Blabla blog

Amikor idő szűkében vagy és a kicsikéd folyamatosan igényli a figyelmedet és a főzési tudományodat, a testmozgás lejebb kerülhet a prioritási listádon. Nagyon fontos, hogy időt fordíts az egészségedre, akkor is ha szűlő vagy - különösen ha szülő vagy. Kutatások időről-időre azt mutatják, hogy a mozgás mind a fizikai mind a mentális egészség szempontjából fontos.

Rebeka egy Jóléti edző, ultramaraton futó és anya.

Bemutatjuk a tippjeit a kisgyermekes testmozgásra. 🏃‍♀️

Több idő a parkban 

Ez az úticél mind a kettőtöknek nagyon tetszhet különböző okoból. “Vannak olyan kültéri területek alapfelszereltséggel, ahol tudsz húzódzkodni, kinyomi, fekvőtámaszozni és ugrásokat csinálni. “ mondja Rebeka. “A legjobb dolog ezekben a gyakorlatokban, hogy nem kellenek súlyok hozzá, csak a sajátod.”

baba sport

Szerezd be a megfelelő felszerelést 

Csak egy dologra lesz szükséged a jó testmozgáshoz. “Fektess be egy jó babakocsiba” mondja Rebeka. “Mindenhova viszem magammal a fiamat és ehhez kell egy jó babakocsi, amivel tudok futni, ami nem csörög és nem kel fel mozgás közben a gyerek.

Legyen az edző pajtásod 

Mindig vágytál valakire, aki elszámoltat? Nos, a totyogó lehet a te edző pajtid. Fussatok köröket együtt, adj neki nagyon könnyű súlyokat, hogy veled gyúrhasson vagy bátorítsd, hogy számolja mennyit tudsz kinyomni.

A szundi futás 

Amikor a gyerkőc le áll, te elindulhatsz. Tervezett futás a szundi időben. Sokszor ekkor találom a legjobbnak az időt a futásra, mialatt ő tölti a délutáni szunyókálást.

Tánc, amikor senki se lát 

A tánc az egyik legjobb testmozgás és remek szórakozás is. Játszd le a kedvenc dalaitokat, táncoltasd meg a kicsikét és csinálj otthon mini disco-t.

Egy kis figyelemelterelés csodákat tesz

Elterelés: a legrégebbi szülői trükk és használhatod a testmozgásban is. “Használd a zenét a saját motiválásodra és az ő szórakoztatására.” mondja Rebeka. “Betettem a minihangszórót a babakocsiba és bekapcsoltam a zenét, így együtt tudtuk hallgatni.”

Ha kevés az időd, légy intenzívebb

Ha naponta csak 10 percet tudsz mozgásra szánni, megkell fontolni a babakocsi használatot intenzív edzéshez. A tipegő felfelé tolása emelkedőn, pont olyan mintha edzőteremben súlyokkal edzenénk.

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Túra a babával, avagy hogyan kiránduljunk gyerkőccel Ahogy egyre jobbra fordul az idő, úgy egyre többen indulnak sétáni, kirándulni és túrázni is. Kisbabával vagy idősebb gyermekkel az oldalunkon azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen intézkedéseket érdemes tenni, mielőtt elindulunk. A kirándulás és túrázás fontos a család életében, hiszen a természetben, a friss levegőn töltött idő elengedhetetlen, nemcsak a babára, hanem az egész családra remek hatással van, és kiváló közös program is lehet. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, mikre érdemes figyelni, mielőtt nekivágtok a kirándulásnak. 2021. Április 14. 3 perc olvasási idő Hogyan válhat gyermekedből is divattervező az IDEXE márkánkkal? A tavasz beköszöntével nemcsak a telet, hanem a vastag téli ruhákat is magunk mögött hagyjuk. Itt az ideje a színes ruhák viselésének, azonban a színek összepárosítása sosem egyszerű. A reggeli öltözködést pedig könnyedén jó mókává varázsolhatod, ha ráveszed gyerkőcöd, hogy segítsen Neked összepárosítani a színeket! De milyen színek divatosak egyáltalán? Érdemes-e két ugyanolyan színt összepárosítani? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, akkor olvass tovább, hiszen legkiválóbb márkánk, az IDEXE divattervezői adnak tippeket a tökéletes tavaszi szett összeállításához! 2021. március 30. < 1 perc olvasási idő Útmutató a megfelelő bölcsőde vagy óvoda kiválasztásához A bölcsőde vagy óvoda kiválasztása sosem egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a szülő és gyermeke életében egyaránt változás következik be, hanem azért is, mert számos szempontot kell figyelembe vennünk és átgondolnunk, mielőtt kiválasztjuk a gyermekünk számára legmegfelelőbb bölcsődét vagy óvodát. Ezek azok a helyek, ahol gyermekünk az iskola megkezdése előtt belekóstolhat a tanulás legelső fázisába, ahol szocializálódhat és ahol barátokat szerezhet, továbbá fontos ez a szakasz gyermekünk önbizalmának kiépítése és megerősítése szempontjából is. Ezért elengedhetetlen, hogy olyan intézményt válasszunk, ahol gyermekünk testileg és lelkileg is kiteljesedhet, s ahová szeret visszatérni, hiszen így mi is sokkal könnyedébben, lelkiismeret-furdalás nélkül engedjük őt el a nap elején. 2021. március 10. 4 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza