🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz 🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz lejárat: 0 4 : 2 3 : 3 9 : 4 0

A csecsemőmasszázs előnyei köztudottan ismertek, de a közelmúltban végzett vizsgálatok megerősítették, hogy sok esetben a szülőre is jó hatással van.

  • Javul a szülő-csecsemő kapcsolat
  • Jobban alszik a baba
  • Csökkenti a sírást
  • Pozitív hatással van a stresszhormonokra
  • Koraszülötteknél kis mértékű súlygyarapodás tapasztalható

 

Úgy tartják, hogy a masszázs ellazítja a testet az autonóm idegrendszer stimulálásával, amely szabályozza a szívverést, az emésztést és egyéb testfolyamatokat.
Miután kombinálod ezeket az előnyöket az érinkezéssel anya és gyermeke között, ami felszabadít építő hormonokat, mint az oxitocin látható, hogy ez erősítiheti a baba-szülő kapcsolatot is.

Baba-szülő kapcsolatot segíti a babamasszázs

Hogyan kezd el a babamasszázst?

Nem szerencsés elkezdni a masszázst, ha a baba feszült, nyűgös vagy éhes.
Válasszunk egy időszakot, amikor a baba jóllakott és nyugodt vagy amikor szundi után felkel vagy esetleg a fürdés utáni kis időt. A kisbaba étkezése után várni kell 20 percet mielőtt elkezdenénk, így a baba emésztését nem befolyásolják a masszázsmozgások.

Ideális esetben a baba nem visel ruhát vagy elég, ha csak egy pelenka van rajta, így a lehető legtöbb bőrfelülettel érintkezhetünk. Mielőtt elkezdenénk a masszázsgyakorlatokat győződjünk meg róla, hogy a helyiség csendes, meleg és nincs élénk fény.

Helyezzük a babát egy törölközőre az ágyon, padlón vagy más biztonságos felületen. A kezeinknek tisztának kell lennie és ne viseljünk semmien ékszert. Használjunk babakrémet vagy babaolajat.

Allergia esetén ne használjunk dió vagy mogyoró alapú olajat, inkább egyéb növényi olajakat válasszunk.

Babamasszázs

A babamasszázs technikái

Nincs kőbe vésve, hogy milyen mozdulatok a legjobbak, mivel minden baba és szülő más-más, néhány ötlet viszont felvázolható a babamasszázsra. 10-20 perces időtartamban a mozdulatok legyenek lassúak és nagyon gyengédek.

Miután bekentük a kezünket babakrémmmel vagy olajjal, ajánlott a babamasszázst a lábnál kezdeni, mert az kevésbé érzékeny, mint a test többi része.

Csináljunk pici köröket a baba sarkánál az ujjunkkal, majd haladjunk a baba lábujjai felé szinte csak simogatva.

Úgy fejezzük be a lábmasszázst, hogy az ujjainkat gyengéd mozdulatokkal húzzuk végig a baba lábfeje elejétől a végéig.

Ezután tenyerünkkel fogjuk körbe a baba lábát és combtól bokáig gyengéden húzzuk végig a kezünket és vissza, majd folytassuk a csípővel.

Óvatosan hajtsuk fel a csecsemő lábát a hasáig, ezzel segítjük a gázok eltávolodását.

A vállak felől körkörös mozdulatokkal haladjunk a mellkas felé, majd hosszabban az alkart körbefogva tenyerünkkel, húzzuk le és fel a kezünket. Ahogy a lábfejeknél is, ujjainkat gyengéd mozdulatokkal húzzuk végig a baba mutatóujja és hüvelykujja között.

Mielőtt megpróbálnánk masszírozni a hasát, ellenőriznünk kell, hogy a has puha és nincs megkeményedve. Meg kell róla győződni, hogy még mindig boldog és elégedett a baba.

Ha minden rendben van, körkörös mozdulatokkal járjuk körbe a pocakját, elkerülve az érzékeny köldökterületet, ha a baba újszülött.

Ezután következhet a gyengéd arc és fejbőr masszázs. Kis körökkel masszírozzuk a baba fejbőrét elkerülve az érzékeny kutacs területét.

Ha a baba még mindig nyugodt, akkor jól csináltuk! Fejezzük be úgy a, hogy a pocakjára fordítjuk és a hátát masszírozzuk. Kis körökkel masszírozzuk a kis gerince mindkét oldalán a nyakától a popsijáig. Végül húzzuk fel-alá a kezünket gyengéden a lábfejéig.

A végén tegyünk pelenkát a kicsire, mossuk meg a kezünket és töröljük le a baba kezéről is az olajat.

Naponta akár többször is alkalmazhatjuk, a baba szeretni fogja és a közelebb hoz titeket egymáshoz. 😊

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza