Bak vagy vízöntű jegyűek

Ha a babád január 20. előtt jött a világra, akkor a bak csillagjegybe született, amihez számos jó tulajdonságot kapcsolunk, mint például a szorgalmat vagy az ambiciózust. Ha gyerkőcöd 20-án vagy annál később született, akkor vízöntő csillagjeggyel rendelkezik, amihez az intelligenciát és az önállóságot kapcsoljuk. További érdekesség még, hogy a sztárok többsége vízöntő csillagjegyű, így meglehet, hogy a te gyermeked is a hírességek táborát gyarapítja majd.

 

januári baba 8

A januári babák a legviccesebbek

Ha az év első hónapjában született a gyerkőcöd, akkor abban már biztos lehetsz, hogy mellette sosem fogsz unatkozni. A januári gyerekek általában sokkal jókedvűbbek, mint az év többi hónapjában születettek, emellett remek humorérzékkel rendelkeznek és mindig tartogatnak valami szellemes megjegyzést a tarsolyukban. Mivel alapvetően ilyen vidámak, valószínű, hogy ők állnak majd a társaság középpontjában, a többieket szórakoztatva.

januári baba 3

Jó tűrőképességgel rendelkeznek

Egy kutatásban azt vizsgálták, hogy a születés hónapja hogyan befolyásolja a gyerekek kedélyét. Kiderült, hogy a januárban született gyerekek sokkal kevésbé ingerlékenyek, mint a társaik. Ha most azt gondolod, hogy ennek köze van a hideghez, akkor tulajdonképpen nem is jársz messze az igazságtól. A téli fagyok sokkal ellenállóbbá teszik a gyerekeket nem csak a hideg tolerálását, hanem a problémák kezelését is illetően. Ez később még nagyon jól jöhet, amikor stresszkezelésre kerül a sor, hiszen sokkal teherbíróbbak és edzettebbek lesznek. Jól jöhet akkor is, ha öltöztetésre kerül a sor, hiszen a januárban született babák kevésbé hajlamosak a nyűgösségre, így nem kihívás az, milyen ruhadarabokat adjunk rá. Kevésbé élik meg stresszként  az öltözködést, mint a társaik, így nyugodtan felöltöztetheted kedvenc darabjaidba, csak hogy lásd, milyen édesen mutat bennük. Ha pedig még nem tudod, milyen darabot is adnál a gyerkőcödre, bátran ajánljuk a www.gyerekruhaklub széles választékát, ahol biztosan találsz valami Neked megfelelőt.

A születéskövük a gránát

Noha a január egy hideg és fagyos hónap, ugyanez nem mondható el az az ebben a hónapban születettek kövéről, a gránátról. Leggyakrabban mélyvörös színű, azonban más árnyalataival is sokszor találkozhatunk. A kő a békét, a jólétet és az egészséget szimbolizálja, így azok a babák, akiknek ez a születéskövük, örökké tartó boldogságban, egészségben és gazdagságban részesülnek majd.

januári baba 5

Nagy valószínűséggel válik belőlük orvos

Amikor megtudod, hogy várandós vagy, valószínűleg nem csak a baba nemét, hanem a karrierjét illetően is elkezdesz gondolkodni. Ha fiú, akkor vajon focista lesz? És ha lány, akkor milyen pályát választ majd? Egy brit kutatásból kiderül, hogy a januárban született gyerekekből válik a legnagyobb eséllyel orvos. Ha a gyermeked szívesen játszana veled doktorosat, akkor támogasd őt, hiszen még az is lehet, hogy a való életben is orvos válik majd belőle.

januári baba6

Nagyon jó vezetők

A januári születésű gyerekeknek megvan a véleményük mindenről. Ha valaki arra vállalkozik, hogy más belátásra bírja őket, akkor valószínűleg sikertelenül fog járni. Sőt, mivel a januári  gyerekek ilyen határozottak, még az is elképzelhető, hogy ők fogják mások véleményét megváltoztatni. Természetüknél fogva vezetőknek születtek, az emberek követik őket és megbíznak bennük.

januári baba 7

Mindezek a tulajdonságok tehát nagyban hozzá segíthetik a januárban született gyerkőcöket ahhoz, hogy magabiztosak és sikeresek legyen az életben, azonban nem nyújtanak elegendő útmutatást a kicsi számára. Légy büszke a gyerkőcödre, ha rendelkezik ezekkel a jellemvonásokkal, de ne felejtsd el megtanítani neki azt, hogy mit is jelent kedvesnek és szerénynek maradni, mindezek a tulajdonságok pedig segítenek majd téged az utadon.

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Tippek apukáknak: hogyan alakítsunk ki erős köteléket a babával? Az édesanya és a gyermek közötti kötelék már a beágyazódás első pillanatától kezdve nagyon erős. A megszületést követően a kismamák általában több időt töltenek a csecsemőjükkel, így az édesapák számára nehéz közel kerülni gyermekükhöz. Mindezek ellenére az édesapák is alakíthatnak ki ugyanolyan erős és mély köteléket a babával, csak ez több időt vesz igénybe. Mivel az apukák nem tapasztalják meg a terhesség és a szülés gyönyöreit, így nekik cselekedeteik által kell közelebb kerülniük gyermekeikhez. A baba megszületése utáni pár hónap meghatározó időszak a gyerkőc életében, ekkor kezdi megtapasztalni a körülötte lévő világot és az életében fontos személyeket is, így ez egy remek fázisa lehet az édesapa és a csecsemő közti kapocs megerősítésének. Ahogyan nőni kezd a baba, úgy alakul ki kétirányú kapcsolat közte és az édesapa között, hiszen a gyermek ismerni fogja édesapja hangját és szokásait, amire mosollyal és nevetéssel válaszol majd. Miket érdemes azonban tenni, hogy ez a kötelék kialakuljon? 2021. január 22. 3 perc olvasási idő Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza