Blabla blog

Minden gyereknél más működik. Ki kell tapasztalni mi hatásos. Van, hogy mindig ugyanaz a módszer működik van, hogy mindig mást kell alkalmazni.

Elmondjuk miért olyan hatásosak a jól bevált baba altatási módszerek. 😴

Ringatás, ismétlődő mozdulatok

A ringatás nagyon gyakori módszer. A ritmusra, ismétlődően végzett mozdulatoknak altató hatása van, ilyen a ringatás, vagy a paskolás. Gyengéden paskolva a baba pelusát, vagy simogatva a hátát, akár a ringatással egy időben hatásos altatást érhetünk el. Összekapcsolhatjuk a susogással is.
Simogathatjuk gyengéden a baba orrát is, ami nem csak megnyugtatja, hanem kényszeríti is lecsukni a szemét és egyre álmosabb lesz.

Susogás, mint baba altatási módszer

Gyakran be vett szokás, hogy “susogunk” a babának és ringatjuk, miközben altatjuk. Ez azért jó módszer, mert a baba az anyaméhben ehhez hasonló hangokat hallott és megnyugtatja. Összekapcsolhatjuk az ismétlődő mozdulatokkal is, mint a paskolás, vagy simogatás.

Szívdobogás

A baba az Anya pocakjában hallotta a szívdobogását, így az ehhez hasonló hangok nyugtatóan hatnak rá. Jól beválhat egy kattogós óra, amit csak akkor kapcsolunk be, ha alvás idő van, így ahhoz fogja kapcsolni és azonnal elálmosodik ha meghallja.

alvó baba

Meleg ágy

Gyakran hiába elalszik a kezeink között a kicsi, amint letesszük fel kel, akármilyen óvatosak vagyunk. Lehetséges, hogy az ölünkhoz képest túl hideg neki az ágy. Elalvás előtt pár perccel tegyünk egy meleg vizes palackot a takarója alá és észre sem fogja venni, hogy letettük.

Altató dal, mint baba altatási módszer

Te magad énekelheted, dúdolhatod, de akár le is játszhatod. Nem szükséges tipikus altatódalt választanod, bármilyen zenét vagy dallamot választhatsz, amit szeretsz vagy úgy gondolod könnyen elaludna rá a gyerek. Érdemes már születés után ezzel altatni és a későbbiekben is működni fog.

Anya illata megnyugtató

Ha a kisgyerek nem tud nyugton maradni a kiságyban, forgolódik, vagy folyton felkel megoldás lehet, ha mellé teszünk valamit Anya illatával. Ilyen például egy póló, ami aznap volt rajta. Úgy fogja érezni, hogy ott vagyunk mellette és könnyebben alszik el vagy alszik vissza.

Ha az általános altatási szokások nem segítenek, akkor próbáld ki a speciláis trükköket, amelyeket egy korábbi blogbejegyzésben fejtettünk ki. KATT!

A babáknak nagyon fontos a kényelem, válogass pizsamáink és hálózsákjaink kínálatából a nyugodt alvásért.  

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő Útmutató a megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásához A bölcsőde vagy óvoda kiválasztása sosem egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a szülő és gyermeke életében egyaránt változás következik be, hanem azért is, mert számos szempontot kell figyelembe vennünk és átgondolnunk, mielőtt kiválasztjuk a gyermekünk számára legmegfelelőbb bölcsődét vagy óvodát. Ezek azok a helyek, ahol gyermekünk az iskola megkezdése előtt belekóstolhat a tanulás legelső fázisába, ahol szocializálódhat és ahol barátokat szerezhet, továbbá fontos ez a szakasz gyermekünk önbizalmának kiépítése és megerősítése szempontjából is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan intézményt válasszunk, ahol gyermekünk testileg és lelkileg is kiteljesedhet, s ahová szeret visszatérni, hiszen így mi is sokkal könnyedébben, lelkiismeret-furdalás nélkül engedjük őt el a nap elején. 2021. március 10. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza