Blabla blog

Az ún. műszálas ruhák a pamut és a poliészter legjobb tulajdonságait egyesítik. Ezért rendkívül sokoldalúak attól függően, hogy mely anyagtípusból és milyen arányban tevődik össze a kiválasztott ruha. Ezek alapján vannak nagy nedvszívó képességű vagy egyáltalán nem nedvesedő anyagok is.

Ami miatt érdemes műszálas ruhákat is hordani:

1. Vízálló, ennek ellenére jó légáteresztő

Nem véletlen, hogy a sportruházatok legtöbbje műszálas anyagból készül, ugyanis olyan tulajdonságokkal bír, amelyek a legideálisabbak a mozgás során. A pamuttal ellentétben a nedvességet nem szívja be, ez által gyorsabban szárad. Emellett tiszta levegőt enged a bőrhöz, mely ugyancsak kényelemérzetünket és testünk egészségmegőrzését szolgálja.

műszálas ruhák

2. Könnyű, mégis szuper hőszigetelő

A különböző szálkezelési eljárásoknak köszönhetően már könnyen hozzájuthatunk olyan műszálas anyagokból készült ruházathoz, melyek a téli sportokhoz a legideálisabb. Síelés előtt érdemes ezeket keresni a polcokon, hiszen nem csak jó hőszigetelők, hanem a bőrönd súlyát sem gyarapítják nagy mértékben.

3. Nem gyűrődik

Egyre népszerűbben az ún. győrődésmentes lepedők, vagy vasalásmentes ingek, melyek kikészítéséhez vegyi anyagot használnak. Azonban ha a vásárlást követően kimossuk, nem jelent veszélyt szervezetünkre. Azonban érdemes szem előtt tartani, hogy ha allergiás tüneteket látunk gyermekünkön - legyen az bármilyen anyag hatására - mellőzzük az ahhoz hasonló szálakból készült ruhák használatát. 

Mindennek ellenére ahogy a felnőtteknél sem célszerű, úgy a gyerekeknél sem ajánlott szintetikus anyagból készült fehérneműt használni akkor sem, ha pamut betéttel vannak ellátva. A nejlont kerüljük, mert az teljesen elszigeteli a bőrt: nem engedi át sem a levegőt, valamint a nedvességet sem vezeti el.

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő Útmutató a megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásához A bölcsőde vagy óvoda kiválasztása sosem egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a szülő és gyermeke életében egyaránt változás következik be, hanem azért is, mert számos szempontot kell figyelembe vennünk és átgondolnunk, mielőtt kiválasztjuk a gyermekünk számára legmegfelelőbb bölcsődét vagy óvodát. Ezek azok a helyek, ahol gyermekünk az iskola megkezdése előtt belekóstolhat a tanulás legelső fázisába, ahol szocializálódhat és ahol barátokat szerezhet, továbbá fontos ez a szakasz gyermekünk önbizalmának kiépítése és megerősítése szempontjából is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan intézményt válasszunk, ahol gyermekünk testileg és lelkileg is kiteljesedhet, s ahová szeret visszatérni, hiszen így mi is sokkal könnyedébben, lelkiismeret-furdalás nélkül engedjük őt el a nap elején. 2021. március 10. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza