🚀 Ingyenes Szállítás 7.500 Ft felett  kupon:#maradjotthon 🚀 Ingyenes Szállítás 7.500 Ft felett  kupon:#maradjotthon lejárat: 1 7 : 0 2 : 4 4

Minden gyereknél más működik. Ki kell tapasztalni mi hatásos. Van, hogy mindig ugyanaz a módszer működik van, hogy mindig mást kell alkalmazni.

Elmondjuk miért olyan hatásosak a jól bevált baba altatási módszerek. 😴

Ringatás, ismétlődő mozdulatok

A ringatás nagyon gyakori módszer. A ritmusra, ismétlődően végzett mozdulatoknak altató hatása van, ilyen a ringatás, vagy a paskolás. Gyengéden paskolva a baba pelusát, vagy simogatva a hátát, akár a ringatással egy időben hatásos altatást érhetünk el. Összekapcsolhatjuk a susogással is.
Simogathatjuk gyengéden a baba orrát is, ami nem csak megnyugtatja, hanem kényszeríti is lecsukni a szemét és egyre álmosabb lesz.

Susogás, mint baba altatási módszer

Gyakran be vett szokás, hogy “susogunk” a babának és ringatjuk, miközben altatjuk. Ez azért jó módszer, mert a baba az anyaméhben ehhez hasonló hangokat hallott és megnyugtatja. Összekapcsolhatjuk az ismétlődő mozdulatokkal is, mint a paskolás, vagy simogatás.

Szívdobogás

A baba az Anya pocakjában hallotta a szívdobogását, így az ehhez hasonló hangok nyugtatóan hatnak rá. Jól beválhat egy kattogós óra, amit csak akkor kapcsolunk be, ha alvás idő van, így ahhoz fogja kapcsolni és azonnal elálmosodik ha meghallja.

alvó baba

Meleg ágy

Gyakran hiába elalszik a kezeink között a kicsi, amint letesszük fel kel, akármilyen óvatosak vagyunk. Lehetséges, hogy az ölünkhoz képest túl hideg neki az ágy. Elalvás előtt pár perccel tegyünk egy meleg vizes palackot a takarója alá és észre sem fogja venni, hogy letettük.

Altató dal, mint baba altatási módszer

Te magad énekelheted, dúdolhatod, de akár le is játszhatod. Nem szükséges tipikus altatódalt választanod, bármilyen zenét vagy dallamot választhatsz, amit szeretsz vagy úgy gondolod könnyen elaludna rá a gyerek. Érdemes már születés után ezzel altatni és a későbbiekben is működni fog.

Anya illata megnyugtató

Ha a kisgyerek nem tud nyugton maradni a kiságyban, forgolódik, vagy folyton felkel megoldás lehet, ha mellé teszünk valamit Anya illatával. Ilyen például egy póló, ami aznap volt rajta. Úgy fogja érezni, hogy ott vagyunk mellette és könnyebben alszik el vagy alszik vissza.

Ha az általános altatási szokások nem segítenek, akkor próbáld ki a speciláis trükköket, amelyeket egy korábbi blogbejegyzésben fejtettünk ki. KATT!

A babáknak nagyon fontos a kényelem, válogass pizsamáink és hálózsákjaink kínálatából a nyugodt alvásért.  

szerző Gyerekruha Klub
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza