1. Császárvonal

Ha még a szülés előtt állsz, és sok kérdés van benned a szülés lefolyását, illetve a szülés utáni teendőket illetően, akkor ezt az alkalmazást Neked találták ki! A császármetszések aránya rohamosan nő hazánkban, azonban szülés előtti tájékoztatás a legtöbb esetben elmarad, így az anyukák sem a császárral való szülés menetéről, sem a felépülésről nem tájékozódnak. A Császárvonal alkalmazás készítői felismerték ezt a problémát és szakértők, orvosok bevonásával kívánnak válaszokat adni azoknak az anyukáknak, akiket kétségek gyötörnek a császármetszés körül kialakult kérdéseket illetően. Az applikáció ingyenes, azonban előfizethetünk különböző videócsomagokra, amelyek kismama tornában, a műtét utáni felépülésben és a hegek kezelésében, masszírozásában nyújtanak segítséget.

legjobb-appok-szülőknek-8

2. Anya leszek!

Az Anya leszek! az egyik legnépszerűbb magyar nyelvű terhesnapló-alkalmazás, hiszen segítségével rögzíthetjük élményeinket, tapasztalatainkat a terhesség során, s nem csak azt tudhatjuk meg, épp mely fejlődési szakaszban jár a babánk és milyen állapotban van, hanem a saját testünk változásairól is tájékozódhatunk heti rendszerességgel. Mindezek mellett beszélgethetünk védőnőkkel és leendő anyukákkal, akikkel megoszthatjuk benyomásainkat és segíthetjük egymást. S ha meg bizonytalanok lennénk a baba nevét illetően, az alkalmazás ebben is segítségünkre van: elmondja ugyanis, melyik név mit jelent, és még a csillagjegyek jellemvonásairól is tájékoztat minket. Érthető tehát, miért is örvend ekkora népszerűségnek az alkalmazás: az anyukák legjobb barátja kíván lenni a terhességük során. Ehhez hasonló alkalmazás még a Babanapló is.

pregnant-lady

3. BabyCam - Baba monitor kamera

A babafigyelő alkalmazások egyre népszerűbbek, hiszen segítségükkel könnyedén, mindössze két telefon vagy tablet igénybevételével szemmel tarthatjuk gyermekünket napközben, de akár éjszaka is. A BabyCam ezen alkalmazások egyike: ha babánk már egyedül alszik éjszaka, mégis szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy valóban biztonságban van-e, akkor a BabyCam alkalmazással megtehetjük azt. Az egyik telefont a gyermek ágyánál elhelyezve a saját telefonon nyomon követhetjük, hogy gyerkőcünk alszik-e már. Az alkalmazás ingyenesen letölthető, mindössze WiFi csatlakozást igényel.

sleeping-baby

4. Sleeptot, avagy fehér zaj a nyugodt alvásért

Ha a babafigyelő alkalmazás már megvan, akkor már csak egy olyan applikácóra lesz szükségünk, amely segít a gyerkőcnek gyorsan elaludni. A fehér zaj régóta az álmatlan éjszakák ellenszere, különösen, ha újszülött van a családban. Ezek olyan hangok, amelyeket azonos frekvencián és folyamatosan ismétlődve hallunk, és monotonitásuk miatt segítenek az agynak figyelmen kívül hagyni más, a környezetünkben előforduló háttérzajokat, továbbá elősegítik a mély, pihentető alvást is. Ilyen például a ventilátor vagy a légkondícionáló hangja. A Sleeptot egy magyar nyelvű alkalmazás, amely különböző kategóriák (újszülöttek, csecsemők, totyogók, altatódalok, szülők) szerint csoportosítva kínál személyre szabott relaxációt a gyermekek és a szülők számára egyaránt. A babák esetében különösen hatásosak a fehér zajt generáló applikációk, hiszen a hangok a gyermeket az anyaméhben átélt megnyugtató időre emlékeztetik.

legjobb-appok-szülőknek-9

5. Első szavak - Oktatójáték kisgyerekeknek

Az első szavak mindig emlékezetesek nem csak a gyermekek, hanem a szülők számára is. Mivel a gyerkőcöket természetüknél fogva hajtja a kíváncsiság, ettől fogva még többet és többet beszélnek majd. Az Első szavak applikációval egyszerűen, mégis izgalmasan taníthatjuk meg csemetéinknek az alapszavakat. Az interaktív tanulókártyák tizenkét témát fednek le: állatok a ház körül, vadvilág, gyümölcsök, zöldségek, ételek, fürdőszoba, otthon, ruhák, játékok, közlekedés, formák és színek. Az applikáció WiFi nélkül is működik.

legjobb-appok-szülőknek-5

6. ÚtraManó

A hétvégi kiruccanásokat és a nyaralásokat mindig izgatottan várják a gyermekek, azonban a hosszú autóút könnyedén nyűgössé és türelmetlenné teheti őket. Ha már kifogytunk a dalokból és a mesékből, azonban nem szeretnénk azt, hogy gyermekünk órákig értelmetlenül a telefont nyomkodja, akkor érdemes letöltenünk az ÚtraManót. Az alkalmazás a magyarországi autópályákon utazva az éppen látott területhez, tájhoz kapcsolódó mesékkel, dalokkal bűvöli el a gyermekeket. Ezzel nem csak a szülők dolgát könnyíti meg, hanem segít a gyerkőcök képzelőerejének, kreativitásának a fejlesztésében is, s arra ösztönzi a kicsiket, hogy megismerjék a körülöttük lévő világot. Az unaloműzésben nem csak a telefonos applikációk, hanem kiegészítőink is segíthetnek, hiszen sokféle plüssből, kulcstartóból válogathatsz nálunk, amelyek garantáltan elvarázsolják gyermekedet!

7. Elsősegély

Reméljük, erre az alkalmazásra nem lesz sokszor szükség, azonban jó, ha ott van a telefonunkon. Az Elsősegély alkalmazás azonnali segítséget nyújt arra a esetre, ha megtörténik a baj, akár balesetről, akár betegségről legyen szó. A szülő az alkalmazás segítségével azonnal tárcsázhatja a mentőket vagy informálódhat a legközelebbi kórház elhelyezkedéséről, s amíg a professzionális segítség meg nem érkezik, addig az applikáció segít a vészhelyzet kezelésében, a sérülések felismerésében és kezelésében egyaránt.Az alkalmazás magyar nyelven és ingyen letölthető az AppStore és a PlayStore kínálatából.

legjobb-appok-szülőknek-4

8. Koin

A család bővülésével fontos szemmel tartanunk a pénzügyeket is, hiszen már a váratlan kiadásokkal is számolnunk kell. A Koin segítségével egy helyen tárolhatjuk kiadásainkat és bevételeinket, számláinkat, vagy más pénzügyi teendőinket is. A könnyebb átláthatóság érdekében pedig az alkalmazást több eszközön is szinkronizálhatjuk, így nem csak telefonon, hanem akár a számítógépen is felügyelhetjük ,,virtuális pénztárcánkat”. S ha azok közé az emberek közé tartozol, akik elfelejtik befizetni a számlájukat, az alkalamzáson belül értesítőt is állíthatsz be, garantálva, hogy egy határidőről sem maradsz le.

 

legjobb-appok-szülőknek-2

Mindezek az appok segítenek a mindennapok megkönnyítésében, azonban nem helyettesítik az együtt töltött időt! Gyermekeink gyorsan felnőnek, így játszunk velük minél többet, az alkalmazásokat pedig hagyjuk végső esetekre. Az önfeledt játékhoz elengedhetetlen a kényelmes ruhák viselete, amiről mi gondoskodunk! 😉

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza