Ha profi fotóst alkalmazunk is, fontos szerepe van benne a szülőnek, hogy milyen képek készülnek. Legyünk felkészültek, de ne görcsöljünk rá. Fontos, hogy a baba és a szülők is élvezzék a fotózást.

Újszülött fotózás

Pár napos babának nem tesz jót, ha terembe viszik. Ajánlott otthon fotózni. Fontos, hogy pár napon belül sikerüljön a fotózás, mert addig még sokat alszik és jól viseli a mozgatást.

Ne fotózzuk a babát közvetlenül elalvás előtt vagy után! A legoptimálisabb időszak két etetés között van, ilyenkor többnyire nyugodt és jókedvű.

Legyen meleg a szobában/műteremben a fotózás alatt! Nehogy fázzon a baba, mert kényelmetlenül fogja érezni magát, ami a képeken megfog látszani.

Vakut használhatunk, nem kimondottan fogja zavarni a kisbabát, de egy ablak mellé letenni is jó megoldás.

Tippek babafotózáshoz

Totyogó fotózás

Fontos, hogy ne próbáljuk erőltetni, a baba érezze jól magát! Ne erőltessünk rá pozókat a gyerekre! A természetes pillanatképek a legszebbek. Ha ott vagy a közelben a baba gyakran rád fog nézni, így ha a fotós mellett állsz olyan lehet, mintha a kamerába nézne.

Használjunk kellékeket! Ha játékokat adunk neki, akkor nagyon szép pillanatokat lehet elcsípni, amikor önfeledten elmélyül játék közben.

Ne csak felülről és oldalról fotózzunk! Menjünk le a baba szintjére. Üljünk vagy feküdjünk le a földre és csodálatos képeket készíthetünk.

Ha időközben nyügösködik állj le fotózással! Érdemes hosszabb időt rászánni a fotózásra és ha közben romlik a kedve, tartsunk egy kis szünetet és próbáljuk visszahozni a jó kedvét.

Ne legyetek túl sokan! A fotózáshoz elég csak a baba, mama esetleg testvér és a fotós, hogy nyugodtan legyen a baba.

A fény nagyon fontos! A természetes fény a legoptimálisabb, de teremben vagy este használhatunk vakut. A vakut ne használjuk túl közelről, mert kiégett lesz a baba bőre és a háttér sötét marad. Egy ablak mellé ültetve a picit remek fényviszonokat kapunk.

Ne legyen zsúfolt a kép! Ne használjunk túl sok kiegészítőt, mert az elvonhatja a figyelmet a fotó főszereplőjéről. Ez vonatkozik a ruházatra is. A ruha igazódjon a fotózás témájához.

Szerencsére a Gyerekruha Klubnál megtalálsz minden olyan darabot, ami jól mutat egy fotózáson! 📸

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza