Ő volt gyermekkorunk legnagyobb történetmesélője, a Hófehérke, a Pinokkió, a Csipkerózsika, a Hamupipőke, az Alice Csodaországban, a Pán Péter, a dzsungel könyve, a 101 kiskutya, vagy a Susi és Tekergő megálmodója.

Disneyland

Nincs olyan szülő, aki ne emlékezne a széllel érkező Mary Poppins-ra, Bambira, Dumbora, Micimackóra, vagy Mickey egérre! Ezek a kedves és jóságos mesebeli lények gyermekkorunk legkedvesebb figurái voltak. Része volt az életünknek: ha szomorkásak voltunk, édesanyánk bekapcsolta nekünk a mesét és egyből jobb kedvre derültünk. De vajon a te gyermeked tudja, hogy mindezt egyetlen ember álmodta meg? Tudja, hogy a Disney az nem egyszerűen egy márka, hanem egy csodálatos ember, Walt Disney nevéből származik?

Hogyan készültek az első rajzfilmek?

Walter Elias Disney az 1900-as évek elején született Chicago városban. Családjának szegénysége miatt a nagyvárosból el kellett költözniük Missouriba. Disney már ekkor is rajzolgatott. Neki is, mint minden más gyereknek voltak hóbortjai és csínytevései. A legnagyobb ezek közül talán az volt, hogy 5 éves korában kátránnyal állatfigurákkal dekorálta ki kisvárosi farmjuk házának fehér falát. Emiatt szülei nagyon megbüntették.

Annak ellenére, hogy édesapja teljesen más szakmát szeretett volna fiának, Walt Disney már 7 évesen minden szabadidejét azzal töltötte, hogy állatfigurákat rajzolt a nagynénjétől kapott rajzpapírokra.

Ezt követően a világ leghíresebb rajzfilmkészítője és producere – nagy szerencsénkre – 18 évesen határozott úgy, hogy reklámgrafikusként fog dolgozni.

Eleinte csak rajzolgatott, majd egyperces fekete-fehér reklámfilmeket egy helyi kis moziban. De hogyan működött a filmgyártás akkoriban, mikor a technika még közel sem volt ennyire fejlett ezen a területen? Megrajzolták a figurákat, majd papírból kivágták és összeillesztették úgy, hogy kezeik és lábaik külön mozgathatóak legyenek. Minden mozgásfázist befényképeztek, amiket egymásra helyezve olyannak tűnt, mintha mozogna a figura.

Disney eleinte óriási mértékű adósságból építette fel vállalatát és alkotta meg szebbnél-szebb történeteit.

Törekvő személyisége, remek vállalkozói vénája és ötletessége volt az, ami segítette a kezdetleges technikát továbbfejleszteni. Általa juthattak el hozzánk ezek a csodálatos mesebeli történetek.

Walt Disney elképesztő erejű fantáziája nélkül gyermekeink sem ismerhetnék ezeket a gyönyörű és értékes történeteket.

Disney Verdák

Disneyland, ahol az álmok valóra válnak!

Disney volt az egyetlen, akinek sikerült valóra váltania a megálmodott történetek valóságos világát. Vidámparkot épített, ahol találkozhatunk gyermekkorunk kedvenc figuráival, sőt akár be is sétálhatunk Csipkerózsika kastélyába. Ki az, aki ne szeretné újra átélni ezeket a csodálatos élményeket? Amerika után Európában is megépült Disneyland, így elérhetőbb számunkra a csodák világa!

+ ÉRDEKESSÉG: Tudtad, hogy Walt Disney volt az, aki a filmgyártás történelmében élete során a legtöbb Oscar-díjat nyerte el? 59 alkalommal kapott jelölést és 26 díjjal büszkélkedhet!

A cikket összeállította a Gyerekruha Klub webáruház.

Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Személyre szabott ajánlatainkért regisztráld gyermeked.

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Már regisztráltál? Lépj be itt.
vissza