🚀 Ingyenes Szállítás 7.500 Ft felett  kupon:#maradjotthon 🚀 Ingyenes Szállítás 7.500 Ft felett  kupon:#maradjotthon lejárat: 0 3 : 0 2 : 3 8 : 3 8

Valójában várnod kell az első fürdetéssel addig, amíg a köldögzsinór helye meg nem gyógyul, addig szivaccsal fürdetheted a kicsit. Miért van erre szükség? A köldökzsinór helyének száraznak kell lennie, ahhoz hogy szépen begyógyuljon (a születés után 14 nappal bekövetkezik). Ha a köldökzsinór helyénél nedves lesz, akkor nehzen szárad és gyógyul meg. Ha eltelt körülbelül 2 hét és szépen begyógyul, akkor jöhet egy igazi fürdő.

Az első fürdetés kicsit félelmetes lehet és ha sír a baba a vízben az megnehezítheti a fürdetést, de a babák 95%-a általában élvezi a fürdést.

Hogyan és csináljuk a fürdetést? Van 8 tippünk arra, hogy mire van szükséged és mit tegyél egy nagyszerű fürdetés érdekében.

1. Kényelmes fürdőhelyet válassz!

Először is egy jó helyre lesz szükséged a fürdetéshez. Mosdókagylóban? A kádban? Babakádban?
Kényelmes helyet kell biztosítani a babának, hogy nyugodtan eltudjon helyezkedni és élvezni a fürdést. Vannak akik az első bab fürdetést a mosdókagylóban végzik el, mert könnyen elérhető. Hajolva vagy térdelve nagyon kényelmetlen lehet az anyukának a fürdetés (főleg szülés után). Helyezhetünk fürdőlepedőt vagy babakádat a mosdókagylóba és kezdhetjük is.

2. Figyelj a vízhőmérsékletre a baba fürdetése során!

Meg kell győzödni róla, hogy a víz hőmérséklete megfelelő a babának. Nem túl meleg, nem túl hideg. Emiatt aggódik a legtöbb szülő. Nem akarod megégetni a babát, de nem is akarod, hogy megfázzon a hideg víztől.

A vízhőmérséklet tesztelésére a belső alkarunkat a legjobb használni. Mivel a mi kezeink az évek során érzéketlenebbé váltak valójában melegebb a víz, mint amilyennek mi érezzük. Az esetek többségében a szülők hűvösebb vizet engednek a babának, mint kellene. Egy boldog fürdőhöz figyelnünk kell rá, hogy kellemesen meleg legyen a fürdővíz.

babaláb

3. Válassz egy jó fürdetőt!

Valószínűleg könnyen választasz egy baba fürdetőt a boltokban, nagy a választék. Fontos, hogy a fürdető ne csípje a baba szemét. A legjobb, ha eleinte parabénmentes, ásványolajmentes, hipoallergén és bőrgyógyászatilag tesztelt. A körömvirág kivonat kimondottan jó a baba bőrnek is, mert nyugtató hatása van.

4. Tarts mindent közel!

Az első számú szabály a baba fürdetésnél, hogy sohasem hagyjuk a babát egyedül. Mindig a kicsi közelében kell lenni, ha vízben vagy víz közelében van. Annak érdekében, hogy mindig közel maradjuk a fürdéshez szükséges dolgokat közel kell tárolnunk a fürdetés helyéhez, hogy kéz alatt legyenek. Ezért szeretem az első fürdetéseket a fürdőkagylóban végezni, mert mindent könnyebb elérni onnan. Ha nem vagy benne biztos mire lehet szükséged, itt van néhány tipp: baba sampon, baba fürdető, pelenka, 3-4 törlőkendő, egy kapucnis törölköző, pamut törlő (a baba szemének és fülének tisztítására), baba ápoló és friss ruhák.

törölköző

5. Legyen meleg a törölköző, baba fürdőlepedő!

Amikor zuhanyzol vagy fürdesz a legrosszabb rész, amikor kiszállsz a fürdőből és letakarod magad törölközővel. Olyan hideg! Melegnek és száraznak akarunk maradni, a babák ugyanezt érzik. A trükk, hogy amíg fürdetem a babát, addig melegen tartom a törölközőjét, így mindig melegen és kényelmesen érzi magát még szárítkozás közben is.

6. Ne felejtsd a nyakat!

Azok a helyek amit a szülők leggyakrabban elfelejtenek tisztítani az ujjak és lábujjak között vannak (sok szösz és még anyu haja is ott lehet), valamint a baba nyaka körül. Amikor etetjük a kisbabát normális, hogy az étel lecsorog a baba arcán a nyakáig. Ezeket a nyakgyűrűket, nem szabad kihagyni a baba fürdetésnél!

7. A fejet mossuk meg utoljára!

Az utolsó rész amit mosunk, az a baba feje legyen. Akkor fázik a legjobban a csöppség, ha vizes a feje, mert úgy távozik a legtöbb hő. Nyügös és ideges lesz olyankor. Sokan úgy tartják, hogy a pelenkarészt kell utoljára megtisztítani, de ha elakarjuk kerülni, hogy nagyon fázzon és nyügösködjön a baba, akkor különböző törlővel a pelenkarész után következzen a fej és az legyen az utolsó.

8. Kapucnis törölközőt használj!

Miután befejeztük a fürdetést a babát azonnal tegyük lehetőleg meleg törölközőbe. A kapucnis törölközőbe könnyű gyorsan beletenni a kisbabát és a fejecskét is eltakarja azonnal. 

szerző Gyerekruha Klub
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza