Kisbaba ruhatárának leggyakoribb alapanyaga a pamut (cotton)

A pamut természetes alapanyagból, a gyapotból készül, ezért is ez az egyik legkedveltebb anyag a kisbabák ruhatárának kialakításakor. Tudjuk, hogy amikor járni tanulnak mindenfélét összeszednek a padlóról. Ebben a periódusban pamutból készült ruhákat érdemes választani, mert remekül fertőtleníthető, hiszen nemcsak magas hőfokon mosható, akár főzhető is. (Természtesen sötét textíliáknál ez korlátozva lehetséges.) Az ilyen ruhák kifőzésével biztosítjuk gyermekünk baktériummentes fejlődését, legalábbis az öltözködés területén.

ITT találsz olyan pamut body-kat gyermekednek, amelyek biztosan pamutból készültek. 

Jó nedvszívó képessége biztosítja, hogy gyermekünket megóvjuk az izzadság kellemetlen érzésétől, valamint speciális esetben a gombás fertőzések kialakulásától. (Szintetikus anyagoknál ez nem mondható el.)
Erőssége biztosítja, hogy a nagy igénybevétel mellett a pamutból készült ruhák nehezen szakadnak el.
A pamutból készült ruhákat nem károsítják a szerves oldószerek (zománcfesték, lakk, ragasztó, jégoldó).
Hátránya, hogy lassan szárad, valamint könnyen gyűrődik, ezért vasalást igényel.
A nap sárgíthatja a pamutból készült ruhák színét, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy a 100% pamutból készült ruhák már egy délutáni piknik alatt besárgulnak.

1

Bőrirritáció ellen: biopamut (organic cotton)

A biopamutot szigorú előírások szerint állítják elő. A pamut alapanyagát képző gyapot termesztésénél semmiféle mérgező anyagot (növényvédő szereket sem) használhatnak. Éppen ezért nem vegyszerekkel, hanem kézzel gyomtalanítják, mely szembe tűnik a biopamutból készült ruhák áránál is.

Viszkóz (viscose)

Mi is a viszkóz? Alapanyaga a fenyőfából, vagy a bükkfából kinyert cellulóz, így természetes anyagnak tekinthető, azonban a viszkóz előállításához a cellulózt vegyi anyagokkal (nátronlúggal, kéndioxiddal) kezelik.

  • Könnyen gyűrődik, ezért vasalást igényel, azonban könnyebb vasalni, mint a pamutot.
  • Nedvszívó képessége jobb, mint a pamuté.
  • Tekintve, hogy a viszkóz egy finom, lágy anyag, viselése kellemes a bőrnek.
  • Színei a kémiai kezelésnek köszönhetően élénkebbek, mint a pamuté.
  • A viszkózból készült ruhákat 40 fokon érdemes mosni.

Reméljük, segítettünk eligazodni a ruhacímkék világában. smile

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő Érdekes tények a januárban született gyerekekről A január általában az újévi fogadalmak, az újrakezdés és az új dolgok kipróbálásának az ideje. Ha pedig az év első hónapjában születik a kisbabád, akkor ez az év számodra még izgalmasabban indul, hiszen új taggal bővül a család. Fontos azonban tudni, hogy a januárban született babákra nem csak úgy érdemes hivatkozni, mint ,,újévi babák” vagy ,,téli gyerekek”. Kutatások bizonyítják, hogy a januárban születettek boldogabbak, mint az átlag és nagyobb valószínűséggel válik belőlük orvos, mint a többiekből. Ha érdekel, mi mindenben kiemelkedőbbek még, akkor tarts velünk! 2021. január 4. 3 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza