Blabla blog

1. Császárvonal

Ha még a szülés előtt állsz, és sok kérdés van benned a szülés lefolyását, illetve a szülés utáni teendőket illetően, akkor ezt az alkalmazást Neked találták ki! A császármetszések aránya rohamosan nő hazánkban, azonban szülés előtti tájékoztatás a legtöbb esetben elmarad, így az anyukák sem a császárral való szülés menetéről, sem a felépülésről nem tájékozódnak. A Császárvonal alkalmazás készítői felismerték ezt a problémát és szakértők, orvosok bevonásával kívánnak válaszokat adni azoknak az anyukáknak, akiket kétségek gyötörnek a császármetszés körül kialakult kérdéseket illetően. Az applikáció ingyenes, azonban előfizethetünk különböző videócsomagokra, amelyek kismama tornában, a műtét utáni felépülésben és a hegek kezelésében, masszírozásában nyújtanak segítséget.

legjobb-appok-szülőknek-8

2. Anya leszek!

Az Anya leszek! az egyik legnépszerűbb magyar nyelvű terhesnapló-alkalmazás, hiszen segítségével rögzíthetjük élményeinket, tapasztalatainkat a terhesség során, s nem csak azt tudhatjuk meg, épp mely fejlődési szakaszban jár a babánk és milyen állapotban van, hanem a saját testünk változásairól is tájékozódhatunk heti rendszerességgel. Mindezek mellett beszélgethetünk védőnőkkel és leendő anyukákkal, akikkel megoszthatjuk benyomásainkat és segíthetjük egymást. S ha meg bizonytalanok lennénk a baba nevét illetően, az alkalmazás ebben is segítségünkre van: elmondja ugyanis, melyik név mit jelent, és még a csillagjegyek jellemvonásairól is tájékoztat minket. Érthető tehát, miért is örvend ekkora népszerűségnek az alkalmazás: az anyukák legjobb barátja kíván lenni a terhességük során. Ehhez hasonló alkalmazás még a Babanapló is.

pregnant-lady

3. BabyCam - Baba monitor kamera

A babafigyelő alkalmazások egyre népszerűbbek, hiszen segítségükkel könnyedén, mindössze két telefon vagy tablet igénybevételével szemmel tarthatjuk gyermekünket napközben, de akár éjszaka is. A BabyCam ezen alkalmazások egyike: ha babánk már egyedül alszik éjszaka, mégis szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy valóban biztonságban van-e, akkor a BabyCam alkalmazással megtehetjük azt. Az egyik telefont a gyermek ágyánál elhelyezve a saját telefonon nyomon követhetjük, hogy gyerkőcünk alszik-e már. Az alkalmazás ingyenesen letölthető, mindössze WiFi csatlakozást igényel.

sleeping-baby

4. Sleeptot, avagy fehér zaj a nyugodt alvásért

Ha a babafigyelő alkalmazás már megvan, akkor már csak egy olyan applikácóra lesz szükségünk, amely segít a gyerkőcnek gyorsan elaludni. A fehér zaj régóta az álmatlan éjszakák ellenszere, különösen, ha újszülött van a családban. Ezek olyan hangok, amelyeket azonos frekvencián és folyamatosan ismétlődve hallunk, és monotonitásuk miatt segítenek az agynak figyelmen kívül hagyni más, a környezetünkben előforduló háttérzajokat, továbbá elősegítik a mély, pihentető alvást is. Ilyen például a ventilátor vagy a légkondícionáló hangja. A Sleeptot egy magyar nyelvű alkalmazás, amely különböző kategóriák (újszülöttek, csecsemők, totyogók, altatódalok, szülők) szerint csoportosítva kínál személyre szabott relaxációt a gyermekek és a szülők számára egyaránt. A babák esetében különösen hatásosak a fehér zajt generáló applikációk, hiszen a hangok a gyermeket az anyaméhben átélt megnyugtató időre emlékeztetik.

legjobb-appok-szülőknek-9

5. Első szavak - Oktatójáték kisgyerekeknek

Az első szavak mindig emlékezetesek nem csak a gyermekek, hanem a szülők számára is. Mivel a gyerkőcöket természetüknél fogva hajtja a kíváncsiság, ettől fogva még többet és többet beszélnek majd. Az Első szavak applikációval egyszerűen, mégis izgalmasan taníthatjuk meg csemetéinknek az alapszavakat. Az interaktív tanulókártyák tizenkét témát fednek le: állatok a ház körül, vadvilág, gyümölcsök, zöldségek, ételek, fürdőszoba, otthon, ruhák, játékok, közlekedés, formák és színek. Az applikáció WiFi nélkül is működik.

legjobb-appok-szülőknek-5

6. ÚtraManó

A hétvégi kiruccanásokat és a nyaralásokat mindig izgatottan várják a gyermekek, azonban a hosszú autóút könnyedén nyűgössé és türelmetlenné teheti őket. Ha már kifogytunk a dalokból és a mesékből, azonban nem szeretnénk azt, hogy gyermekünk órákig értelmetlenül a telefont nyomkodja, akkor érdemes letöltenünk az ÚtraManót. Az alkalmazás a magyarországi autópályákon utazva az éppen látott területhez, tájhoz kapcsolódó mesékkel, dalokkal bűvöli el a gyermekeket. Ezzel nem csak a szülők dolgát könnyíti meg, hanem segít a gyerkőcök képzelőerejének, kreativitásának a fejlesztésében is, s arra ösztönzi a kicsiket, hogy megismerjék a körülöttük lévő világot. Az unaloműzésben nem csak a telefonos applikációk, hanem kiegészítőink is segíthetnek, hiszen sokféle plüssből, kulcstartóból válogathatsz nálunk, amelyek garantáltan elvarázsolják gyermekedet!

7. Elsősegély

Reméljük, erre az alkalmazásra nem lesz sokszor szükség, azonban jó, ha ott van a telefonunkon. Az Elsősegély alkalmazás azonnali segítséget nyújt arra a esetre, ha megtörténik a baj, akár balesetről, akár betegségről legyen szó. A szülő az alkalmazás segítségével azonnal tárcsázhatja a mentőket vagy informálódhat a legközelebbi kórház elhelyezkedéséről, s amíg a professzionális segítség meg nem érkezik, addig az applikáció segít a vészhelyzet kezelésében, a sérülések felismerésében és kezelésében egyaránt.Az alkalmazás magyar nyelven és ingyen letölthető az AppStore és a PlayStore kínálatából.

legjobb-appok-szülőknek-4

8. Koin

A család bővülésével fontos szemmel tartanunk a pénzügyeket is, hiszen már a váratlan kiadásokkal is számolnunk kell. A Koin segítségével egy helyen tárolhatjuk kiadásainkat és bevételeinket, számláinkat, vagy más pénzügyi teendőinket is. A könnyebb átláthatóság érdekében pedig az alkalmazást több eszközön is szinkronizálhatjuk, így nem csak telefonon, hanem akár a számítógépen is felügyelhetjük ,,virtuális pénztárcánkat”. S ha azok közé az emberek közé tartozol, akik elfelejtik befizetni a számlájukat, az alkalamzáson belül értesítőt is állíthatsz be, garantálva, hogy egy határidőről sem maradsz le.

 

legjobb-appok-szülőknek-2

Mindezek az appok segítenek a mindennapok megkönnyítésében, azonban nem helyettesítik az együtt töltött időt! Gyermekeink gyorsan felnőnek, így játszunk velük minél többet, az alkalmazásokat pedig hagyjuk végső esetekre. Az önfeledt játékhoz elengedhetetlen a kényelmes ruhák viselete, amiről mi gondoskodunk! 😉

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Környezetbarát termékek tudatos szülőknek Ha környezettudatosságról van szó, akkor sosincs elég korán elkezdeni. A gyermekek pedig kitől mástól tanulhatnák el a legjobban a környezettudatosság alapjait, ha nem a szülőktől? Mindezek mellett pedig a babák bőre érzékeny, így fontos, hogy olyan termékeket használjunk, amelyek nem irritálják a bőrüket. Nemcsak az általtunk használt krémek jöhetnek szóba, hanem minden, amivel a baba bőre érintkezik: a ruhák, a takaró, a lepedő. Jól látszik tehát, hogy a nap minden percében olyan termékekkel érintkezik a baba, amelyek irritációt válthatnak ki nála. A környezettudatos termékek általában organikusak és gyermekbarátok, így nyugodtan használhatjuk őket a gyermekünk közelében is. 2021. Április 21. 3 perc olvasási idő Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza