Blabla blog

Ha profi fotóst alkalmazunk is, fontos szerepe van benne a szülőnek, hogy milyen képek készülnek. Legyünk felkészültek, de ne görcsöljünk rá. Fontos, hogy a baba és a szülők is élvezzék a fotózást.

Újszülött fotózás

Pár napos babának nem tesz jót, ha terembe viszik. Ajánlott otthon fotózni. Fontos, hogy pár napon belül sikerüljön a fotózás, mert addig még sokat alszik és jól viseli a mozgatást.

Ne fotózzuk a babát közvetlenül elalvás előtt vagy után! A legoptimálisabb időszak két etetés között van, ilyenkor többnyire nyugodt és jókedvű.

Legyen meleg a szobában/műteremben a fotózás alatt! Nehogy fázzon a baba, mert kényelmetlenül fogja érezni magát, ami a képeken megfog látszani.

Vakut használhatunk, nem kimondottan fogja zavarni a kisbabát, de egy ablak mellé letenni is jó megoldás.

Tippek babafotózáshoz

Totyogó fotózás

Fontos, hogy ne próbáljuk erőltetni, a baba érezze jól magát! Ne erőltessünk rá pozókat a gyerekre! A természetes pillanatképek a legszebbek. Ha ott vagy a közelben a baba gyakran rád fog nézni, így ha a fotós mellett állsz olyan lehet, mintha a kamerába nézne.

Használjunk kellékeket! Ha játékokat adunk neki, akkor nagyon szép pillanatokat lehet elcsípni, amikor önfeledten elmélyül játék közben.

Ne csak felülről és oldalról fotózzunk! Menjünk le a baba szintjére. Üljünk vagy feküdjünk le a földre és csodálatos képeket készíthetünk.

Ha időközben nyügösködik állj le fotózással! Érdemes hosszabb időt rászánni a fotózásra és ha közben romlik a kedve, tartsunk egy kis szünetet és próbáljuk visszahozni a jó kedvét.

Ne legyetek túl sokan! A fotózáshoz elég csak a baba, mama esetleg testvér és a fotós, hogy nyugodtan legyen a baba.

A fény nagyon fontos! A természetes fény a legoptimálisabb, de teremben vagy este használhatunk vakut. A vakut ne használjuk túl közelről, mert kiégett lesz a baba bőre és a háttér sötét marad. Egy ablak mellé ültetve a picit remek fényviszonokat kapunk.

Ne legyen zsúfolt a kép! Ne használjunk túl sok kiegészítőt, mert az elvonhatja a figyelmet a fotó főszereplőjéről. Ez vonatkozik a ruházatra is. A ruha igazódjon a fotózás témájához.

Szerencsére a Gyerekruha Klubnál megtalálsz minden olyan darabot, ami jól mutat egy fotózáson! 📸

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő Útmutató a megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásához A bölcsőde vagy óvoda kiválasztása sosem egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a szülő és gyermeke életében egyaránt változás következik be, hanem azért is, mert számos szempontot kell figyelembe vennünk és átgondolnunk, mielőtt kiválasztjuk a gyermekünk számára legmegfelelőbb bölcsődét vagy óvodát. Ezek azok a helyek, ahol gyermekünk az iskola megkezdése előtt belekóstolhat a tanulás legelső fázisába, ahol szocializálódhat és ahol barátokat szerezhet, továbbá fontos ez a szakasz gyermekünk önbizalmának kiépítése és megerősítése szempontjából is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan intézményt válasszunk, ahol gyermekünk testileg és lelkileg is kiteljesedhet, s ahová szeret visszatérni, hiszen így mi is sokkal könnyedébben, lelkiismeret-furdalás nélkül engedjük őt el a nap elején. 2021. március 10. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza