Blabla blog

A lehető legminimálisabbra kell csökkentenünk a cseppfertőzés esélyét, hiszen a koronavírus (COVID-19 vírus) elsősorban cseppfertőzéssel terjed. Lehetséges, hogy tünetmentes hordozóként közlekedünk, de a mi felelősségünk, hogy a tünetek esetleges jelentkezése előtt már odafigyeljünk a megelőzésre!

A textil szájmaszk önmagában nem védi meg viselőjét a Korona vírus által okozott fertőzés ellen, viszont hasznos kiegészítése a megfelelő megelőző magatartásnak. A vírus ellen csak az FFP2 és FFP3 típusú, aktív szénszűrőt tartalmazó speciális maszkok képesek és azok is csak bizonyos feltételek mellett.

A Gyerekruha Klub szájmaszkjai között az FFP2 típusú szájmaszkot is megtalálhatod!

Miért jó a mosható gyerek szájmaszk?

A textil maszk az eldobható társaival ellentétben többször felhasználható! Többrétegének és a bújtatható zsebnek köszönhetően, melyet kiegészíthetünk további filterekkel a fokozódó helyzetben elengedhetetlen viselete az utcán tartózkodásnak.

Kimosását akár 60 fokon, maximum 2-3 óra használat után javasoljuk, száradás után pedig plusz fertőtlenítés érdekében vasaljuk ki.

Bár az általunk kínált egyedi varrott szájmaszkok nem minősülnek egészségügyi maszknak, de ajánljuk a mindennapi utcai viselethez. Ráadásul divatosan kiegészíthetjük szettünket egyedi mintázatuknak köszönhetően.

Mi a különbség a kialakított két stílusú szájmaszkjaink között?

Az orvosi stílusú szájmaszkjainkat, ahogy a nevében is megtalálható az eldobható egyszer használatos orvosi maszkokról mintáztuk. Megfelelő méret választásánál kényelmesen illeszkedik az arcunkra.

Emellett terveztünk nektek egy új fazont saját tapasztalataink, terveink alapján a tökéletes illeszkedés, kényelmes viselet érdekében!

Termékeinken a gumit direkt kívül hagytuk, hogy be tudjátok állítani a megfelelő méretre, utána beforgathatod és nem fogja zavarni a füledet a megkötött gumi.

 Egyedi varrott szájmaszkjaink főbb tulajdonságai:

 • Tökéletesen illeszkedő
 • Többször használható
 • 60°C-on mosható
 • Duplán hajtott 2 rétegű, zsebbel: melybe további rétegek bújtathatóak
 • 100% pamut termékek
 • Állítható fumis pánttal ellátottak
 • Állítható orr-rész
 • Egyedi tervezésű kézzel készített maszkok
 • Magyarországon kapható textíliából

Miért érdemes zsebbel kialakítptt szájmaszkot vásárolni?

A Gyerekruha Klub egyedi kézzel varrott szájmaszkjait zsebbel láttuk el, hogy további szűrőket tudjunk beilleszteni a még hatékonyabb megelőzés szempontjából.

Az interneten találtunk pár hasznos tippet, mit lehet használni szűrőként és az egyedi többször használható gyerek, felnőtt szájmaszkokba tenni!

 1. Papírzsebkendő - a leginkább elérhető és legegyszerűbb szűrő. A zsebkendőt elég behajtani a maszkba és használat után kidobni.
 2. Anyagzsebkendő - hajtogasd bele a zsebkendőt és hasznlat után ugyanolyan mosási és fertőtlenítési eljáráson menj végig, mint a mosható, egyedi szájmaszkokon.
 3. Porszívószűrő - kicsit bizar, hogy egy porszívó zsák anyagát rakjuk a szájmaszkba, de gondolj csak bele ezek a zsákok HEPA szűrővel ellátott, kiváló minőségű porszívózsákok megkötik a port, a poratkákat, a vírusokat és a gombákat. Ezzel is segítheted a maszk hatékonyságának növelését. Egyszeri felhasználásra alkalmas!

Hogyan mérd le neked vagy gyermekednek melyik a megfelelő szájmaszk?

Készítettünk a mérés segítésére egy ábrát, ami bemutatja, hogyan határozd meg melyik általunk kínált méret megfelelő gyermekednek, neked vagy éppen párodnak.

meretek
 

Nagyon egyszerű meghatározni kinek milyen méretű szájmaszk a megfelelő, ami tökeletesen illeszkedik az arcára. Nincs más dolgod mint megmérni az orrnyergedtől az állad vonaláig a távolságot és a képen látható méreteknek megfelelően kiválasztani melyik lesz a jó. Gyermekeddel, akár egy kis játékot és tanulást is vihettek bele, hogy ő is részese lehessen a mérésnek. 

Hogyan mérd le neked vagy gyermekednek melyik a megfelelő szájmaszk?

 1. Alaposan moss kezet szapannal, majd használj kézfertőtlenítőt!
 2. A fülre akasztható pántoknál fogd meg a maszkot, helyezd a gumis pántokat a füledre.
 3. Hajlísd meg vagy csípd össze az állítható orr-részt az orrnyeregnél, hogy tökéletesen igazodjon az orrodhoz.
 4. A maszkot az alsó részénél fogva húzd le egészen az álladig.
 5. Viselés során ne érj hozzá!

mosható
 

Fontos figyelmeztetés a Gyerekruha Klub egyedi textil szájmaszkjaival kapcsolatosan:

 • Nem helyettesíti az orvosi maszkot!
 • Nem véd meg a betegségektől, csak a megelőzésben segít!
 • Első használat előtt mosd ki és fertőtlenítésképpen vasald át!
 • A maszk viselése ne keltsen hamis biztonságérzetet. Viselése mellett mindenképpen tartsd be az előírásokat (1-2 méter távolság, ne nyúlj az arcodhoz)
 • Maximum addig viseld még beszaladsz a boltba, gyógyszertárba vagy tömegközlekedsz vagy hirtelen sok ember között találod magadat az utcán. Utána tedd biztonságod helyre és kezedet minden esetben fertőtlenítsd utána

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő Útmutató a megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásához A bölcsőde vagy óvoda kiválasztása sosem egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a szülő és gyermeke életében egyaránt változás következik be, hanem azért is, mert számos szempontot kell figyelembe vennünk és átgondolnunk, mielőtt kiválasztjuk a gyermekünk számára legmegfelelőbb bölcsődét vagy óvodát. Ezek azok a helyek, ahol gyermekünk az iskola megkezdése előtt belekóstolhat a tanulás legelső fázisába, ahol szocializálódhat és ahol barátokat szerezhet, továbbá fontos ez a szakasz gyermekünk önbizalmának kiépítése és megerősítése szempontjából is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan intézményt válasszunk, ahol gyermekünk testileg és lelkileg is kiteljesedhet, s ahová szeret visszatérni, hiszen így mi is sokkal könnyedébben, lelkiismeret-furdalás nélkül engedjük őt el a nap elején. 2021. március 10. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza