Legyen szó nátháról, köhögésről, asztmáról, szénanátháról, allergiáról vagy alvászavarról: a sós levegő belégzése megoldást nyújthat a problémára anélkül, hogy gyógyszeres kezelésnek vetnénk alá gyermekünket.

Honnan ered a sókúra?

Már a népi gyógyászatban is köztudott volt, hogy a sós levegő belégzése jótékony hatással van a bőr-és légúti megbetegedések tüneteinek enyhítésére. Az 1800-as években megfigyelték, hogy a sóbányában dolgozók nem panaszkodtak légúti problémákra.

Összegyűjtöttük, hogyan tudjátok alkalmazni a sót a tünetek enyhítésére.

Sóbarlang:

A legjobb módszer egy kis játékidő beiktatása bármely sóbarlangban, vagy sószobában. Itt gyermekünk a kezelés alatt jól érzi magát, hiszen a kezelésen foglalkozásokkal és érdekes programokkal is várnak minket. A sós levegő belégzése oldja a nyálkát, enyhíti a gyulladást, valamint erősíti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességünket. Nem utolsó sorban még mi is szépülünk, hiszen bőrproblémák kezelésére is remekül alkalmazható a só.

Sószoba otthon:

Ha nincs időnk sóbarlangba menni, otthon is berendezhetünk egy sószobát. De hogyan? Szerezzünk be egy sóslevegő légtisztítót, melynek szűrőjén keresztül az átpréselt sókristályok levegőbe jutásával és belégzésével feloldja a letapadt nyákot a légutakból.

Sópárna:

Gyerekkorukból talán eszünkbe jut a zokniba tömött forró só melege, ahogy enyhítette a kínzó fülfájást. Ez a módszer még most is csodákra képes a középfülgyulladás kezelésében.

Ha pedig nem akarsz lemaradni a Gyerekruha Klub újdonságairól, tippeiről és tanácsairól, akkor iratkozzatok fel hírlevelünkre.

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza