többiekből. Ha érdekel, mi mindenben kiemelkedőbbek még, akkor tarts velünk! 2021. január 4. 3 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza