Miért fontos a babatorna és a folyamatos mozgás kisbabád számára?

A rendszeres mozgás segít az izomzat és a tartás kialakulásában, illetve pedagógiai kutatások szerint segíti a kúszás és mászás helyes kialakulásában. Segíthet továbbá a diszlexia és a diszgráfia megelőzésében és korrekciójában is.

Csecsemőknél fontos, hogy lehetővé tegyük a baba hason fekve naponta akár többször is emelgetni tudja a fejét. Nő a jelentősége a kúszás és mászás kialakulásánál, mert erősíti azokat a hátizmokat, amelyek a törzs egyenes tartását határozzák meg.

2-3 éveseknél már fontos, hogy a mozgásba belevigyük a játékosságot. A mozgáskoordináció, megfelelő izomzat és testtartás megalapozásában segít a játékos mozgás bevezetése a mindennapokba. 

Óvodáskorúaknál a labdajátékok erősítik a térbeli tájékozódás és a csapatszellemet. 

Kiemelten oda kell figyelni rá, hogy amíg gyermekünk növésben van, addig nem szabad a saját testsúlyánál nagyobb súllyal dolgoznia.

Közös baba-mama torna otthon

Legjobb, ha rendszeresen bevezeted a közös baba-mama tornát gyermekeddel. Jó kedvetek lesz a mozgástól és a kapcsolatotokra is pozitív hatással van a közös torna, főleg ha kényelmes otthoni környezetben tudjátok ezt megvalósítani.

De milyen tippeket gyűjtöttünk össze a közös baba-mama tornához?

Ha gyermeked még csak pár hónapos, akkor korábbiakban említett babatorna praktikákkal is mozoghattok, de érdemes magadra kötnöd egy kendőben és közösen mozogni, táncolni vagy csak ringatózni gimnasztikai labdában, hintaszékben. 

Bemutatunk neked 3 olyan baba-mama torna videót, aminek segítségével te és gyermeked is boldog közös pillanatokat szerezhettek. A gyermekünk pedig jókat vigyorog közben, ahogy emelgeted, lóbálod vagy éppen forogsz vele.

Baba-mama torna: közös gyakorlatok fekvő helyzetben

;

Baba-Mama Torna avagy 15 perc magadért! |Edzés "Otthon" - hozd formába magad

Testszobrász Baba-Mama Torna #1

A mozgás során fontos a kényelmes viselet is, de mit vegyetek fel a közös baba-mama tornához?

A Gyerekruha Klub Webáruházunkban gyermekednek minden kényelmes viseletet megtalálhatsz, hogy a közös program felszabadultan telhessen. Pici babáknak javasoljuk a rugdalózókat és a pamut kisnadrágokat, míg nagyobb korban választhaton sportpólókat, sportnadrágokat is gyermekünknek. 

Fontos, hogy ne csak gyermekünk, de TE is kényelmes öltözetben tornázz gyermekeddel. 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza