🚀 Ingyenes Szállítás 7.500 Ft felett  kupon:#maradjotthon 🚀 Ingyenes Szállítás 7.500 Ft felett  kupon:#maradjotthon lejárat: 2 3 : 2 1 : 4 2

 A koronavírus tünetei és terjedése

A vírus tünetei az influenzához hasonlítanak, ilyen a láz, köhögés, nehézlégzés végül tüdőgyulladás.
A terjedés pontos módja nem teljesen ismert, a hasonló koronavírusok terjedésére alapozva a szakértők úgy vélik, légúti cseppecskéken terjed, tehát tüsszentéssel, köhögéssel a közelben lévő személyekhez eljut a vírus a levegőben közlekedve, mikrocseppeken. A különböző felületeken (pl.: műanyag, fém stb.) 3 vagy akár több napig is túlélhet a vírus, ezzel a felületek is közvetíthetik azt. A lappangási idő akár 3 hét is lehet egy-egy fertőzött személynél, ezalatt is fertőz a vírus. A gyerekekre a legkevésbé veszélyes, de nagyban hozzájárulhatnak a terjedéshez. 

Bemutatjuk azokat a tippeket, amiket érdemes betartani a járvány idején.

covid-19

A Kormány intézkedési nagyban hozzájárulnak a vírus terjedésének lassításához és megállításához. A közösségi programok elhalasztása és az oktatási intézmények ideiglenes bezárása segít a terjedés mérséklésében. A hatásos védekezéshez személyenként is partnernek kell lennünk az intézkedésekben. Nagyon fontos odafigyelnünk a megfelelő fertőtlenítésre és védekezésre. 

Koronavírus hatása a gyerekekre

A gyerekekre a legkevésbé veszélyes a vírus, részükről nagyobb veszélyt jelent, hogy könnyen továbbadják a fertőzést. Járványok esetében a gyerekeket féltjük a leginkább, de a felnőttekkel szemben csak pár enyhe tünet jelentkezik, ami a köhögés és a torokfájás. A nagyszülőknek nem ajánlott vigyázni a gyerekekre, mert észrevétlenül megfertőződhetnek, a nagyszülőkkel való találkozás is veszélyes lehet, igyekezzünk minimalizálni a személyes találkozókat. 

Tippek a koronavírus elleni védekezésre

Fokozott fertőtlenítés

A szappanos kézmosás mindennapos dolog, de ilyen rendkívüli helyzetben fokozottan oda kell rá figyelni. A kézmosás 20 másodpercig tartson, ez épp annyi idő, amíg kétszer elénekeljük a Boci, Boci tarkát. Bő vízzel és szappannal mossuk meg a kezünket egészen az alkarunkig, nagy figyelmet fordítva a körmeinkre és az ujjközeinkre. Készíthetünk otthon is hatásos fertőtlenítőszert az USA járványügyi Központjának ajánlásával. Használhatjuk sprayként is akár, 1 liter vízbe tegyünk 4 teáskanál háztartási hipót.
Fontos a telefonunk és táskáink naponta többszöri fertőtlenítése is!

telefon

Egyéb megelőző védekezések

Ha tehetjük ebben az időszakban kerüljük a zsúfolt helyeket és a szabadidős programokat, a legbiztonságosabb otthon maradni, ha tehetjük.

Kerüljük a kézfogást és puszilkodást. Akkor ajánlott maszkot és kesztyűt viselni, ha kilépünk otthonról, azonban az általános orvosi maszk egy napig hordható. Közös játékra ajánlott a szabadban sort keríteni, de ilyenkor is kerüljük a tömeget és az érintkezést.
Az interneten való online rendelés, most kimondottan előnyös bármilyen termékről beszélünk. Ajánlott kerülni a boltokat és amit lehet, online megrendelni. 

Fokozott C-vitamin, D-vitamin bevitel

Mint minden hasonló megbetegedés során, ez ellen is fontos odafigyelnünk a C-vitamin bevitelre. Napi 1000 mg az ajánlott ebben az időszakban. Még nincs ismert hatásos ellenszere a vírusnak, ezért a C-vitamin az egyetlen kiegészítő, amivel segíthetjük szervezetünk ellenállását. Sok pozitív hatása van a szervezetre, de legfontosabb, hogy fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenállást. Nagy mennyiséget találunk belőle a citrusokban és kiviben. A D-vitamin erősíti az immunrendszert, ami elengedhetetlen egy ilyen időszakban.
A vitaminokról bővebben írtunk egy korábbi bejegyzésünkben.

 

A legtöbb, amit tehetünk egy ilyen nehéz járványügyi időszakban, hogy odafigyelünk a saját és egymás egészségére. 

A fent leírt információk hiteles forrásokból származnak!

szerző Gyerekruha Klub
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza