A lehető legminimálisabbra kell csökkentenünk a cseppfertőzés esélyét, hiszen a koronavírus (COVID-19 vírus) elsősorban cseppfertőzéssel terjed. Lehetséges, hogy tünetmentes hordozóként közlekedünk, de a mi felelősségünk, hogy a tünetek esetleges jelentkezése előtt már odafigyeljünk a megelőzésre!

A textil szájmaszk önmagában nem védi meg viselőjét a Korona vírus által okozott fertőzés ellen, viszont hasznos kiegészítése a megfelelő megelőző magatartásnak. A vírus ellen csak az FFP2 és FFP3 típusú, aktív szénszűrőt tartalmazó speciális maszkok képesek és azok is csak bizonyos feltételek mellett.

A Gyerekruha Klub szájmaszkjai között az FFP2 típusú szájmaszkot is megtalálhatod!

Miért jó a mosható gyerek szájmaszk?

A textil maszk az eldobható társaival ellentétben többször felhasználható! Többrétegének és a bújtatható zsebnek köszönhetően, melyet kiegészíthetünk további filterekkel a fokozódó helyzetben elengedhetetlen viselete az utcán tartózkodásnak.

Kimosását akár 60 fokon, maximum 2-3 óra használat után javasoljuk, száradás után pedig plusz fertőtlenítés érdekében vasaljuk ki.

Bár az általunk kínált egyedi varrott szájmaszkok nem minősülnek egészségügyi maszknak, de ajánljuk a mindennapi utcai viselethez. Ráadásul divatosan kiegészíthetjük szettünket egyedi mintázatuknak köszönhetően.

Mi a különbség a kialakított két stílusú szájmaszkjaink között?

Az orvosi stílusú szájmaszkjainkat, ahogy a nevében is megtalálható az eldobható egyszer használatos orvosi maszkokról mintáztuk. Megfelelő méret választásánál kényelmesen illeszkedik az arcunkra.

Emellett terveztünk nektek egy új fazont saját tapasztalataink, terveink alapján a tökéletes illeszkedés, kényelmes viselet érdekében!

Termékeinken a gumit direkt kívül hagytuk, hogy be tudjátok állítani a megfelelő méretre, utána beforgathatod és nem fogja zavarni a füledet a megkötött gumi.

 Egyedi varrott szájmaszkjaink főbb tulajdonságai:

 • Tökéletesen illeszkedő
 • Többször használható
 • 60°C-on mosható
 • Duplán hajtott 2 rétegű, zsebbel: melybe további rétegek bújtathatóak
 • 100% pamut termékek
 • Állítható fumis pánttal ellátottak
 • Állítható orr-rész
 • Egyedi tervezésű kézzel készített maszkok
 • Magyarországon kapható textíliából

Miért érdemes zsebbel kialakítptt szájmaszkot vásárolni?

A Gyerekruha Klub egyedi kézzel varrott szájmaszkjait zsebbel láttuk el, hogy további szűrőket tudjunk beilleszteni a még hatékonyabb megelőzés szempontjából.

Az interneten találtunk pár hasznos tippet, mit lehet használni szűrőként és az egyedi többször használható gyerek, felnőtt szájmaszkokba tenni!

 1. Papírzsebkendő - a leginkább elérhető és legegyszerűbb szűrő. A zsebkendőt elég behajtani a maszkba és használat után kidobni.
 2. Anyagzsebkendő - hajtogasd bele a zsebkendőt és hasznlat után ugyanolyan mosási és fertőtlenítési eljáráson menj végig, mint a mosható, egyedi szájmaszkokon.
 3. Porszívószűrő - kicsit bizar, hogy egy porszívó zsák anyagát rakjuk a szájmaszkba, de gondolj csak bele ezek a zsákok HEPA szűrővel ellátott, kiváló minőségű porszívózsákok megkötik a port, a poratkákat, a vírusokat és a gombákat. Ezzel is segítheted a maszk hatékonyságának növelését. Egyszeri felhasználásra alkalmas!

Hogyan mérd le neked vagy gyermekednek melyik a megfelelő szájmaszk?

Készítettünk a mérés segítésére egy ábrát, ami bemutatja, hogyan határozd meg melyik általunk kínált méret megfelelő gyermekednek, neked vagy éppen párodnak.

meretek
 

Nagyon egyszerű meghatározni kinek milyen méretű szájmaszk a megfelelő, ami tökeletesen illeszkedik az arcára. Nincs más dolgod mint megmérni az orrnyergedtől az állad vonaláig a távolságot és a képen látható méreteknek megfelelően kiválasztani melyik lesz a jó. Gyermekeddel, akár egy kis játékot és tanulást is vihettek bele, hogy ő is részese lehessen a mérésnek. 

Hogyan mérd le neked vagy gyermekednek melyik a megfelelő szájmaszk?

 1. Alaposan moss kezet szapannal, majd használj kézfertőtlenítőt!
 2. A fülre akasztható pántoknál fogd meg a maszkot, helyezd a gumis pántokat a füledre.
 3. Hajlísd meg vagy csípd össze az állítható orr-részt az orrnyeregnél, hogy tökéletesen igazodjon az orrodhoz.
 4. A maszkot az alsó részénél fogva húzd le egészen az álladig.
 5. Viselés során ne érj hozzá!

mosható
 

Fontos figyelmeztetés a Gyerekruha Klub egyedi textil szájmaszkjaival kapcsolatosan:

 • Nem helyettesíti az orvosi maszkot!
 • Nem véd meg a betegségektől, csak a megelőzésben segít!
 • Első használat előtt mosd ki és fertőtlenítésképpen vasald át!
 • A maszk viselése ne keltsen hamis biztonságérzetet. Viselése mellett mindenképpen tartsd be az előírásokat (1-2 méter távolság, ne nyúlj az arcodhoz)
 • Maximum addig viseld még beszaladsz a boltba, gyógyszertárba vagy tömegközlekedsz vagy hirtelen sok ember között találod magadat az utcán. Utána tedd biztonságod helyre és kezedet minden esetben fertőtlenítsd utána

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő Érdekes tények a januárban született gyerekekről A január általában az újévi fogadalmak, az újrakezdés és az új dolgok kipróbálásának az ideje. Ha pedig az év első hónapjában születik a kisbabád, akkor ez az év számodra még izgalmasabban indul, hiszen új taggal bővül a család. Fontos azonban tudni, hogy a januárban született babákra nem csak úgy érdemes hivatkozni, mint ,,újévi babák” vagy ,,téli gyerekek”. Kutatások bizonyítják, hogy a januárban születettek boldogabbak, mint az átlag és nagyobb valószínűséggel válik belőlük orvos, mint a többiekből. Ha érdekel, mi mindenben kiemelkedőbbek még, akkor tarts velünk! 2021. január 4. 3 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza