Képregényként indult, később rajzfilmsorozat is lett belőle és azóta filmek is készültek a Teknőcök kalandjairól.

Bemutatunk néhány érdekességet a Tini Nindzsa Teknőcökről!

Egy viccel kezdődött minden. Kevin Eastman viccből készített egy vázlatrajzot a barátjának, Peter Lairdnak egy nuncsakut tartó teknősről. Az ötlet olyan jól sikerült, hogy megszülettek belőle a Tini Nindzsa Teknőcök.

A mutáns teknőcök eredetileg az 1980-as évek népszerű képregényeinek, a Fenegyereknek, az Új Mutánsoknak, a Cerebusnak és a Rōnin paródiája voltak.

A rajzilmsorozat főcímdalát az ihlette, hogy a rendezőt (Chuck Lorre) a képregény a garázs rockra emlékeztette.

A Teknőcök kedvenc étele a pizza, néha nagyon különleges feltéttel fogyasztják, ilyen például a mogyorókrém vagy csokireszelék.

A Pizza Hut megalkotta a Teknőcök egyéniségére alapozva a Tini Nindzsa Teknőc pizzákat:

  • Michelangelo: pepperoni, füstölt lazac, ananász és jalapeno paprika
  • Donatello: csirke, gomba, zöldpaprika és paradicsom
  • Leonardo: lilahagyma, fekete olívabogyó, zöldpaprika és gomba
  • Raffaello: pepperoni, kolbász, bacon, és marhahús

Az eredeti képregény sokkal sötétebb hangvételű volt, mint ami végül a közönség elé került. A legelső elgondolás az volt, hogy Szecska mester csak azért hozta létre tanítványait, hogy azok elpusztítsák Zúzót. A végső megvalósítás már sokkal gyerekbarátabb lett.

1997 és 1998 között futó sorozatban feltűnik az egyetlen nőstény nindzsa teknőc ötödikként, Vénusz. Ő az alapműben nincs benne.

 

Mi nem is tudunk választani ki a kedvencünk, neked melyikőjük? Szavazz a kedvencedre Facebookon. 

Forrás: commons.wikimedia.org
szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Tippek apukáknak: hogyan alakítsunk ki erős köteléket a babával? Az édesanya és a gyermek közötti kötelék már a beágyazódás első pillanatától kezdve nagyon erős. A megszületést követően a kismamák általában több időt töltenek a csecsemőjükkel, így az édesapák számára nehéz közel kerülni gyermekükhöz. Mindezek ellenére az édesapák is alakíthatnak ki ugyanolyan erős és mély köteléket a babával, csak ez több időt vesz igénybe. Mivel az apukák nem tapasztalják meg a terhesség és a szülés gyönyöreit, így nekik cselekedeteik által kell közelebb kerülniük gyermekeikhez. A baba megszületése utáni pár hónap meghatározó időszak a gyerkőc életében, ekkor kezdi megtapasztalni a körülötte lévő világot és az életében fontos személyeket is, így ez egy remek fázisa lehet az édesapa és a csecsemő közti kapocs megerősítésének. Ahogyan nőni kezd a baba, úgy alakul ki kétirányú kapcsolat közte és az édesapa között, hiszen a gyermek ismerni fogja édesapja hangját és szokásait, amire mosollyal és nevetéssel válaszol majd. Miket érdemes azonban tenni, hogy ez a kötelék kialakuljon? 2021. január 22. 3 perc olvasási idő Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza