🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz 🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz lejárat: 1 0 : 1 1 : 2 4 : 5 8

A second hand ruhák olyan ruhadarabok, melyeket az eredeti tulajdonosa megunt, nem is hordott vagy kinőtt. Mivel jó állapotban maradtak, továbbadhatók. A használtruha vásárlás egyszerre gazdaságos és környezetkímélő.

Ünnepeljünk a Földünket védve, Karácsonykor is. 🎄

Miért szükséges ruhát újrahasznosítani?

A ruhaipar a világ második legszennyezőbb iparága közvetlenül az olajszektor után.

A fast fashion megjelenésével rég megszűntek a klasszikus értelemben vett, évszakonkénti szezonok. Egy évszakon belül 4-5 olcsó kollekció is megjelenik, minden korábbinál több ruhát vásárolunk a fejlett világban. A H&M napjainkban évi 16 kollekciót bocsát ki, ugyanez a ZARA-nál akár a 20 is lehet.

Nincs olyan olcsó alapanyag és gyártási technológia, ami ne járna hatalmas mértékű szén-dioxid-kibocsátással, vízpazarlással és vegyszeres környezetszennyezéssel.

Egy pamutpóló előállításához 2700 liter vízre van szükség az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága (UNECE) szerint, ami egy felnőtt ember 2.5 éves vízfogyasztása.

Miért vásárolj használtruhát?

  • Az újrahasznosítás egyik módja:
    A ruhagyártás komoly környezetszennyezéssel jár, így a ruhák újrahasznosításával tehetünk a környezetünkért. A second hand ruhák jelentős részét soha nem is hordták és a nagyobb százélákát is csak néhányszor.
  • Jó minőségű, márkás ruhák olcsóbban:
    A second hand ruhák már eredeti árukat csökkentve kerülnek árusításra még akkor is, ha egyszer sem hordták őket. A végleges second hand ár meghatározása az aktuális üzlettől függ, ahol vásárolunk. Vannak olyan boltok, amelyek megvásárolt ruhák mennyiséget árazzák (márkával nem törődve) és vannak, amelyek darabonként árusítják a ruhákat, figyelembe véve a márkáját is.
  • Gyerekruháknál az egyik legjobb választás:
    A gyerekek hamar kinövik a legdrágább, legjobb minőségű ruhadarabokat is. Főleg az alkalmi ruháknál fordul elő, hogy egyszer veszi fel a gyerek és ki is növi, mire újra szükség lenne rá. Sokszor olyan márkákat is találhatunk a second hand ruhák között, kifogástalan állapotban, amikért eredeti áron magas összegeket kellene fizetni.   
  • Környezetkímélés a nevelésben:
    A gyerekünket már kicsi korától környezetvédelemre nevelhetjük. Sok környezetkímélő cselekvés mellett a használtruhák vásárlása is változtat a gyerek szemléletén. Már pár éves korától megmutathatjuk neki, hogy a second hand ruhák nemcsak gazdaságosak, de kímélik a környezetet. Ha a Kedvenc ruhadarabjait a használtruhák között találja meg, akkor tinédzserként és felnőttként is követni fogja ezt a vásárlási szokást. Ezzel elérhetjük azt is, hogy elkerülje a káros fast fashiont.

Karácsony

A Karácsonyi pulcsik nagyon népszerűek egész decemberben. Dobd fel a készülődést és az ünneplést a Gyerekruha klub kínálatával. 

Ahogy telik az idő egyre nagyobb szükség lesz a környezetvédelemre, amit az ünnepek alatt sem szabad elfelejteni. A Karácsony a szeretet ünnepe, gondoljunk szeretett Földünkre is. 🌍

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza