Ebben a blogbejegyzésben elsőként bemutatjuk Nektek azokat a tippeket, amelyeket mindenképp érdemes figyelembe venni a megfelelő bölcsőde/óvoda kiválasztása előtt, hogy megkönnyítsük ezt az igen nehéz és stresszes időszakot. Ezt követően pedig megmutatjuk, milyen alapdarabokat, csomagot érdemes beszerezni és összeállítani gyermeked számára, hogy önfeledten és kényelmes ruhákban élvezhesse a barátokkal töltött időt.

Tippek a bölcsőde/óvoda kiválasztásához

1. Mérd fel a helyzeted!

Mielőtt döntenél, nézz utána, mely bölcsődék, óvodák vannak hozzád a legközelebb. Ez azért fontos, mert tudnod kell, hogyan juthatsz el az intézménybe a leggyorsabban/legrövidebb úton egy sietős napon. Ez különösen fontos akkor, ha gyermeked később önállóan utazik majd.

Azt is vedd figyelembe, hogy az óvoda milyen környéken helyezkedik el: csak olyan helyet válassz, amely a város jó kerületében van, és a biztonságos környezet biztosítva van.

2. Vegyük figyelembe gyermekünk személyiségét!

A megfelelő óvoda kiválasztása előtt érdemes elgondolkodnunk, hogy gyermekünk viselkedésére mi jellemző a legjobban. Esetleg csendes, és a többi gyerekkel való játszás helyett inkább a szüleivel tölti az idejét? Vagy nagyon aktív, és sokat mozog? Ezek alapján böngésszünk az óvodák által felkínált programok között, hiszen manapság már nem csak a magán-, hanem az állami intézmények is többféle nevelési programot biztosítanak.

3. Gyűjtsd össze a legszimpatikusabb intézményeket, és látogass el a nyílt napokra!

Mindenképp látogassunk el személyesen a lehetséges bölcsődékbe, óvodákba, hiszen az első benyomások nem csak a gyermekünknek, hanem nekünk, szülőknek is nagyon fontosak. A megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásakor ugyanis nélkülözhetetlen, hogy meglegyen az intézmény és a család közti szimpátia: ha megismerkedünk az intézmény dolgozóival, könnyebben bízzuk majd rájuk gyermekünket. A terepszemle során pedig szemügyre vehetjük magát az épületet, a kertet és a játszóteret is, gyermekünk pedig megismekedhet leendő óvónénijeivel és játszótársaival.

4. Regisztráld gyermeked időben!

Mivel a bölcsik, ovik férőhelyei is végesek, jó, ha időben jelentkezünk a legjobbnak tűnő intézménybe. Ha pedig biztosra akarunk menni, érdemes 2-3, esetleg 4 intézményt is megjelölni, hogy gyermekünk biztosan felvételt nyerjen.

5. Kezdjük el gyermekünk felkészítését a változásra

Ha sikeres felvételt nyertünk egy intézménybe, akkor már nincs más dolgunk, csak felkészíteni gyermekünket az őt és a családot érintő változásra. Beszélgessünk vele arról, hogy mostantól több időt fog eltölteni azon a helyen, ahova közösen ellátogattatok, s meséljük el, mennyi újdonság és izgalmas dolog fog történni vele. Új barátokat, élményeket szerezhet majd, emellett pedig rengeteg új dolgot is tanulni fog.  

Tippek a bölcsis/ovis csomag összeállításához

A sikeres felvételi után érdemes átgondolnod, milyen ruhákat adnál szívesen gyermekedre azokon a napokon, amikor a bölcsődébe vagy az óvodába megy. Nézd meg, milyen ruhákkal rendelkezik már gyermeked, és azt is, milyen alapdarabok hiányoznak még a ruhatárából, hiszen nálunk mindezt könnyedén, egy helyről beszerezhetitek!

Alapdarabok

Mindenféleképpen kényelmes, gyermekünk számára nagy mozgásteret megengedő ruhákat válasszunk. A benti-kinti játszáshoz a legelőnyösebb, ha a cipzáros nadrágok helyett egy gumis derekú melegítőalsót választunk, amelyben gyermekünk egész nap kényelmesen érezheti magát.

Tavasszal és kora ősszel jó választás lehet egy kényelmes póló vagy hosszú ujjú viselete, hidegebb napokon pedig ne felejtsük el gyermekünket rétegesen felöltöztetni!

Télen egy könnyen levehető overál, vagy vastag télikabát jelentheti a megfelelő és kényelmes öltözetet.

Tornaórára

Érdemes egy rövid szárú, vagy egy elasztikusabb nadrágot (például egy leggingst) beszerezni, hogy semmi se szabjon korlátot gyermekünk mozgásának. Ezeket egy egy lenge pólóval és egy tornacipővel párosítva biztosan felkészült lesz gyermekünk a tornaórákra, és az óvónők is elégedettek lesznek gyermekünk öltözetével.

Pótruha, váltócipő és ovizsák

Előként érdemes egy ovizsákot beszereznünk, amelyben a gyermekünk könnyedén tárolni tudja a holmijait. Jó, ha erre ráírjuk gyermekünk nevét, ovis jelét: így biztosan nem keveri össze más gyermek zsákjával. Érdemes pótruhát is odacsomagolni, hiszen egy-egy játszás alkalmával gyermekünk ruhája könnyen koszossá válhat. Mit érdemes erre az esetre bekészíteni? Zoknit, alsóneműt, atlétát, pólót, rövidnadrágot, melegítőalsót, pulóvert. A váltócipő kiválasztásánal fontos figyelembe venni, hogy a gyermekünk ebben a cipőben fogja a nap nagy részét tölteni, nem pedig az utcai cipőben, amiben érkezett, így az elsődleges szempont az, hogy kényelmes legyen.

Tisztasági csomag

Általában szoktak tisztasági csomagot is igényelni az óvónők, ebbe jó ha van: zsebkendő, szalvéta, törlőkendő, WC papír, fogkefe, fogkrém. Bölcsődében szoktak még előkét, pelenkát, és popsikrémet is kérni.

Mindezeken felül kell még ágyneműt csomagolni, ebből jó ha a könnyen cserélhető gumis lepedőt választjuk. 

Ha mindezeket a tippeket figyelembe veszitek a bölcsőde, óvoda kiválasztásakor, biztosan sikerrel jártok majd!

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza