🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz 🌺 20% kedvezmény az IDEXE tavaszi ruhákra! 🌺   KUPON: tavasz lejárat: 0 5 : 1 7 : 3 4 : 4 7

Sok-sok munka, próba és kudarc, de végül biztos a siker! Felsorolunk néhány dolgot, amit próbálj ki a jó baba alvási szokások megteremtéséhez.

1. Napi rutin kialakítása

Mindenki azt szokta mondani, hogy készítsd rendszert és jó okkal. Nem fog mindenkinek menni 3 nap alatt, lehet 3 hét, de akár 3 hónap is. Ha nem akarunk olyan szülők lenni, aki csak úgy leteszi a gyereket aludni és nyugodtan elsétál, akkor ne adjuk fel!
Példa a baba napi rutinjára: 18:00 körül séta, utána vacsora (gyümölcs/gabonapehely) és fürdés. A fürdésnél használjunk baba fürdetőt, majd adjuk fel a rá pizsamát, aztán adhatunk neki anyatejet és 20:30 körül alvás. Ezt a 20:30-at nem mindig sikerül betartani, de ez normális.

2. Bizonyosodj meg a kényelemről

Ritkán beszélünk babakényelemről, pedig mindenki számára zavaró, ha valami kényelmetlen. Mi sok baba hálózsákot kipróbáltunk, de nem sokat értünk el vele. Egyik este a férjem vigyázott a babára elalváskor. Miután elaludt az oldalára fektetve tette le. A baba 7 órát aludt. 7-et! Rájöttünk, hogy egyszerűen nem szeret a hátán aludni. Mostmár nem kell járkálnom, vagy fel-le ugrálnom vele amíg elalszik. Ha elfáradt, egyszerűen az oldalára fektetve teszem le és alszik, mint a bunda. Sok időbe telhet, amíg rájössz, mi a legkényelmesebb a babának, de kitartás!

Baba alvás - kényelem

3. Anyuci illata

Egyik éjszaka hagytam egy kis anyatejet az ágyában, hogy érezze az illatomat. Azt hitte ott voltam és működött. Honnan tudtam? Leteszteltem. Néhány éjszaka tejet hagytam mellette és aludt 5-7 órát. Amelyik éjszaka elvettem mellőle az üveget, csak 2-4 órát aludt. Próbáld ki! Meglepheted a kicsit egy kis plusz alvással. Esetleg még aludhatsz pár napot a lepedőjével, ami átveszi az illatodat és így is érezni fogja azt.

4. Valaki más altatja a babát

Ezt olyankor próbálhatod, ha mindig te altatod a kicsit. Cserélj helyet a pároddal. A férjem néhány éjszaka átvette a baba altatást és megváltoztak a dolgok. Mindvégig azt hittük, hogy mindenképpen szüksége van az anyukájára és a szoptatásra az elalváshoz, de mikor az apuka belépett képbe megváltoztak a szabályok. Ez nagyon sokat segített. 4 hónap után már nagyon jól tudják a babák hogyan érjék el, amit akarnak. 6 hónap után szorongani kezdhetnek, amikor nincs velük az anyukájuk. Ha valaki közbelép és levesz például néhány altatást az anyuka válláról, akkor elkerülhető a szorongás és nyugodt lesz a baba kis időre az anyuka nélkül is.

Baba-altató

5. Ne idegesítsd fel magad!

Ha a baba nem akar aludni, próbálj nyugodt maradni. A barátaid gyerekei már alszanak este 7-kor? Ez is rendben van. Ne érezd magad rossz szülőnek, mert a kicsi még este 10-kor is fent van. Régebben mindig ideges voltam és csalódott, amikor apróság még este 10-kor sem aludt, arra gondoltam, hogy ő boldog ettől és bele kell törődnöm. Habár ragaszkodunk a kialakított napi rutinhoz (ami kulcsfontosságú), néha még órákig beszél lefekvés után. A férjem és én csak néztünk rá, adtunk neki puszit, megöleltük es egyszer csak elaludt, majd betettük a kiságyába. Emiatt megesik, hogy 5-7 órákat tudunk csak aludni, de fontos, hogy nyugodtak maradjunk úgy mi is jobban alszunk.

6. Ne akarj javítani azon, ami nem hibás!

Én pontosan olyan dolgon próbáltam javítani, amivel nem is volt probléma. A pici fiam többször is felébredt az éjszaka folyamán. Megetettem és könnyen visszaaludt azután. Anno azt olvastam, hogy fontos elválasztani az etetést az alvástól. Szóval elkezdtem etetni őt a szundikálások között és elalvás előtt, amíg még fent volt. Ez káoszt idézett elő. A szoptatás már nem volt hatásos. Szétválaszottam az etetést az altatástól és ez nagyon kényelmetlenné tette neki az elalvást. 2 héten keresztül voltak álmatlan éjszakáink, rengeteget sírt, ami addig nem volt jellemző rá. Úgy döntöttem, hogy nem törődök az olvasottakkal, nem működik. Visszatértem a régi szokásokhoz. Egy kis időbe telt, mire visszaszokott a régi rutinhoz, de nagyon édes volt, mikor megint könnyek nélkül aludt el és újra csodát tudsz tenni az szoptatással. A lényeg, hogy ne változtasd meg a bevált rutinokat, ha működnek!

 

 

szerző Gyerekruha Klub
Olvass bele legfrissebb Blablánkba
Hogyan ösztönözzük a gyerkőcöt arra, hogy nyáron is olvasson? Az iskolából szabadulva a nyári szünetben a gyerekek alig várják, hogy végre azzal tölthessék az időt, amit a legjobban szeretnek: játszással. Ilyenkor bizony nehéz rávenni őket arra, hogy a kötelező nyári olvasmánnyal vagy bármilyen iskolával kapcsolatos feladattal foglalkozzanak, ami iskolakezdéskor akár a tanulás rovására is mehet. Hogyan érdemes tehát a gyerekeket rávenni a nyári olvasásra? 2021. június 15. 4 perc olvasási idő 10 izgalmas program a nyári szünetre, hogy ne unatkozzanak a gyerekek Egyre közeleg az utolsó tanítási nap, ezzel együtt pedig a vakáció is... Szülőként biztosan benned is megfordult már, hogy mit fognak a gyerekek otthon csinálni a hosszú nyári szünet alatt, főleg, ha téged munkába szólít a kötelesség. Ha még nagyon kicsik a gyerkőcök, akkor érdemes a gyerekeket a nagyszülőkre, rokonokra rábízni, azonban ha már elég nagyok és megbízol bennük, akkor akár egyedül is otthon lehet őket hagyni. Hoztunk neked tíz olyan nyári elfoglaltságot, amellyel akár nagyszülőknél, akár otthon is lefoglalhatják magukat a gyerekek, és semmilyen veszélyt nem hordoznak magukban. 2021. június 10. 3 perc olvasási idő 7 érdekes tény a májusban született babákról A május mindig csupa jó hírt tartogat. Ez az a hónap ugyanis, amikor a téli időjárást magunk mögött hagyva egyre közelebb kerülünk a nyárhoz, hiszen a fák és bokrok végre virágba borulnak, az ég ragyogóan kékké válik és egyre több napsütés éri az arcunkat. Nincs ez másként a májusban született babákkal sem, hiszen amellett, hogy ragyogó jövő áll előttük, még számos olyan tulajdonsággal és jellemvonással rendelkeznek, amely még elragadóbbá teszi őket. Olvass tovább, és tudd meg, mik ezek! 2021. május 12. 2 perc olvasási idő
Bejelentkezés
vagy hagyományos módon
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
Elfelejtett jelszó

Ingyenes első kiszállítás és személyre szabott ajánlatok! Regisztráld gyermeked!

Kinek vásárolsz?
Regisztráció
vagy hagyományos módon
Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi, és a Google adatvédelmi irányelvei és a Szolgáltatási feltételei érvényesek.


Már regisztráltál? Lépj be itt.
< vissza