Blabla blog

Ebben a blogbejegyzésben elsőként bemutatjuk Nektek azokat a tippeket, amelyeket mindenképp érdemes figyelembe venni a megfelelő bölcsőde/óvoda kiválasztása előtt, hogy megkönnyítsük ezt az igen nehéz és stresszes időszakot. Ezt követően pedig megmutatjuk, milyen alapdarabokat, csomagot érdemes beszerezni és összeállítani gyermeked számára, hogy önfeledten és kényelmes ruhákban élvezhesse a barátokkal töltött időt.

Tippek a bölcsőde/óvoda kiválasztásához

1. Mérd fel a helyzeted!

Mielőtt döntenél, nézz utána, mely bölcsődék, óvodák vannak hozzád a legközelebb. Ez azért fontos, mert tudnod kell, hogyan juthatsz el az intézménybe a leggyorsabban/legrövidebb úton egy sietős napon. Ez különösen fontos akkor, ha gyermeked később önállóan utazik majd.

Azt is vedd figyelembe, hogy az óvoda milyen környéken helyezkedik el: csak olyan helyet válassz, amely a város jó kerületében van, és a biztonságos környezet biztosítva van.

2. Vegyük figyelembe gyermekünk személyiségét!

A megfelelő óvoda kiválasztása előtt érdemes elgondolkodnunk, hogy gyermekünk viselkedésére mi jellemző a legjobban. Esetleg csendes, és a többi gyerekkel való játszás helyett inkább a szüleivel tölti az idejét? Vagy nagyon aktív, és sokat mozog? Ezek alapján böngésszünk az óvodák által felkínált programok között, hiszen manapság már nem csak a magán-, hanem az állami intézmények is többféle nevelési programot biztosítanak.

3. Gyűjtsd össze a legszimpatikusabb intézményeket, és látogass el a nyílt napokra!

Mindenképp látogassunk el személyesen a lehetséges bölcsődékbe, óvodákba, hiszen az első benyomások nem csak a gyermekünknek, hanem nekünk, szülőknek is nagyon fontosak. A megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásakor ugyanis nélkülözhetetlen, hogy meglegyen az intézmény és a család közti szimpátia: ha megismerkedünk az intézmény dolgozóival, könnyebben bízzuk majd rájuk gyermekünket. A terepszemle során pedig szemügyre vehetjük magát az épületet, a kertet és a játszóteret is, gyermekünk pedig megismekedhet leendő óvónénijeivel és játszótársaival.

4. Regisztráld gyermeked időben!

Mivel a bölcsik, ovik férőhelyei is végesek, jó, ha időben jelentkezünk a legjobbnak tűnő intézménybe. Ha pedig biztosra akarunk menni, érdemes 2-3, esetleg 4 intézményt is megjelölni, hogy gyermekünk biztosan felvételt nyerjen.

5. Kezdjük el gyermekünk felkészítését a változásra

Ha sikeres felvételt nyertünk egy intézménybe, akkor már nincs más dolgunk, csak felkészíteni gyermekünket az őt és a családot érintő változásra. Beszélgessünk vele arról, hogy mostantól több időt fog eltölteni azon a helyen, ahova közösen ellátogattatok, s meséljük el, mennyi újdonság és izgalmas dolog fog történni vele. Új barátokat, élményeket szerezhet majd, emellett pedig rengeteg új dolgot is tanulni fog.  

Tippek a bölcsis/ovis csomag összeállításához

A sikeres felvételi után érdemes átgondolnod, milyen ruhákat adnál szívesen gyermekedre azokon a napokon, amikor a bölcsődébe vagy az óvodába megy. Nézd meg, milyen ruhákkal rendelkezik már gyermeked, és azt is, milyen alapdarabok hiányoznak még a ruhatárából, hiszen nálunk mindezt könnyedén, egy helyről beszerezhetitek!

Alapdarabok

Mindenféleképpen kényelmes, gyermekünk számára nagy mozgásteret megengedő ruhákat válasszunk. A benti-kinti játszáshoz a legelőnyösebb, ha a cipzáros nadrágok helyett egy gumis derekú melegítőalsót választunk, amelyben gyermekünk egész nap kényelmesen érezheti magát.

Tavasszal és kora ősszel jó választás lehet egy kényelmes póló vagy hosszú ujjú viselete, hidegebb napokon pedig ne felejtsük el gyermekünket rétegesen felöltöztetni!

Télen egy könnyen levehető overál, vagy vastag télikabát jelentheti a megfelelő és kényelmes öltözetet.

Tornaórára

Érdemes egy rövid szárú, vagy egy elasztikusabb nadrágot (például egy leggingst) beszerezni, hogy semmi se szabjon korlátot gyermekünk mozgásának. Ezeket egy egy lenge pólóval és egy tornacipővel párosítva biztosan felkészült lesz gyermekünk a tornaórákra, és az óvónők is elégedettek lesznek gyermekünk öltözetével.

Pótruha, váltócipő és ovizsák

Előként érdemes egy ovizsákot beszereznünk, amelyben a gyermekünk könnyedén tárolni tudja a holmijait. Jó, ha erre ráírjuk gyermekünk nevét, ovis jelét: így biztosan nem keveri össze más gyermek zsákjával. Érdemes pótruhát is odacsomagolni, hiszen egy-egy játszás alkalmával gyermekünk ruhája könnyen koszossá válhat. Mit érdemes erre az esetre bekészíteni? Zoknit, alsóneműt, atlétát, pólót, rövidnadrágot, melegítőalsót, pulóvert. A váltócipő kiválasztásánal fontos figyelembe venni, hogy a gyermekünk ebben a cipőben fogja a nap nagy részét tölteni, nem pedig az utcai cipőben, amiben érkezett, így az elsődleges szempont az, hogy kényelmes legyen.

Tisztasági csomag

Általában szoktak tisztasági csomagot is igényelni az óvónők, ebbe jó ha van: zsebkendő, szalvéta, törlőkendő, WC papír, fogkefe, fogkrém. Bölcsődében szoktak még előkét, pelenkát, és popsikrémet is kérni.

Mindezeken felül kell még ágyneműt csomagolni, ebből jó ha a könnyen cserélhető gumis lepedőt választjuk. 

Ha mindezeket a tippeket figyelembe veszitek a bölcsőde, óvoda kiválasztásakor, biztosan sikerrel jártok majd!

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Környezetbarát termékek tudatos szülőknek Ha környezettudatosságról van szó, akkor sosincs elég korán elkezdeni. A gyermekek pedig kitől mástól tanulhatnák el a legjobban a környezettudatosság alapjait, ha nem a szülőktől? Mindezek mellett pedig a babák bőre érzékeny, így fontos, hogy olyan termékeket használjunk, amelyek nem irritálják a bőrüket. Nemcsak az általtunk használt krémek jöhetnek szóba, hanem minden, amivel a baba bőre érintkezik: a ruhák, a takaró, a lepedő. Jól látszik tehát, hogy a nap minden percében olyan termékekkel érintkezik a baba, amelyek irritációt válthatnak ki nála. A környezettudatos termékek általában organikusak és gyermekbarátok, így nyugodtan használhatjuk őket a gyermekünk közelében is. 2021. Április 21. 3 perc olvasási idő Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza