Ha profi fotóst alkalmazunk is, fontos szerepe van benne a szülőnek, hogy milyen képek készülnek. Legyünk felkészültek, de ne görcsöljünk rá. Fontos, hogy a baba és a szülők is élvezzék a fotózást.

Újszülött fotózás

Pár napos babának nem tesz jót, ha terembe viszik. Ajánlott otthon fotózni. Fontos, hogy pár napon belül sikerüljön a fotózás, mert addig még sokat alszik és jól viseli a mozgatást.

Ne fotózzuk a babát közvetlenül elalvás előtt vagy után! A legoptimálisabb időszak két etetés között van, ilyenkor többnyire nyugodt és jókedvű.

Legyen meleg a szobában/műteremben a fotózás alatt! Nehogy fázzon a baba, mert kényelmetlenül fogja érezni magát, ami a képeken megfog látszani.

Vakut használhatunk, nem kimondottan fogja zavarni a kisbabát, de egy ablak mellé letenni is jó megoldás.

Tippek babafotózáshoz

Totyogó fotózás

Fontos, hogy ne próbáljuk erőltetni, a baba érezze jól magát! Ne erőltessünk rá pozókat a gyerekre! A természetes pillanatképek a legszebbek. Ha ott vagy a közelben a baba gyakran rád fog nézni, így ha a fotós mellett állsz olyan lehet, mintha a kamerába nézne.

Használjunk kellékeket! Ha játékokat adunk neki, akkor nagyon szép pillanatokat lehet elcsípni, amikor önfeledten elmélyül játék közben.

Ne csak felülről és oldalról fotózzunk! Menjünk le a baba szintjére. Üljünk vagy feküdjünk le a földre és csodálatos képeket készíthetünk.

Ha időközben nyügösködik állj le fotózással! Érdemes hosszabb időt rászánni a fotózásra és ha közben romlik a kedve, tartsunk egy kis szünetet és próbáljuk visszahozni a jó kedvét.

Ne legyetek túl sokan! A fotózáshoz elég csak a baba, mama esetleg testvér és a fotós, hogy nyugodtan legyen a baba.

A fény nagyon fontos! A természetes fény a legoptimálisabb, de teremben vagy este használhatunk vakut. A vakut ne használjuk túl közelről, mert kiégett lesz a baba bőre és a háttér sötét marad. Egy ablak mellé ültetve a picit remek fényviszonokat kapunk.

Ne legyen zsúfolt a kép! Ne használjunk túl sok kiegészítőt, mert az elvonhatja a figyelmet a fotó főszereplőjéről. Ez vonatkozik a ruházatra is. A ruha igazódjon a fotózás témájához.

Szerencsére a Gyerekruha Klubnál megtalálsz minden olyan darabot, ami jól mutat egy fotózáson! 📸

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő Érdekes tények a januárban született gyerekekről A január általában az újévi fogadalmak, az újrakezdés és az új dolgok kipróbálásának az ideje. Ha pedig az év első hónapjában születik a kisbabád, akkor ez az év számodra még izgalmasabban indul, hiszen új taggal bővül a család. Fontos azonban tudni, hogy a januárban született babákra nem csak úgy érdemes hivatkozni, mint ,,újévi babák” vagy ,,téli gyerekek”. Kutatások bizonyítják, hogy a januárban születettek boldogabbak, mint az átlag és nagyobb valószínűséggel válik belőlük orvos, mint a többiekből. Ha érdekel, mi mindenben kiemelkedőbbek még, akkor tarts velünk! 2021. január 4. 3 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza