Amikor idő szűkében vagy és a kicsikéd folyamatosan igényli a figyelmedet és a főzési tudományodat, a testmozgás lejebb kerülhet a prioritási listádon. Nagyon fontos, hogy időt fordíts az egészségedre, akkor is ha szűlő vagy - különösen ha szülő vagy. Kutatások időről-időre azt mutatják, hogy a mozgás mind a fizikai mind a mentális egészség szempontjából fontos.

Rebeka egy Jóléti edző, ultramaraton futó és anya.

Bemutatjuk a tippjeit a kisgyermekes testmozgásra. 🏃‍♀️

Több idő a parkban 

Ez az úticél mind a kettőtöknek nagyon tetszhet különböző okoból. “Vannak olyan kültéri területek alapfelszereltséggel, ahol tudsz húzódzkodni, kinyomi, fekvőtámaszozni és ugrásokat csinálni. “ mondja Rebeka. “A legjobb dolog ezekben a gyakorlatokban, hogy nem kellenek súlyok hozzá, csak a sajátod.”

baba sport

Szerezd be a megfelelő felszerelést 

Csak egy dologra lesz szükséged a jó testmozgáshoz. “Fektess be egy jó babakocsiba” mondja Rebeka. “Mindenhova viszem magammal a fiamat és ehhez kell egy jó babakocsi, amivel tudok futni, ami nem csörög és nem kel fel mozgás közben a gyerek.

Legyen az edző pajtásod 

Mindig vágytál valakire, aki elszámoltat? Nos, a totyogó lehet a te edző pajtid. Fussatok köröket együtt, adj neki nagyon könnyű súlyokat, hogy veled gyúrhasson vagy bátorítsd, hogy számolja mennyit tudsz kinyomni.

A szundi futás 

Amikor a gyerkőc le áll, te elindulhatsz. Tervezett futás a szundi időben. Sokszor ekkor találom a legjobbnak az időt a futásra, mialatt ő tölti a délutáni szunyókálást.

Tánc, amikor senki se lát 

A tánc az egyik legjobb testmozgás és remek szórakozás is. Játszd le a kedvenc dalaitokat, táncoltasd meg a kicsikét és csinálj otthon mini disco-t.

Egy kis figyelemelterelés csodákat tesz

Elterelés: a legrégebbi szülői trükk és használhatod a testmozgásban is. “Használd a zenét a saját motiválásodra és az ő szórakoztatására.” mondja Rebeka. “Betettem a minihangszórót a babakocsiba és bekapcsoltam a zenét, így együtt tudtuk hallgatni.”

Ha kevés az időd, légy intenzívebb

Ha naponta csak 10 percet tudsz mozgásra szánni, megkell fontolni a babakocsi használatot intenzív edzéshez. A tipegő felfelé tolása emelkedőn, pont olyan mintha edzőteremben súlyokkal edzenénk.

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza