Egyre gyakoribbak a légúti megbetegedések már gyermekkorban is. Mit tegyünk, ha még elkerülhető a gyógyszeres kezelés?
Milyen légúti panaszokra javasolt a sókúra alkalamzása?

Hogyan kezeljük gyógyszerek nélkül a légúti megbetegedéseket?

Legyen szó nátháról, köhögésről, asztmáról, szénanátháról, allergiáról vagy alvászavarról: a sós levegő belégzése megoldást nyújthat a problémára anélkül, hogy gyógyszeres kezelésnek vetnénk alá gyermekünket.

Honnan ered a sókúra?

Már a népi gyógyászatban is köztudott volt, hogy a sós levegő belégzése jótékony hatással van a bőr-és légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésére. Az 1800-as években megfigyelték, hogy a sóbányában dolgozók nem panaszkodtak légúti problémákra.

Összegyűjtöttük, hogyan tudjátok alkalmazni a sót a tünetek enyhítésére.

Sóbarlang:

A legjobb módszer egy kis játékidő beiktatása bármely sóbarlangban, vagy sószobában. Itt gyermekünk a kezelés alatt jól érzi magát, hiszen a kezelésen foglalkozásokkal és érdekes programokkal is várnak minket. A sós levegő belégzése oldja a nyálkát, enyhíti a gyulladást, valamint erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességünket. Nem utolsó sorban még mi is szépülünk, hiszen bőrproblémák kezelésére is remekül alkalmazható a só.

Sószoba otthon:

Ha nincs időnk sóbarlangba menni, otthon is berendezhetünk egy sószobát. De hogyan? Szerezzünk be egy sóslevegő légtisztítót, melynek szűrőjén keresztül az átpréselt sókristályok levegőbe jutásával és belégzésével feloldja a letapadt nyákot a légutakból.

Sópárna:

Gyerekkorukból talán eszünkbe jut a zokniba tömött forró só melege, ahogy enyhítette a kínzó fülfájást. Ez a módszer még most is csodákra képes a középfülgyulladás kezelésében.

Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Személyre szabott ajánlatainkért regisztráld gyermeked.

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Már regisztráltál? Lépj be itt.
vissza