Miért fontos a babatorna és a folyamatos mozgás kisbabád számára?

A rendszeres mozgás segít az izomzat és a tartás kialakulásában, illetve pedagógiai kutatások szerint segíti a kúszás és mászás helyes kialakulásában. Segíthet továbbá a diszlexia és a diszgráfia megelőzésében és korrekciójában is.

Csecsemőknél fontos, hogy lehetővé tegyük a baba hason fekve naponta akár többször is emelgetni tudja a fejét. Nő a jelentősége a kúszás és mászás kialakulásánál, mert erősíti azokat a hátizmokat, amelyek a törzs egyenes tartását határozzák meg.

2-3 éveseknél már fontos, hogy a mozgásba belevigyük a játékosságot. A mozgáskoordináció, megfelelő izomzat és testtartás megalapozásában segít a játékos mozgás bevezetése a mindennapokba. 

Óvodáskorúaknál a labdajátékok erősítik a térbeli tájékozódás és a csapatszellemet. 

Kiemelten oda kell figyelni rá, hogy amíg gyermekünk növésben van, addig nem szabad a saját testsúlyánál nagyobb súllyal dolgoznia.

Közös baba-mama torna otthon

Legjobb, ha rendszeresen bevezeted a közös baba-mama tornát gyermekeddel. Jó kedvetek lesz a mozgástól és a kapcsolatotokra is pozitív hatással van a közös torna, főleg ha kényelmes otthoni környezetben tudjátok ezt megvalósítani.

De milyen tippeket gyűjtöttünk össze a közös baba-mama tornához?

Ha gyermeked még csak pár hónapos, akkor korábbiakban említett babatorna praktikákkal is mozoghattok, de érdemes magadra kötnöd egy kendőben és közösen mozogni, táncolni vagy csak ringatózni gimnasztikai labdában, hintaszékben. 

Bemutatunk neked 3 olyan baba-mama torna videót, aminek segítségével te és gyermeked is boldog közös pillanatokat szerezhettek. A gyermekünk pedig jókat vigyorog közben, ahogy emelgeted, lóbálod vagy éppen forogsz vele.

Baba-mama torna: közös gyakorlatok fekvő helyzetben

;

Baba-Mama Torna avagy 15 perc magadért! |Edzés "Otthon" - hozd formába magad

Testszobrász Baba-Mama Torna #1

A mozgás során fontos a kényelmes viselet is, de mit vegyetek fel a közös baba-mama tornához?

A Gyerekruha Klub Webáruházunkban gyermekednek minden kényelmes viseletet megtalálhatsz, hogy a közös program felszabadultan telhessen. Pici babáknak javasoljuk a rugdalózókat és a pamut kisnadrágokat, míg nagyobb korban választhaton sportpólókat, sportnadrágokat is gyermekünknek. 

Fontos, hogy ne csak gyermekünk, de TE is kényelmes öltözetben tornázz gyermekeddel. 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő Érdekes tények a januárban született gyerekekről A január általában az újévi fogadalmak, az újrakezdés és az új dolgok kipróbálásának az ideje. Ha pedig az év első hónapjában születik a kisbabád, akkor ez az év számodra még izgalmasabban indul, hiszen új taggal bővül a család. Fontos azonban tudni, hogy a januárban született babákra nem csak úgy érdemes hivatkozni, mint ,,újévi babák” vagy ,,téli gyerekek”. Kutatások bizonyítják, hogy a januárban születettek boldogabbak, mint az átlag és nagyobb valószínűséggel válik belőlük orvos, mint a többiekből. Ha érdekel, mi mindenben kiemelkedőbbek még, akkor tarts velünk! 2021. január 4. 3 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza