Az ún. műszálas ruhák a pamut és a poliészter legjobb tulajdonságait egyesítik. Ezért rendkívül sokoldalúak attól függően, hogy mely anyagtípusból és milyen arányban tevődik össze a kiválasztott ruha. Ezek alapján vannak nagy nedvszívó képességű vagy egyáltalán nem nedvesedő anyagok is.

Ami miatt érdemes műszálas ruhákat is hordani:

1. Vízálló, ennek ellenére jó légáteresztő

Nem véletlen, hogy a sportruházatok legtöbbje műszálas anyagból készül, ugyanis olyan tulajdonságokkal bír, amelyek a legideálisabbak a mozgás során. A pamuttal ellentétben a nedvességet nem szívja be, ez által gyorsabban szárad. Emellett tiszta levegőt enged a bőrhöz, mely ugyancsak kényelemérzetünket és testünk egészségmegőrzését szolgálja.

műszálas ruhák

2. Könnyű, mégis szuper hőszigetelő

A különböző szálkezelési eljárásoknak köszönhetően már könnyen hozzájuthatunk olyan műszálas anyagokból készült ruházathoz, melyek a téli sportokhoz a legideálisabb. Síelés előtt érdemes ezeket keresni a polcokon, hiszen nem csak jó hőszigetelők, hanem a bőrönd súlyát sem gyarapítják nagy mértékben.

3. Nem gyűrődik

Egyre népszerűbben az ún. győrődésmentes lepedők, vagy vasalásmentes ingek, melyek kikészítéséhez vegyi anyagot használnak. Azonban ha a vásárlást követően kimossuk, nem jelent veszélyt szervezetünkre. Azonban érdemes szem előtt tartani, hogy ha allergiás tüneteket látunk gyermekünkön - legyen az bármilyen anyag hatására - mellőzzük az ahhoz hasonló szálakból készült ruhák használatát. 

Mindennek ellenére ahogy a felnőtteknél sem célszerű, úgy a gyerekeknél sem ajánlott szintetikus anyagból készült fehérneműt használni akkor sem, ha pamut betéttel vannak ellátva. A nejlont kerüljük, mert az teljesen elszigeteli a bőrt: nem engedi át sem a levegőt, valamint a nedvességet sem vezeti el.

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Legjobb telefonos alkalmazások szülőknek Szülőnek lenni egy csodálatos dolog, azonban sosem egyszerű. Még akkor is sok stresszel jár, ha már tapasztalt anyukaként több gyerek édesanyja vagy. Épp ezért mindig jó, ha vannak jól bevált trükkök arra, hogyan könnyítsük meg ezt az egyébként nehéz időszakot. Erre mi sem lenne kiválóbb a mobiltelefonos alkalmazásoknál, hiszen a telefonunk amúgy is mindig kéznél van. Mi összegyűjtöttük nektek azokat a magyar nyelvű  applikációkat, melyek a várandósság első napjaitól segítséget nyújtanak, nem csak a szülés körüli tévhitek tisztázásában, hanem már a szülést követően a baba elaltatásában is. Az első szavak emlékezetessé tétele mellett segítenek a gyermekek szórakoztatásában is a hosszú autóutak alatt. Az alkalmazások magyar nyelvűek és ingyenesen letölthetőek. 2021. január 12. 4 perc olvasási idő 2021 divat trendjei Az évek múlásával nem csak az évszakok, hanem a divat is folyamatosan változik. Legyen szó felnőtt- vagy gyermekdivatról, a trendek változásával mindig találni fogunk visszatérő vagy teljesen új darabokat. Az ünnepek elmúltával pedig épp itt az ideje, hogy a karácsonyi pulóverek helyett valami tavasziasabb öltözet kerüljön a középpontba.   2021. január 8. 4 perc olvasási idő Érdekes tények a januárban született gyerekekről A január általában az újévi fogadalmak, az újrakezdés és az új dolgok kipróbálásának az ideje. Ha pedig az év első hónapjában születik a kisbabád, akkor ez az év számodra még izgalmasabban indul, hiszen új taggal bővül a család. Fontos azonban tudni, hogy a januárban született babákra nem csak úgy érdemes hivatkozni, mint ,,újévi babák” vagy ,,téli gyerekek”. Kutatások bizonyítják, hogy a januárban születettek boldogabbak, mint az átlag és nagyobb valószínűséggel válik belőlük orvos, mint a többiekből. Ha érdekel, mi mindenben kiemelkedőbbek még, akkor tarts velünk! 2021. január 4. 3 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza