🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz 🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz lejárat: 0 5 : 1 9 : 5 4 : 1 2

Bemutatunk néhány népszerű szabadidős tavaszi programot!

Játszótér

Az apróságok tele vannak energiával, aminek levezetésére remek alternatíva a játszótér. Már egészen kicsi korban érdemes elvinnünk a csemetét a játszótérre, ha esetleg nem tud a korabeliekkel játszani még, vagy fél a többiektől, akkor mi magunk csatlakozhatunk hozzá a játékokban, amíg megenyhül a többiek felé. A gyerekek itt találkozhatnak óvodán vagy iskolán kívül a barátaikkal, de újakat is szerezhetnek. Remek közösségi tér ez a gyerekeknek arra, hogy megtanuljanak csapatban “dolgozni” és fejlesszék a különböző készségeiket. Az, hogy a többi gyerekkel együtt játszhat már óvoda előtt fejlesztheti a szociális készségeit, később könnyebben fog barátkozni és a konfliktusokat is könnyebben fogja tudni kezelni. A különböző mászókák és egyéb építmények olyan összetett mozgásokat követelnek a gyerekektől, amely segítségével akár minden izmát megmozgathatja, amíg a homokozás a kreativitást fejleszti. Testre és lélekre egyaránt jó hatással van pár óra a játszótéren és addig mi beszélgethetünk a többi felnőttel, így a szülői közösségünket is építhetjük.

 

kalandpark

Kalandpark

Az izgalmak és a mozgás kedvelőinek megnyitnak a kalandparkok, ahol a legaktívabb gyerek is kellemesen elfárad a nap végére. A falmászástól kezdve, az emeletes mászókákon át, egészen drótkötélpályáig hatalmas adrenalin löketet kaphat a gyerek. A pályák teljesítése minden izmot megmozgat és némelyik akadály teljesítése az ő fantáziájára van bízva, így nem csak a testet mozgatja meg egy ilyen program, hanem agyserkentő hatása is van. Egy-egy kihívás sikeres teljesítése pozitív hatással van a gyerek önbecsülésére, amíg az akadálypályán van, addig a folyamatos biztatásunkkal segíthetjük őt. Itt szintén szerezhet új barátokat, de akár csoportos program is lehet barátokkal vagy rokonokkal.

Piknik

A borús hideg napok után igazi felüdülés a szabadban tölteni egy délutánta, ami remek tavaszi program gyereknek és felnőttnek egyaránt. A legnépszerűbb piknik helyszínek a parkok, esetleg erdők és vízpartok. A helyszín megválasztásánál szempont, hogy füves terület legyen, árnyékot adó fákkal. Vigyünk magunkkal plédet, amin helyet foglalhatunk, de ha megakarjuk előzni, hogy a pléd sáros vagy kaja foltos legyen, akkor szerezzünk be egy piknik plédet, ami vízhatlan. Mindig legyen nálunk plusz pokróc, bármikor szükség lehet rá, főleg a gyerekek esetében. Az ételeinket vihetjük készen magunkkal, de a helyszínen is összerakhatjuk együtt. Nagyon fontos, hogy ne hagyjunk magunk után szemetet! Ha van kuka a környéken, akkor is készüljünk pár zacskóval, amiben tárolhatjuk az esetleges szemetünket. Legyen nálunk elegendő ivóvíz a napsütéses időre és vihetünk magunkkal játékokat is, ez lehet akár társasjáték, akár sportszerek, vagy piciknek babajátékok. Ha van kutyusunk, akár őt magunkkal vihetjük.

túa

Túra, tanösvény

A túrázás a nagyobbacska gyereknek ajánlott, akik bírják a hosszú sétákat és a mászást. Hazánk bővelkedik gyönyörű tájakban, ami arra vár, hogy felfedezzük. Egy túra remek alkalom arra, hogy kiszakadjunk kicsit a technológia árnyékából és közösen fedezzünk fel a környezetünket a gyermekünkkel. Egy tanösvény nem csak megmozgat, hanem oktat is.  A túraútvonalon lévő táblák tájékoztatást adnak a területen élő növény-, és állatvilágról, ha szerencsék van, akkor élőben is láthatjuk őket. Nemcsak a gyermek, de mi is sok újdonságok tanulhatunk, így együtt tágíthatjuk az ismeretkörünket és közösen tanulhatunk. Ne felejtsük el, hogy mindig legyen nálunk elegendő víz és élelem. Szemetet ne hagyjunk magunk után! Az üres zacskókat és flakonokat a legközelebbi kukába dobjuk ki! Egy ilyen túrára akár a kutyánkat is vihetjük magunkkal és ő is mozog egy nagyot.
Egy ilyen túrára fontos felkészülni megfelelő öltözékkel, túracipő, kényelmes, rugalmas anyagú ruházat és plusz felső ajánlott. 

Kerékpározás

Ahogy melegszik az idő, egyre többen veszik elő a biciklit, amely kiváló közös tavaszi program is lehet,. Van, aki kerékpárral közlekedik mindenhová és van, aki biciklitúrákban veszt részt. Elsősorban fontos, hogy a gyermekünk tisztában legyen a biciklisekre vonatkozó KRESZ szabályokkal, a biztonságos közlekedés érdekében. A kerékpárokat szervizelni kell, mielőtt újra használnánk majdnem egy év után és ellenőrizni kell, hogy minden megfelelően működik rajta. A bukósisak alapkellék egy biciklitúra során és ajánlott még térdvédő és könyökvédő is főleg, ha nem aszfaltozott, hanem erdei útvonalon haladunk. Készüljünk fel esetleg defektre is, legyen nálunk felszerelés vész esetére. Legyen nálunk elegendő víz és élelem. Bármilyen útvonalon is túrázunk, ne dobáljunk el vagy hagyjunk magunk után szemetet!

Esős napon múzeumlátogatás

Számos múzeum van ahová gyerekkel is érdemes elmenni. Vegyük példának a Természettudományi Múzeumot, hisz ki ne lenne kiváncsi ősemberekre vagy dinoszauruszokra. A legtöbb múzeum rendelkezik gyerekbarát programokkal is, ahol nem csak a tudását gyarapíthatja a csemete, de jól is szórakozhat. Manapság már a múzeumok legtöbb látnivalóját meglehet fogni vagy ki lehet próbálni. Egy ilyen látogatás nagyon jó arra, hogy bevezessük a gyermekünket akár különböző kultúrákba és a történelembe, megtalálhatja a kedvenc területét, amely a későbbi tanulmányának kiválasztasában is segíthet.

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza