Blabla blog

Miért fontos a babatorna és a folyamatos mozgás kisbabád számára?

A rendszeres mozgás segít az izomzat és a tartás kialakulásában, illetve pedagógiai kutatások szerint segíti a kúszás és mászás helyes kialakulásában. Segíthet továbbá a diszlexia és a diszgráfia megelőzésében és korrekciójában is.

Csecsemőknél fontos, hogy lehetővé tegyük a baba hason fekve naponta akár többször is emelgetni tudja a fejét. Nő a jelentősége a kúszás és mászás kialakulásánál, mert erősíti azokat a hátizmokat, amelyek a törzs egyenes tartását határozzák meg.

2-3 éveseknél már fontos, hogy a mozgásba belevigyük a játékosságot. A mozgáskoordináció, megfelelő izomzat és testtartás megalapozásában segít a játékos mozgás bevezetése a mindennapokba. 

Óvodáskorúaknál a labdajátékok erősítik a térbeli tájékozódás és a csapatszellemet. 

Kiemelten oda kell figyelni rá, hogy amíg gyermekünk növésben van, addig nem szabad a saját testsúlyánál nagyobb súllyal dolgoznia.

Közös baba-mama torna otthon

Legjobb, ha rendszeresen bevezeted a közös baba-mama tornát gyermekeddel. Jó kedvetek lesz a mozgástól és a kapcsolatotokra is pozitív hatással van a közös torna, főleg ha kényelmes otthoni környezetben tudjátok ezt megvalósítani.

De milyen tippeket gyűjtöttünk össze a közös baba-mama tornához?

Ha gyermeked még csak pár hónapos, akkor korábbiakban említett babatorna praktikákkal is mozoghattok, de érdemes magadra kötnöd egy kendőben és közösen mozogni, táncolni vagy csak ringatózni gimnasztikai labdában, hintaszékben. 

Bemutatunk neked 3 olyan baba-mama torna videót, aminek segítségével te és gyermeked is boldog közös pillanatokat szerezhettek. A gyermekünk pedig jókat vigyorog közben, ahogy emelgeted, lóbálod vagy éppen forogsz vele.

Baba-mama torna: közös gyakorlatok fekvő helyzetben

;

Baba-Mama Torna avagy 15 perc magadért! |Edzés "Otthon" - hozd formába magad

Testszobrász Baba-Mama Torna #1

A mozgás során fontos a kényelmes viselet is, de mit vegyetek fel a közös baba-mama tornához?

A Gyerekruha Klub Webáruházunkban gyermekednek minden kényelmes viseletet megtalálhatsz, hogy a közös program felszabadultan telhessen. Pici babáknak javasoljuk a rugdalózókat és a pamut kisnadrágokat, míg nagyobb korban választhaton sportpólókat, sportnadrágokat is gyermekünknek. 

Fontos, hogy ne csak gyermekünk, de TE is kényelmes öltözetben tornázz gyermekeddel. 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő Útmutató a megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásához A bölcsőde vagy óvoda kiválasztása sosem egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a szülő és gyermeke életében egyaránt változás következik be, hanem azért is, mert számos szempontot kell figyelembe vennünk és átgondolnunk, mielőtt kiválasztjuk a gyermekünk számára legmegfelelőbb bölcsődét vagy óvodát. Ezek azok a helyek, ahol gyermekünk az iskola megkezdése előtt belekóstolhat a tanulás legelső fázisába, ahol szocializálódhat és ahol barátokat szerezhet, továbbá fontos ez a szakasz gyermekünk önbizalmának kiépítése és megerősítése szempontjából is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan intézményt válasszunk, ahol gyermekünk testileg és lelkileg is kiteljesedhet, s ahová szeret visszatérni, hiszen így mi is sokkal könnyedébben, lelkiismeret-furdalás nélkül engedjük őt el a nap elején. 2021. március 10. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza