🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz 🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz lejárat: 0 5 : 2 0 : 0 3 : 1 1

Bioélelmiszerek

Kerüljétek a feldolgozott élelmiszereket, és járjatok inkább piacra, és vásároljatok minél többet a helyi termelőktől. A szezonális gyümölcsök, zöldségek megvásárlásával ugyanis amellett, hogy a helyi termelők munkáját támogatod, kiküszöbölöd a külföldről történő importálás környezetkáros hatásait.

Mindemellett érdemes organikus gazdálkodásból származó termékeket venni, hiszen a gazdák ezeket nem kezelik vegyszerekkel és más mesterséges anyagokkal. A biogazdálkodásokban a természetet óvva, a szántóföldet védve és az állatokat megbecsülve állítják elő a termékeket. Noha az organikus élelmiszerek sokszor tűnnek drágábbnak a hagyományos termékekhez képest, megéri ezeket választani, hiszen nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek egészségére is jótékony hatással vannak, hozzájárulnak a felnőttkori betegségek megelőzésében is, így a jövőben aligha kell majd gyógyszerekre költeni.

A nyáron pedig akár ti is megpróbálkozhattok a saját organikus zöldségeskertetek kialakításával. Ez nemcsak jó móka és kikapcsolódás lehet a gyermekek számára, hanem pénzt is spórolhat a családnak, hiszen az általatok megtermesztett zöldségek elfogyasztásával kevesebbet kell költenetek a piacon.

Többször használatos, mosható pelenkák

Tudtad, hogy egy darab eldobható pelenka átlagosan 200-500 év alatt bomlik le? És azt, hogy egy baba körülbelül 6000 pelenkát használ el, mielőtt rászokna a wc használatára? Ha inkább környezetbarát opciót választanál, akkor válts biológiai úton lebomló pelenkára. Többségük növényi alapú műanyagból készül és komposztálható, így környezetbarát is.

Ha pedig ennél is környezetbarátabb megoldást szeretnél, akkor érdemes beszerezned egy mosható pelenkát, amelyek organikus pamutból vagy bambuszrostból készülnek. Ráadásul a mosásuk is pofonegyszerű, hiszen mindössze be kell áztatnod őket 10 órára, majd 30 fokon kimosni őket a mosógépben.

Használt ruhák vásárlása

Nincs szükség mindig új ruhák vásárlására, különösképp akkor, ha a gyermekednek vásárolsz, hiszen ők azok, akik a leghamarabb kinövik a ruhákat. Ha a családban már volt valamelyik rokonodnak vagy barátodnak gyermeke, akkor kérd el tőlük az általuk már nem használt ruhákat, kiegészítőket, és óvd a környezetet! Ha gyerkőceink 9 hónappal tovább hordanak egy ruhadarabot, azzal 30%-kal csökkentik a karbonkibocsátásukat. A világon hetente átlagosan 11 millió ruhadarab kerül a szeméttelepre, amik új otthonra is találhatnának.

Minden egyes használtruha megvásárlásával ennyivel kevesebb újat kell gyártani, ami nagy fellélegezés a bolygónk számára. A Gyerekruha Klubon például olyan ruhákat szerezhetsz be, amelyek még új címkések, vagy alig használtak, gyakorlatilag újak. Így ha nálunk vásárolsz, akkor nemcsak a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot, hanem gyermekeid számára egy szebb jövőt is támogathatsz.

Környezetbarát tisztítószerek

A hagyományos tisztítószerek rengeteg, a szervezetre káros kemikáliát és vegyszert tartalmaznak. A piacon ma már számos olyan márkát találhatunk, amelyek természetes összevetőket tartalmaznak, környezetbarátok és biológiai úton lebomlanak, és még árban sem drágábbak hagyományos társaiknál. A még zöldebb otthonért pedig szerezz be néhány növényt, amelyek nemcsak jól mutatnak, hanem a levegőt is szűrik és tisztítják.

A mosáshoz is beszerezhetsz újrahasznosított csomagolásban kapható öblítőket, mosószereket, vagy ezeket teljesen elhagyva használhatsz mosódiót is.

Biokozmetikumok használata

A biokozmetikumok, a bioélelmiszerekhez hasonló módon szigorúan ellenőrzött növényi alapanyagokból készülnek, a termesztés során tilos a mesterséges anyagok, vegyszerek használata. A drogériákban már bio tusfürdők és testápolók, popsikrémek és masszázsolajak hatalmas választékából válogathatunk, amelyek nemcsak a környezetet, hanem a kisbabád és a te egészségedet is óvják.

Környezetbarát kiegészítők, gyermekjátékok

Ha környezetbarát anyagokból készült termékeket, játékokat veszel gyermeked számára, akkor nemcsak az ő egészségét, hanem a bolygót is véded. Érdemes továbbá olyan játékokat beszerezned, amelyek nem törnek el könnyedén, így a gyerkőcök több alkalommal, többféleképpen is játszhatnak velük. Válassz olyan gyerekjátékokat, amelyek természetes összetevőket és színezékeket tartalmaznak, és felesleges csomagolás nélkül kaphatóak. Ilyenek például a fajátékok, amelyek nemcsak környezetkímélőek, hanem gyermeked egészségét is védik, mindezeken felül gyakran olcsóbbak is.

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza