Képregényként indult, később rajzfilmsorozat is lett belőle és azóta filmek is készültek a Teknőcök kalandjairól.

Bemutatunk néhány érdekességet a Tini Nindzsa Teknőcökről!

Egy viccel kezdődött minden. Kevin Eastman viccből készített egy vázlatrajzot a barátjának, Peter Lairdnak egy nuncsakut tartó teknősről. Az ötlet olyan jól sikerült, hogy megszülettek belőle a Tini Nindzsa Teknőcök.

A mutáns teknőcök eredetileg az 1980-as évek népszerű képregényeinek, a Fenegyereknek, az Új Mutánsoknak, a Cerebusnak és a Rōnin paródiája voltak.

A rajzilmsorozat főcímdalát az ihlette, hogy a rendezőt (Chuck Lorre) a képregény a garázs rockra emlékeztette.

A Teknőcök kedvenc étele a pizza, néha nagyon különleges feltéttel fogyasztják, ilyen például a mogyorókrém vagy csokireszelék.

A Pizza Hut megalkotta a Teknőcök egyéniségére alapozva a Tini Nindzsa Teknőc pizzákat:

  • Michelangelo: pepperoni, füstölt lazac, ananász és jalapeno paprika
  • Donatello: csirke, gomba, zöldpaprika és paradicsom
  • Leonardo: lilahagyma, fekete olívabogyó, zöldpaprika és gomba
  • Raffaello: pepperoni, kolbász, bacon, és marhahús

Az eredeti képregény sokkal sötétebb hangvételű volt, mint ami végül a közönség elé került. A legelső elgondolás az volt, hogy Szecska mester csak azért hozta létre tanítványait, hogy azok elpusztítsák Zúzót. A végső megvalósítás már sokkal gyerekbarátabb lett.

1997 és 1998 között futó sorozatban feltűnik az egyetlen nőstény nindzsa teknőc ötödikként, Vénusz. Ő az alapműben nincs benne.

 

Mi nem is tudunk választani ki a kedvencünk, neked melyikőjük? Szavazz a kedvencedre Facebookon. 

Forrás: commons.wikimedia.org
szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza