Az ún. műszálas ruhák a pamut és a poliészter legjobb tulajdonságait egyesítik. Ezért rendkívül sokoldalúak attól függően, hogy mely anyagtípusból és milyen arányban tevődik össze a kiválasztott ruha. Ezek alapján vannak nagy nedvszívó képességű vagy egyáltalán nem nedvesedő anyagok is.

Ami miatt érdemes műszálas ruhákat is hordani:

1. Vízálló, ennek ellenére jó légáteresztő

Nem véletlen, hogy a sportruházatok legtöbbje műszálas anyagból készül, ugyanis olyan tulajdonságokkal bír, amelyek a legideálisabbak a mozgás során. A pamuttal ellentétben a nedvességet nem szívja be, ez által gyorsabban szárad. Emellett tiszta levegőt enged a bőrhöz, mely ugyancsak kényelemérzetünket és testünk egészségmegőrzését szolgálja.

műszálas ruhák

2. Könnyű, mégis szuper hőszigetelő

A különböző szálkezelési eljárásoknak köszönhetően már könnyen hozzájuthatunk olyan műszálas anyagokból készült ruházathoz, melyek a téli sportokhoz a legideálisabb. Síelés előtt érdemes ezeket keresni a polcokon, hiszen nem csak jó hőszigetelők, hanem a bőrönd súlyát sem gyarapítják nagy mértékben.

3. Nem gyűrődik

Egyre népszerűbben az ún. győrődésmentes lepedők, vagy vasalásmentes ingek, melyek kikészítéséhez vegyi anyagot használnak. Azonban ha a vásárlást követően kimossuk, nem jelent veszélyt szervezetünkre. Azonban érdemes szem előtt tartani, hogy ha allergiás tüneteket látunk gyermekünkön - legyen az bármilyen anyag hatására - mellőzzük az ahhoz hasonló szálakból készült ruhák használatát. 

Mindennek ellenére ahogy a felnőtteknél sem célszerű, úgy a gyerekeknél sem ajánlott szintetikus anyagból készült fehérneműt használni akkor sem, ha pamut betéttel vannak ellátva. A nejlont kerüljük, mert az teljesen elszigeteli a bőrt: nem engedi át sem a levegőt, valamint a nedvességet sem vezeti el.

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza