Minden gyereknél más működik. Ki kell tapasztalni mi hatásos. Van, hogy mindig ugyanaz a módszer működik van, hogy mindig mást kell alkalmazni.

Elmondjuk miért olyan hatásosak a jól bevált baba altatási módszerek. 😴

Ringatás, ismétlődő mozdulatok

A ringatás nagyon gyakori módszer. A ritmusra, ismétlődően végzett mozdulatoknak altató hatása van, ilyen a ringatás, vagy a paskolás. Gyengéden paskolva a baba pelusát, vagy simogatva a hátát, akár a ringatással egy időben hatásos altatást érhetünk el. Összekapcsolhatjuk a susogással is.
Simogathatjuk gyengéden a baba orrát is, ami nem csak megnyugtatja, hanem kényszeríti is lecsukni a szemét és egyre álmosabb lesz.

Susogás, mint baba altatási módszer

Gyakran be vett szokás, hogy “susogunk” a babának és ringatjuk, miközben altatjuk. Ez azért jó módszer, mert a baba az anyaméhben ehhez hasonló hangokat hallott és megnyugtatja. Összekapcsolhatjuk az ismétlődő mozdulatokkal is, mint a paskolás, vagy simogatás.

Szívdobogás

A baba az Anya pocakjában hallotta a szívdobogását, így az ehhez hasonló hangok nyugtatóan hatnak rá. Jól beválhat egy kattogós óra, amit csak akkor kapcsolunk be, ha alvás idő van, így ahhoz fogja kapcsolni és azonnal elálmosodik ha meghallja.

alvó baba

Meleg ágy

Gyakran hiába elalszik a kezeink között a kicsi, amint letesszük fel kel, akármilyen óvatosak vagyunk. Lehetséges, hogy az ölünkhoz képest túl hideg neki az ágy. Elalvás előtt pár perccel tegyünk egy meleg vizes palackot a takarója alá és észre sem fogja venni, hogy letettük.

Altató dal, mint baba altatási módszer

Te magad énekelheted, dúdolhatod, de akár le is játszhatod. Nem szükséges tipikus altatódalt választanod, bármilyen zenét vagy dallamot választhatsz, amit szeretsz vagy úgy gondolod könnyen elaludna rá a gyerek. Érdemes már születés után ezzel altatni és a későbbiekben is működni fog.

Anya illata megnyugtató

Ha a kisgyerek nem tud nyugton maradni a kiságyban, forgolódik, vagy folyton felkel megoldás lehet, ha mellé teszünk valamit Anya illatával. Ilyen például egy póló, ami aznap volt rajta. Úgy fogja érezni, hogy ott vagyunk mellette és könnyebben alszik el vagy alszik vissza.

Ha az általános altatási szokások nem segítenek, akkor próbáld ki a speciláis trükköket, amelyeket egy korábbi blogbejegyzésben fejtettünk ki. KATT!

A babáknak nagyon fontos a kényelem, válogass pizsamáink és hálózsákjaink kínálatából a nyugodt alvásért.  

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő Érdekes tények a januárban született gyerekekről A január általában az újévi fogadalmak, az újrakezdés és az új dolgok kipróbálásának az ideje. Ha pedig az év első hónapjában születik a kisbabád, akkor ez az év számodra még izgalmasabban indul, hiszen új taggal bővül a család. Fontos azonban tudni, hogy a januárban született babákra nem csak úgy érdemes hivatkozni, mint ,,újévi babák” vagy ,,téli gyerekek”. Kutatások bizonyítják, hogy a januárban születettek boldogabbak, mint az átlag és nagyobb valószínűséggel válik belőlük orvos, mint a többiekből. Ha érdekel, mi mindenben kiemelkedőbbek még, akkor tarts velünk! 2021. január 4. 3 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza