A pamutból, illetve természetes anyagokból készült ruhákat gyakran választjátok kisbabáknak, ami érthető is, hiszen ami természetes, az egészséges. Viszont a műszálas ruháknak is számos előnye van, amit néhány helyzetben érdemes figyelembe venni. Összegyűjtöttük nektek a 3 legfontosabb érvet a műszálas ruhák mellett.

A műszálas ruhák 3 legjobb tulajdonsága

Az ún. műszálas ruhák a pamut és a poliészter legjobb tulajdonságait egyesítik. Ezért rendkívül sokoldalúak attól függően, hogy mely anyagtípusból és milyen arányban tevődik össze a kiválasztott ruha. Ezek alapján vannak nagy nedvszívó képességű vagy egyáltalán nem nedvesedő anyagok is.

Ami miatt érdemes műszálas ruhákat is hordani:

1. Vízálló, ennek ellenére jó légáteresztő

Nem véletlen, hogy a sportruházatok legtöbbje műszálas anyagból készül, ugyanis olyan tulajdonságokkal bír, amelyek a legideálisabbak a mozgás során. A pamuttal ellentétben a nedvességet nem szívja be, ez által gyorsabban szárad. Emellett tiszta levegőt enged a bőrhöz, mely ugyancsak kényelemérzetünket és testünk egészségmegőrzését szolgálja.

A műszálas ruhák 3 legjobb tulajdonsága

2. Könnyű, mégis szuper hőszigetelő

A különböző szálkezelési eljárásoknak köszönhetően már könnyen hozzájuthatunk olyan műszálas anyagokból készült ruházathoz, melyek a téli sportokhoz a legideálisabb. Síelés előtt érdemes ezeket keresni a polcokon, hiszen nem csak jó hőszigetelők, hanem a bőrönd súlyát sem gyarapítják nagy mértékben.

3. Nem gyűrődik

Egyre népszerűbben az ún. győrődésmentes lepedők, vagy vasalásmentes ingek, melyek kikészítéséhez vegyi anyagot használnak. Azonban ha a vásárlást követően kimossuk, nem jelent veszélyt szervezetünkre. Azonban érdemes szem előtt tartani, hogy ha allergiás tüneteket látunk gyermekünkön - legyen az bármilyen anyag hatására - mellőzzük az ahhoz hasonló szálakból készült ruhák használatát. 

Mindennek ellenére ahogy a felnőtteknél sem célszerű, úgy a gyerekeknél sem ajánlott szintetikus anyagból készült fehérneműt használni akkor sem, ha pamut betéttel vannak ellátva. A nejlont kerüljük, mert az teljesen elszigeteli a bőrt: nem engedi át sem a levegőt, valamint a nedvességet sem vezeti el.

Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Személyre szabott ajánlatainkért regisztráld gyermeked.

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Már regisztráltál? Lépj be itt.
vissza