Kisbaba ruhatárának leggyakoribb alapanyaga a pamut (cotton)

A pamut természetes alapanyagból, a gyapotból készül, ezért is ez az egyik legkedveltebb anyag a kisbabák ruhatárának kialakításakor. Tudjuk, hogy amikor járni tanulnak mindenfélét összeszednek a padlóról. Ebben a periódusban pamutból készült ruhákat érdemes választani, mert remekül fertőtleníthető, hiszen nemcsak magas hőfokon mosható, akár főzhető is. (Természtesen sötét textíliáknál ez korlátozva lehetséges.) Az ilyen ruhák kifőzésével biztosítjuk gyermekünk baktériummentes fejlődését, legalábbis az öltözködés területén.

ITT találsz olyan pamut body-kat gyermekednek, amelyek biztosan pamutból készültek. 

Jó nedvszívó képessége biztosítja, hogy gyermekünket megóvjuk az izzadság kellemetlen érzésétől, valamint speciális esetben a gombás fertőzések kialakulásától. (Szintetikus anyagoknál ez nem mondható el.)
Erőssége biztosítja, hogy a nagy igénybevétel mellett a pamutból készült ruhák nehezen szakadnak el.
A pamutból készült ruhákat nem károsítják a szerves oldószerek (zománcfesték, lakk, ragasztó, jégoldó).
Hátránya, hogy lassan szárad, valamint könnyen gyűrődik, ezért vasalást igényel.
A nap sárgíthatja a pamutból készült ruhák színét, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy a 100% pamutból készült ruhák már egy délutáni piknik alatt besárgulnak.

1

Bőrirritáció ellen: biopamut (organic cotton)

A biopamutot szigorú előírások szerint állítják elő. A pamut alapanyagát képző gyapot termesztésénél semmiféle mérgező anyagot (növényvédő szereket sem) használhatnak. Éppen ezért nem vegyszerekkel, hanem kézzel gyomtalanítják, mely szembe tűnik a biopamutból készült ruhák áránál is.

Viszkóz (viscose)

Mi is a viszkóz? Alapanyaga a fenyőfából, vagy a bükkfából kinyert cellulóz, így természetes anyagnak tekinthető, azonban a viszkóz előállításához a cellulózt vegyi anyagokkal (nátronlúggal, kéndioxiddal) kezelik.

  • Könnyen gyűrődik, ezért vasalást igényel, azonban könnyebb vasalni, mint a pamutot.
  • Nedvszívó képessége jobb, mint a pamuté.
  • Tekintve, hogy a viszkóz egy finom, lágy anyag, viselése kellemes a bőrnek.
  • Színei a kémiai kezelésnek köszönhetően élénkebbek, mint a pamuté.
  • A viszkózból készült ruhákat 40 fokon érdemes mosni.

Reméljük, segítettünk eligazodni a ruhacímkék világában. smile

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza